Hycklaren Ohly

Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly är inte bara känd som kommunisten som slutade kalla sig kommunist när det missgynnade partiet, utan också som en av de största hycklarna inom svensk politik. Att leva som man lär är ingenting han är så duktig på, speciellt inte när han som kommunist tjänar minst 48 500 kr i månaden.v1

Han har bland annat gjort ett miljonklipp på sin bostadsrätt trots att han arbetar för en ökad andel  statliga hyresrätter. Efter att ha flyttat från den ena bostadsrätten till den andra lyckades han tjäna 800 000 kr på tre år. Inte nog med det låter han sin dotter gå i en friskola trots att han själv vill förbjuda alla friskolor. Hans anser att det är dotterns egna val, samma valfrihet vill han att ingen annan i Sverige skall ha. Inte nog med det vill han även förbjuda både hemläxor och betyg i skolan.

Ohly stoltserar gärna med kommunistiska partiknappar från forna Östtyskland, Tjeckoslovakien samt Sovjetunionen. Hans kommentar om detta i Sydsvenskan den 11 augusti 2006 var ”det är härliga gamla märken.” Detta är väl ändå inte så konstigt när man ser tillbaka på Berlinmurens fall i början av 90-talet då Ohly stod och grät.

Feminist som han är finns det en regel inom vänsterpartiet som säger att minst 50 procent av deras kandidater skall vara kvinnor. Även om detta emellertid är vanligt i svenska vänsterpartier finns det i vänsterpartiet ingen regel på att kandidaterna till 50 procent också är män. Därmed kan alltså samtliga kandidater vara kvinnor utan att det bryter mot partiets regler. ”Länge leve jämlikheten”, verkar inte så va?

Tryck här för ett klipp där Lars Ohly pekar finger åt en dam som ger honom lite kritik.

Annonser

3 Responses to Hycklaren Ohly

  1. Mycket bra inlägg!

  2. Milla skriver:

    Ja du marcus, kan man göra nåt annat än att skratta när man läser sånt här? Det är så lätt att lära andra hur man ska leva, men får man själv (som i Ohly´s fall) smak på makt och pengar då gäller inte dom reglerna riktigt längre.

    Bra inlägg, sånt här tåls att ta upp med jämnamellanrum så att folk inte glömmer bort vilka fina politiker vi har, speciellt dom som gärna dömer andra men själva inte har byken ren 🙂

  3. markuswiechel skriver:

    Haha tcak. Ja verkligen. Det är tragiskt att personer som Lasse får så mycket stöd.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: