”Guantanamosvensken” gripen

Nu har Mehdi Ghezali gripits i Pakistan för ytterligare terrorbrott. Denne är känd som ”Guantanamosvensken” då han greps misstänkt för terrorverksamheter av USA. Han fick detta namn då han satt på terroristfängelset i Guantanamo på Kuba mellan 2001 och 2004.

Att USA frigav honom är givetvis ett mysterium. Under hans tid som fånge minns jag medias ständigt daltande med honom just för att denne terrorist råkar vara svensk medborgare.

Länkar: SVD, DN, NT, Expressen

13 Responses to ”Guantanamosvensken” gripen

 1. Dylan Klebold skriver:

  Din sammankoppling av Ghezali med ”den extremt liberala invandringspolitiken” är om möjligt mer patetiskt än tyskars försök att skylla Adolf Hitler på Österrike. Invandraren Hitler var åtminstone född i Österrike. Örebroaren Ghezali fick sitt svenska medborgarskap genom att födas i Sverige. Hur fick du ditt – om du har ett vill säga, med tanke på ditt centraleuropeiskt klingande efternamn?

 2. José skriver:

  Om man läsa mer i samma tidning, man kan hitta en andra förklaring en terrobrott

  Enligt polis i Dera Ghazi Khan som citeras av AP ska dessa personer ha sagt sig tillhöra gruppen Tableeghi Jamaat och erkänt att de olagligt tagit sig in i landet via Iran. Deras syfte ska ha varit att ta sig till södra Waziristan för att predika.

  – Vår ambassad i Islamabad har inte ens fått en bekräftelse på om de är svenskar. Det är helgdag där idag, uppger Utrikesdepartementets presstjänst.

  Men anonyma källor bekräftar för flera medier att en av de gripna är Mehdi Ghezali.

 3. Jonas skriver:

  Snällare människa får man leta efter. Låt honom komma åter till Sverige och må gott. Här är vi alla lika och alla duger oavsett vad man gör.

 4. Edison skriver:

  Vi får avvakta och se om det är han, om det nu skulle va han och det visar sig att han är medlem i någon terrornätverk så hoppas jag han inte kommer tillbaks och får sitt straff i Pakistan, där kommer de att ta väl hand om honom trots allt så verkar det vara det han eftersträvar!

 5. Illwill skriver:

  Markuswiechel: slå upp ”sarkasm”. Du skämmer ut dig själv.

  Dylan Klebold: du kallar Hitler för invandrare? Gå tillbaka till grundskolan och läs lite historia, plutten. Sen borde du kanske studera SDs politik så du har en aning om vad deras invandringspolitik handlar om. Men du kanske tycker att Mehdi Ghezali passar bättre in i vårt samhälle än Markus gör? Jag väljer att inte hålla med dig i så fall.

  • markuswiechel skriver:

   Haha, jo sant. Det var lite pinsamt. Satt mest bara och var så irriterad efter allt daltande man läst om denna parson

   • Dylan Klebold skriver:

    Rent etniskt och kulturellt har åtminstone Ghezali en solid förankring till Norden och Sverige via sin födsel i Sverige och sin Sverigefinska mamma – Finland tillhörde ju Sverige i hundratals år och Sverigefinnarna är en stor och etablerad minoritet sedan generationer i Sverige. Det finns andra som är i Sverige på betydligt lösare grunder, se mitt tidigare inlägg….

 6. KALLE KANON skriver:

  Deet stod aldrig på någon sten att här gäller svea rikes lag, det kom att formas. nu kommer det hit människor som ändrar på detta………

 7. Gurra Gurkhas skriver:

  Någon som tror att det blir regeringsplan hem till Sverige med gratulationer och hyllningar av media vid ankomsten den här gången också?

 8. Peter Pan skriver:

  Ingen av oss kan veta om Mehdi är terrorist eller ej. Men han har nu bevisat att han är en fullständig jubelidiot iaf.

 9. Dylan Klebold skriver:

  Bästa Illwill:
  A) Jag skrev ingenting som ens antydde en åsikt om SDs invandringspolitik. Men om den stöder en närvaro av personer som Yurkovskaya, Suk och Ghancharloo så kan jag inte säga att jag stöder den.
  B)”Korpral Schicklgruber” föddes i Österrike-Ungern 1899, lämnade hemlandet för grannlandet Tyskland 1913 där han levde som utländsk medborgare fram till 1932 då han fick tyskt medborgarskap. Hitler är således ”invandraren som blev rikskansler” ur tysk synvinkel sett. Eftersom halva min släkt härstammar från Tyskland tar jag mig friheten att ha den synvinkeln…

 10. Felicia skriver:

  Mysterium? Det riktades aldrig någon formell anklagelse mot honom. Han fälldes aldrig för något.

  Ja, det är ju skandal att man i dagens samhälle inte låser in fler människor. Det där med att bevisa någons skuld är ju en jävligt jobbig liten princip, det är väl bättre att sopa den under mattan.

  Tänk om, tänk rätt.

  • markuswiechel skriver:

   Nej, han fälldes aldrig, men vad tror du? Fanns där ett skäl till att några hundra fångar skickades halva jorden för att hållas fångna i flera år? Tror du inte att hans bakgrund säger en del om vem han är?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: