Debatten mellan Reinfeldt och Sahlin

Det var spännande att invänta debatten mellan Reinfeldt och Sahlin i svt 2. Debatten, som mest handlade om skatter och sjukförsäkring, var kanske inte så intressant att lyssna till som jag hade hoppats, men var ändå värd att se. Debattledaren startade debatten genom att fråga Reinfeldt varför pensionärer skulle rösta på moderaterna då de fått sänkta pensioner under den senaste mandatperioden. Därefter fortsatte Reinfeldt och Sahlin att berätta vad de skulle göra för Sverige om de röstades fram för att bli statsminister efter valet i september.

Något förvånande var att Sahlin var betydligt bättre i debatten än vad jag hade väntat mig. Även om hon aldrig svarade på tex hur de rödgrönas politik skulle kunna skapa fler jobb och nästan helt och hållet ignorerade finanskrisen, så gav hon ett ‘relativt’ påläst intryck. Hon kunde ha gjort bort sig betydligt mer.

Inte helt oväntat så vann Reinfeldt debatten, och det är jag ganska övertygad att en stor majoritet av tittarna håller med om. 6-0 till Reinfeldt, enligt ett flertal medier.

Länkar: SVD, SVD, DN, DN, DN, DN, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, Expressen, GP, MVT, Sydsvenskan

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: