Journalisternas demokratiska svek

Nu när TV 4 faktiskt har ändrat sig angående sin uteslutning av reklamplats åt icke-riksdagspartier kan man undra om det var så mycket bättre. Tydligen ska nu även partier representerade i Europaparlamentet få köpa reklam av kanalen. Detta betyder att även Junilistan får köpa reklam.

Varför denna kraftiga svängning? Ja, antagligen för att de ända parti de vill neka reklamplats är just Sverigedemokraterna. Som största kanal i Sverige (som dessutom är statlig), bör kanalen ha en skyldighet att ge alla partier samma chans till reklam.

Tydligen påstås Sverigedemokraterna vara ett större hot mot demokratin i de etablerade politikernas ögon än vad detta är. Tydligen är det även ett större hot än att man idag kan bli kallad ”rasist” eller ”främlingsfientlig” bara man nämner officiell statistik som visar att personer med invandrarbakgrund står för en majoritet av brottsligheten i Sverige och en kraftig majoritet av de grova brotten som våldtäkter, grovt rån och mord.

När FRA-lagen öppet debatterades var en stor majoritet av landets journalister mycket kritiska till FRA. De ansåg att detta var en fara för demokratin samt integriteten.

Samtidigt använder samma journalister på statliga Sveriges Radio sig av något liknande, nämligen hemliga inspelningar och filmningar. Ett toppexempel på detta är Kalibers infiltration i Januari i år. Journalister har åtskilliga gånger även använt sig av andra metoder som kan betraktas mycket tvivelaktiga när de bland annat gör så att det ser ut som om en som blivit intervjuad har sagt en helt annan sak än vad de verkligen sade, detta har bland annat jag uttsatts för.

Annonser

One Response to Journalisternas demokratiska svek

  1. z999 skriver:

    Det är sånt här som får mig att kraftigt tvivla på Sd’s så kallade mörka historia. Sd’s mörka historia tog ju slut ungefär i samma veva som internet hade sitt genombrott i Sverige och medias monopol fick sig en knäck.

    Markus skrev:
    ”Tydligen är det även ett större hot än att man idag kan bli kallad “rasist” eller “främlingsfientlig” bara man nämner officiell statistik som visar att personer med invandrarbakgrund står för en majoritet av brottsligheten i Sverige och en kraftig majoritet av de grova brotten som våldtäkter, grovt rån och mord.”

    Jag tror att det är skilda uppfattningar som kolliderar. Även de självutnämnda och självrättfärdiga ”antirasisterna” läser ju media och vad som händer i landet är ju inte helt dolt. Om man lyssnar på ”antirasisterna”, alltså verkligen lyssnar och inte anstränger sig för att överbevisa dom, så är det helt klart så att dom har en mer tolerant inställning till våldtäkter. Jag tror att folk från ”extremhögern” till slut måste väga in det i debatterna, man har en annan kvinnosyn helt enkelt. Det är ofta man ser frustrerade Sd’are gång på gång länka till BRÅ’s siffror om våldtäkter och annan kriminalitet utan att det förändrar något.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: