Vindkraftverk är skadliga för miljön

Varför miljöpartister och andra hackar på kärnkraften är för mig och många andra ett mysterium. Visst, kärnkraft är knappast perfekt och är inte förnybar. Dock kan man inte bortse ifrån att man måste se hela bilden när det handlar om energibehov.

I Sverige idag produceras ca 45 % av all el genom kärnkraft. Om vi skulle göra som miljöpartiet med flera vill skulle vi behöva på några få år ersätta våra fyra kärnkraftverk med sol-, vind- och vattenkraft. En sjuåring inser att det kostar otroligt mycket pengar. Undrar vart vi skulle få dom pengarna ifrån.

Inte nog med det kanske vi skulle tänka på vad detta skulle leda till. Antagligen skulle Sveriges kustremsor vara fulla med vinkraftverk. Vindkraftverken är inte bara stora och ineffektiva, de är dessutom en riktig miljöbov på flera sett. Bara för att nämna några så bullrar dem otroligt högt, något som de flesta som bor i närheten av ett vindkraftverk är mycket väl medveten om. De skadar också fågellivet då fåglar, däribland utrotningshotade fåglar flyger in i dem.

Miljöpartiet som påstår att de värnar om den svenska naturen borde nog ta och tänka om. Nu byggs även vindkraftverk nära naturreservat och nationalparker vilket man kan läsa mer om i bland annat Svenska Dagbladet.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: