Jimmie Åkesson är en fildelare

Som de flesta förmodligen känner till är jag starkt emot IPRED-lagen som trädde i kraft den 1 april. Detta är jag inte ensam om. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson delar min uppfattning om IPRED och erkänner att han, precis som jag, är en fildelare (läs hela Jimmies text på Sverigedemokraternas hemsida). Fildelning är ett bra sätt för kulturspridning i samhället och detta om något borde förespråkas av etablissemanget.

Piratpartiets snabba framväxt har lett till att debatten om fildelning blivit allt vanligare både i media och bland politiker. Detta är givetvis bra, men framväxten av piratpartiet är kanske inte lika bra. Det kan ni se i mitt tidigare inlägg. I Piratpartiet finns företrädare från alla möjliga sidor i den svenska så kallade höger-vänsterskalan, allt ifrån blåa liberaler till kommunister. Det finns även flera representanter från piratpartiet med åsikter som driver Piratpartiet mot en mer totalitär politik där vissa meningsmotståndare anses vara så pass olika dem själva att de bör förbjudas.

När pirater röstats in i diverse olika politiska församlingar kan vi inte alls ha någon uppfattning om vart de står någonstanns i frågan om t.ex. skattepolitik, arbetsmarknadspolitik eller energipolitik. Alltså skulle en liberal kunna rösta in en kommunist och en kommunist skulle kunna rösta in en kapitalist.

Fildelning är ett stort tillskott till den mycket breda, kulturella mångfalden som genom internet kan nå hela världen. Att inte ta vara på denna möjlighet till en global, öppen kulturell mångfald vore idioti.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: