Leif GW Persson råkar säga sanningen

I senaste avsnittet av Efterlyst, som sändes i TV3 igår kväll, råkar bisittaren Leif GW Persson vara riktigt politiskt inkorrekt vad gäller en grupp unga invandrarkillar som misshandlat, knivhuggit och rånat en person på en tunnelbanestation.

Leif säger i programmet att invandrarungdomar är överrepresenterade i denna typ av brott. Givetvis är detta, trots statistiska bevis, inte okej att säga så programledaren Hasse Aro fick i slutet av programmet lov att säga att det bara har med ”klass” att göra och inte att de är invandrare.

Se klippet här:

Annonser

4 Responses to Leif GW Persson råkar säga sanningen

 1. Camilla skriver:

  Jag skrattade lite för mig själv när jag såg det programmet faktiskt. För det var inte många dagar sedan det var en artikel i en tidning där GW var lite upprörd över att SD använder sig av honom och hans uttalande sen tidigare i frågan. För det var nämligen helt fel i början av artikeln att invandrare är överreresenterade, men i slutet så lät det lite annorlunda..hmm..man kan ju börja undra vad han egentligen ville få sagt 😉

 2. demokratbloggen skriver:

  Vi är lydigare än vi tror!

  Läs blogginlägget ”Den kontrollerade svensken”

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/28/den-kontrollerade-svensken/

 3. Sara skriver:

  Invandrare må vara överrepresenterade i denna typ av brott, men det betyder ju inte att de begår brotten just för att de är just invandrare. De flesta invandrare tillhör den klass som ej har det särskilt gott ställt, och i denna klass är brottsstatistiken ganska övertygande. De fattiga invandrarna begår ej fler brott än de fattiga svenskarna. Problemet är således inte invandringen utan de enorma klassklyftor som växer mer och mer, men dessa klyftor vill kanske inte överklasspojkar som Markus se som något problem?

  • markuswiechel skriver:

   Först och främst skulle jag aldrig kalla mig själv för överklass och tycker inte att någon annan heller skall göra det. Sedan är fattiga invandrare överrepresenterade i brottsstatistiken, men givetvis behöver detta inte ha med deras etniska bakgrund att göra. Jag tror främst att det har med den misslyckade assimileringen och de kulturella skillnaderna att göra. Fattiga invandrare får dessutom betydligt mer pengar av staten än fattiga svenskar.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: