Valturnén 20/5 (Norrköping, Linköping och Motala)

Det blev en intensiv dag för oss trogna Sverigevänner som åkte till Linköping, Motala och tillsist Norrköping när vi skulle visa vårt stöd för Jimmie Åkesson, Erik Almqvist och Sven-Olof Sällström.

Linköping: Vi kom dit i bil och åt frukost ca en kvart innan torgmötet skulle börja när Erik plötsligt ringde mig och sa att hotbilden på den tänkta platsen, dvs stora torget var för stort så de var tvungna att flytta mötet till lilla torget. När vi kom dit höll de tre på att packa upp och förbereda inför mötet. Redan då fanns ett antal vänsterfascister och skrek, men polisen var snabb att fösa bort dem när själva mötet  skulle börja. När Jimmie skulle börja tala började en mycket ung tjej som tidigare stått snett bakom honom springa fram med en väldig fart. Samtidigt som hon hoppade på honom drämde hon ett ägg i tinningen på Jimmie. Hans glasögon, kavaj och möjligtvis något annat verkade ha gjort sitt efter attacken. Polisen som innan attacken hade skött sitt jobb sprang fram och grep henne (det togs ett antal bilder på henne som jag gärna lägger upp senare). Hon kommer att polisanmälas för misshandel, alternativt ofredande, så det är bara att hoppas att hon åker dit rejält. Annars fanns det gott om folk på plats, och det kom dit fler för varje minut som gick. Därmed fylldes det dessutom på med en ny grupp unga vänsterextremister som började tuta och skrika. Polisen fick gripa tag i några som en efter en blev omhändertagna, tillslut blev det 18 stycken tagna av polisen (med tjejen inkluderad). Rickard Karlsson som är en känd vänsterextremist stod dock kvar och delade ut en massa anti-sd propaganda. Vi Sverigedemokrater som kommit dit som stöd stod intill en vägg och jag såg plötsligt att en (ca 16-18 år gammal) kille stod och försökte ta smygbilder på mig. Jag hade givetvis inget emot det så jag gick helt enkelt fram till honom och sa att om han ville ta en bild var det bara att fråga, så det gjorde han och då fick han en bild (hoppas den blev bra). När vi skulle lämna området och åka mot Motala stötte vi på två ungdomar från syndikalistiska ungdomsförbundet (SUF) som delade ut anti-sd propaganda. Jag pratade lite med den ena som fått för sig att vi var rasister. Jag hoppas att jag lyckades övertala honom att vi inte var det.

Motala: På stora torget i Motala var det mycket lugnt. När vi kom dit var vi till och med ensamma, förutom de förbipasserande vardagshandlarna. Efter ett tag dök två ynglingar upp, varav den ena Tom Svensson som bor i Motala. Han är tydligen någon form av samordnare för vänsterungdomar i staden. Hans argument om hur dåliga människor vi Sverigedemokrater var räckte verkligen inte till när det visade sig att hans bakgrund knappast var så imponerande. Det var ingen tvekan om att han lär ha känt sig underlägsen de 12-14 Sverigedemokrater som var på plats. Den arbetslöse Tom kanske skulle hitta ett jobb istället för att komma med låga argument och spendera tid med att sabotera grundlagsskyddade torgmöten. Det kom sedan ca 10-15 fler ungdomar i 15-18 årsåldern som slöt upp under torgmötet. De började också till en början skrika en massa idiotiska saker och började ta bilder på oss sympatisörer. En som betedde sig hotfullt och var allmänt störande blev sedan även han omhändertagen av polis. De verkar verkligen ha någon form av hatkärlek till oss som dom håller på med sina bilder.

Norrköping: Innan torgmötet i Norrköping skulle börja såg vi att det fanns ungefär lika många sd-sympatisörer som ”vänsteraktivister”, som media ofta framställer de mörkklädda och odemokratiska ungdomarna. Det fylldes på med folk snabbt och vänsterextremisterna hade denna gång plockat med sig några hemgjorde skyltar som de knappast lagt mycket energi på att tillverka. Även om det fanns många som följt med från Motala (bland annat vår gamle vän Tom Svensson), och även Linköping, hade det kommit några nya wannabe-gangsters som var klädda i svarta luvor och allmänt stora kläder. Minst en hade till och med solglasögon denna mycket molniga dag. De skrek en del i början och två omhändertogs av polisen. Det kändes skönt, men jag skulle inte ha något emot om de flesta andra också togs omhand. Där tycker jag att polisen kanske skulle ha gjort ett bättre jobb. Jag och en till sympatisör blev hårt knuffad av en ung tjej när hon hade bestämt att hon skulle gå precis där vi stod och samtalade. Hon slet även tag i ett flygblad som jag snällt erbjöd henne och rev sönder det för att sedan slänga det på marken. Allt detta under uppsyn av tre ointresserade poliser. När jag och två till Sverigedemokrater skulle gå mot bilen följde ett gäng vänsterextremister som tålmodigt hade väntat på att vi skulle gå efter oss. Dock gick allt lugnt, och jag kunde ta det lugnt resten av dagen med en kompis.

Under denna lärorika dag har jag börjat fundera över fyra saker som jag gärna skulle ha svar på. 1. Hur kommer det sig att vänsterungdomarna hittar på saker som att vi Sverigedemokrater har ett kriminellt förflutet och lever på bidrag när detta ofta gäller dem själva? 2. Varför är ynglingarna inte i skolan så att de kunde lära sig lite mer om demokrati? 3. Varför anser dom att de ska få ta bilder på oss sympatisörer utan att fråga samtidigt som de blir vansinniga när man tar en bild på dem (som dessutom ofta täcker hela ansiktet)? 4. Om dessa demokratiföraktande ungdomar skulle få 1000 kr i böter och 1-2 veckors tid i häktet efter varje mötessabotage, skulle vi inte få ett bättre samhälle då?

Läs om äggattacken på: Corren, Norrköpings Tidningar, Aftonbladet, Piteå Tidningen, Svenska Dagbladet, Bohuslänningen, Blekinge läns Tidning, Göteborgsposten, NA, Metro och Dalarnas Tidning

Bilder kommer snart.

Annonser

20 Responses to Valturnén 20/5 (Norrköping, Linköping och Motala)

 1. Carl skriver:

  Sorgligt hur lata poliserna var.

  Man kan tro att de borde gilla när det händer grejor, men icke…

 2. Min Tankehörna skriver:

  Jag tycker faktiskt att polisen var rätt aktiv. Med tanke på att det ofta inte sker några försök till att stoppa dom överhuvudtaget.

  Ser man till hur unga dessa störande moment är så blir man både rädd och orädd. Rädd för att det finns så mycket hat itutat dom , för jag är övertygad om att dom har fått sin hat-propagande nerkörd i halsen av äldre. Och det är inte rätt. Här hemma finns det 2 tonåringar, en SDU-are och en icke. Det beror på att jag vägrar tvinga på dom åsikter, dom får själva söka och upptäcka sanningen.

  Orädd blir jag eftersom jag är tämligen säker på att dom växer och utvecklas och får dom bara tid på sig så kommer dom att öppna ögonen och se att rasister är ett ord som har en annan innebörd än vad många tror. Och dom kommer att se på samhället med andra ögon en vacker dag.

  Så..Nu ska jag sluta att fylla din blogg med mitt tyckande 🙂

 3. markuswiechel skriver:

  Jo, i Norrköping gjorde de ett ganska bra jobb. Dock gjorde de som sagt ingenting när vänstertjejen kom och knuffade oss.

 4. markusas skriver:

  Håller med om att samhället skulle bli bättre om de fick böter eller liknande, bör vara något som vi Sverigedemokrater bör yrka på i riksdagen sedan.

 5. Rickard Karlsson skriver:

  Markussa
  ni kommer inte in i riksdagen. VArför skulle arbetarklassen rösta på ett anti-fackligt, borgligt och arbetarfientligt parti som vill försämra vår trygghet på arbetsmarknaden?

  Sen Markus W
  För det första är jag inte vänsterextremist och att du försöker utmåla alla som kritiserar er usla politik som sätetr arbetare mot arbetare. Om person är socialist, journalist eller facklig aktiv spelar ingen roll i era ögon. Han/hon är i era ögon en vänsterextremist och det visar på vilket inskränkt liten värd ni lever i. Jävla nollor. Jag är socialist. Men om du mår bra att kalla mig vänsterextremist så gör så. Varför ville ni inte ta debatten i Linköping om eran antifackliga och arbetarfientliga politik som ni driver. Ni gömmer bakom polisen. ni använder slagord som ”våga ta debatten, vi vågar” lyste med sin frånvaro. ni hyckar som vanligt.

  sen så finns en mycket mera sansad bild av dagen med mera verklighetsförankring än Sverigedemokraterna som lever i sin lilla brun/blåa bubbla.

  vi syns på gatan! era jävla klassförädare!

 6. Rickard Karlsson skriver:

  så SD kritiska inlägg plockas bort. så var SD syn på yttrandefrihet.

 7. markuswiechel skriver:

  Du har varit medlem i AFA om du inte fortfarande är det och du är engagerad i ”arbetarklass” som öppet stödjer AFA, SUF, RF mm… Hur kan du då inte vara vänsterextremist?? Vad är vänsterextremist för dig?
  Ja, vi tar debatten, men turnégänget hade tider att passa, så tyvärr.
  Vilket inlägg från dig har jag plockat bort?? Du får ha tålamod, jag synar allt innan det publiceras.

 8. Rickard Karlsson skriver:

  nej jag är inte medlem i AFA. Lämnade denna grupp för många år sedan. Att jag står bakom sida Arbetarklass som är en nyhet, information och aktivistportal är inte konstigt. Jag är socialist. Att vi länkar till RF, AFA (ehh finns inte) SUF är heller inte konstigt då vi uppmanar arbetarklassen att organisera sig. Det är ju ett bättre alternativ än erat parti. Vänsterextremist+ i eran ögon kan jag beskriva mig vad som helst att klassas som vänsterextremist. det räcker att jag ifrågasätetr eran politik. Att de hadde en tid att passa är ju som vanligt en lögn. Ni vågar inte ta debatten när inte ni sätter reglerna.

 9. markuswiechel skriver:

  Att länka till organisationer som vandaliserar, hotar och attackerar demokratiska partier och politiker ser jag som att vara en del av extremismen organisationerna står för. Det gör nog de flesta.
  Nej, du får ifrågasätta vår politik precis som socialdemokraterna och borgarna gör. Bara för att man ifrågasätter politiken betyder inte att man är en extremist. Inte i våra ögon heller.
  Det är ingen lögn. De skulle till Motala och påbörja mötet där. Jag vet hur deras tidsschema såg ut.

 10. Rickard Karlsson skriver:

  MArkus
  varför tar du bort länken där jag kritiserar eran arbetsmarknads politik. rädd att arbetare ska få reda på eran politik som försämrar för arbtare och gör de rättlösa. Hur var det med synen på yttrandefriheten igentligen?

  • markuswiechel skriver:

   Det är just demokratin jag försvarar. Jag godkänner inga länkar till extremistsidor. Våra väljare är till stor del samma arbetare som du talar om, och vår politik underlättar bara för arbetarna.

 11. Rickard Karlsson skriver:

  Varför publicerar du inte den text jag försökte publicera som kritiserade eran politik. Ni är inte för demokrati! jävla hycklare. ni är inte för arbetare. Ni vill flytta all makt ifrån arbetarna till arbetsgivaren och göra folk rättlösa.

  • markuswiechel skriver:

   Jo, vi är för demokrati och du får engagera dig på annat håll om du länkar till extremistsidor. Jag vägrar att publicera något som länkar till något extremistiskt.

 12. Eric skriver:

  Väntar fortfarande på bilderna.

 13. karl skriver:

  f*n vad seg du är med bilderna :p

 14. […] skyldig till 9/11? | Jinges Web och Fotoblogg</a><br /><a href="https://markuswiechel.wordpress.com/2009/05/21/valturnen-205-norrkoping-linkoping-och-motala/&quot; rel="nofollow">Valturnén 20/5 (Norrköping, Linköping och Motala) «  Markus […]

 15. […] Jag med flera Sverigedemokrater var på plats för att visa vårat stöd och jag skrev en sammanfattning i ett blogginlägg som går att läsa här. […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: