Jan Guillous plötsliga sväng

Jan Guillou spenderade många dagar tillsammans med Jimmie Åkesson för att se vad Sverigedemokraterna verkligen var för parti. Han hade precis som jag en gång i tiden, och många andra med mig, fått en felaktig bild av att Sverigedemokraterna var ett rasistiskt parti och kanske dessutom hade en dubbel agenda.

Strax efter Guillous tid med Åkesson var vi många som väntade oss en vinklad och rent felaktig artikel om hur hemska vi Sverigedemokrater var. Detta väntade vi oss främst eftersom Guillou som många vet har synpunkter långt ut på vänsterkanten i den politiska så kallade höger/vänster skalan.Trots hans ideologiska hemvist skrev han en relativt bra artikel och han erkände rakt ut att han hade haft fel som trott att Sverigedemokraterna var ett rasistiskt parti. Ni kan se ett klipp på youtube om detta här, där Jan Guillou intervjuas efter sin tid hos Sverigedemokraterna.

Nu däremot, verkar Guillou ha svängt om totalt efter Jimmie Åkessons debattartikel. Trots att de två pratade en hel del om om det Åkesson skrev så påstår Guillou att detta är något nytt. Personligen tror jag att artikeln främst var nyttig för det svenska folket och att den mediala uppmärksamheten har gjort att det är politiskt korrekt att anse artikeln vara rasistisk.

Jag tänkte citera en bit från Jimmie Åkessons senaste veckobrev:
”Under de fem dagar vi [Åkesson och Guillou] hängde ihop var det framför allt två ämnen som diskuterades: vänstervåld och islams påverkan på det svenska samhället. Det resonemang jag senare förde fram i Aftonbladet var inga nyheter för Guillou…

Ur Guillous intervju med mig [Åkesson]:

– ”Det svenska samhället ska inte anpassas efter dem, tvärtom. Vi ska alltså inte sluta servera fläskkött i skolan, inte segregera badhusen, inte avskaffa skolavslutningen i kyrkan, inte bevilja lov på muslimska helger. Budskapet är: såhär ser det ut i Sverige, det får ni anpassa er till!”

Och ur min [Åkessons] debattartikel:

”…att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Länkar:
1. Guillous nya artikel där han av okänd anledning helt ändrat åsikt
2. Guillou säger att Sverigedemokraterna inte är ett rasistiskt parti i en intervju

Annonser

One Response to Jan Guillous plötsliga sväng

  1. mopsen skriver:

    Det som har hänt är att Guillou var STOR och gick emot PK för att visa hur överlägset objektiv han var.

    Men så blev han en smutsig KGB-spion och tillika SÄPO-angivare som golade vännerna i SKP och FIB/K.

    Nu är han liten och måste rätta in sig i ledet och yla med de andra vargarna.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: