Vänsterpartiet i riksdagen – Nej tack!

Igår var det 20 år sedan Berlinmuren föll. Något som har firats världen över, och då inte minst i Tyskland där en stor del av folket faktiskt har varit med om kommunismens ondska. Berlinmurens fall är värt att fira men i och med detta får jag och många fler våra tankar på vart resterna från dåtidens kommunistiska styre finns idag.

När svenska dagbladet eller dagens nyheter skriver om hur DDRs gamla diktator Egon Krenz fortfarande idag lever på fri fot kan man undra om de svenska tidningarna över huvudtaget funderat över att vi har kommunister i Sveriges riksdag som försvarat och i vissa fall försvarar kommunismens handlingar under denna tidsperiod. I Sverige fanns under denna tid också ett parti som stöttade kommunisterna och kommunismens förtryck i Östtyskland och andra delar av Östeuropa. Vänsterpartiet, eller dåvarande ”vänsterpartiet kommunisterna” borde ha visat att de gjort upp med deras kommunistiska förflutna genom att ta avstånd från vad företrädare har sagt under denna tid. Detta är dock en omöjlighet då ett oerhört stort antal företrädare fortfarande försvarar styret i forna DDR. Stötta gärna gruppen ”Vänsterpartiet i riksdagen – Nej tack” på facebook.

Vi kan ju fråga Lars Ohly om vad han kände då muren föll. Det är i och för sig ingen hemlighet att han grät den 9 november 1989. Inte var det tårar av sorg inte.

Länk: SVD

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: