Är den svenska elen för billig?

EU anser att vi svenskar betalar för lite för vår el. EU vill att man ska granska Svenska Kraftnäts som dom kallar det, ”dominerande ställning”, på svensk elmarknad.

Sverigedemokraternas toppkandidat Sven-Olof Sällström kommenterar detta på Sverigedemokraternas hemsida:

”Basindustrins främsta uppgift är inte att hitta den allra billigaste personalen, utan att finna den billigaste tillgången på el. Eftersom den svenska basindustrin konkurrerar på en global marknad, där många av de svenska konkurrenterna inte möter samma tuffa villkor som svensk industri, är det stor risk för att både investeringar, arbetstillfällen och exportintäkter minskar eller försvinner med ytterligare ökade elpriser.
Högre elpriser drabbar inte bara basindustrin. När svenska bostäder dessutom, genom vårt kalla klimat, har ett helt annat uppvärmningsbehov relaterat till större delen av vår omvärld, får höga elpriser stora negativa effekter på den privata köpkraften. Sverigedemokraterna ställer sig positiva till grundtankarna med EU:s inre marknad för varor och tjänster, men de svenska elpriserna måste pressas tillbaka. Både för välfärdens, jobbens och de privata konsumenternas skull.”

Annonser

One Response to Är den svenska elen för billig?

  1. robban skriver:

    den svenska elen är snarare för dyr pga att elbolagen (vattenfall) importerar 3-5% från kontinenten. den är koleldad vilket gör att all el i sverige får den högsta taxan.

    hint hint vattenfall äger och brukar de grisiga brunkolsfälten i tyskland hint hint

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: