Lögner om SD gör oss arga!

I gratistidningen ”Extra Östergötland” har vi fått ganska mycket publicitet de senaste två veckorna. Jag blev intervjuad två gånger förrförra veckan och förra veckan skrevs en insändare som vi svarade på. Här kommer vårt svar:

Signaturen ”En som funderat klart” hade fredag 8 november en insändare med helt felaktiga påståenden om Sverigedemokraterna. Undertecknade anser att man bör ta reda på mer om verkligheten innan man anser sig ha funderat klart. Signaturen säger bland annat att Sd kränker andra människors rättigheter och lika värde. Det är helt taget ur luften. Sd är om något ett parti som står för alla människors lika värde och lika rättigheter. Men med rättighet följer skyldighet.

Signaturen har bland annat angett Sd:s hbt-politik som exempel på vilka hemska människor vi skulle vara. Sd står för att hetero- respektive homosexuella ska ha samma rättigheter i fråga om hur man lever sina liv. Ett registrerat partnerskap är en bra möjlighet för homosexuella par, men att kräva rätten till kyrklig vigsel anser Sd vara att gå för långt. Det skulle innebära en kränkning av alla dem som vill bevara kyrkans traditioner och de bibeltrognas inställning till giftermål.

Angående homosexuellas rätt att adoptera ser vi Sverigedemokrater mest till barnens rättighet. Män och kvinnor kompletterar varandra och därför är alla barns rätt till en mor och en far av väsentlig betydelse. Påståendet att vi generellt skulle ställa oss emot föräldrars möjlighet att adoptera är alltså felaktigt.

Ett annat felaktigt påstående från ”En som funderat klart” handlar om Sd:s invandringspolitik. Signaturen skriver att ”Sd är emot att människor från krigsdrabbade och fattiga länder ska få komma till Sverige”. Sd vill att människor som behöver skydd och stöd i Sverige också ska ha rätt till det, åtminstone så länge de inte kan återvända till sina egna länder med trygghet.

Enligt FN:s konvention är dock endast ca 5% av alla som har invandrat till Sverige de senaste åren verkliga flyktingar. Sverige tar emot flest invandrare i Europa i förhållande till vår folkmängd och är således även det mest invandringsliberala landet i Europa.

Sd vänder ser inte invandrarna som problemet, utan invandringspolitiken. Vi värnar om ekonomin för t.ex pensionärer och barnfamiljer, som har svårt med att få ekonomin att gå ihop. Med alla de tiotals miljarder kronor vi skulle spara på en restriktiv men human invandringspolitik skulle vi dessutom ha ett stort ekonomiskt utrymme att satsa på mer ekonomiskt stöd till verkliga flyktingar i krisdrabbade närområden. Med denna politik kan vi hjälpa minst tio gånger fler flyktingar än vad vi gör idag. Vår politik är om något att bry sig om sina medmänniskor.

Markus Wiechel och Ingvar Våxmo

Ordf. respektive vice ordf. SD Östergötland

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: