Sverigedemokraterna utestängs trots stort stöd

Trots att Sverigedemokraterna nu i ett stort antal opinionsmätningar legat över 4-procentspärren och dessutom blivit större än flera riksdagspartier, utestängs vi från SVT:s partiledarutfrågningar. Detta är tveklöst ett demokratiskt snedsteg tagna av SVT, och det är beklagligt att de etablerade riksdagspartierna inte lyfter ett finger för att rätta till detta. Jag undrar om det skulle se likadant ut om det till exempel var kristdemokraterna som idag stått på tröskeln på väg in i riksdagen eller om piratpartiet haft samma medvind i opinionen som oss. Är det inte nu folkpartiet som påstår sig vara liberala bör säga sitt? Tydligen inte.

Skriv på för demokrati här. Se vilket stöd vi har fått i samtliga opinionsundersökningar här.

Länkar: Fria Nyheter, SVT

Annonser

3 Responses to Sverigedemokraterna utestängs trots stort stöd

 1. Kalle skriver:

  Även om jag inte alls håller med i era frågor med undantag från Lissabonföredraget så håller jag med din bloggpost om att ni borde släppas in i det offentliga rummet och den politiska debatten. Däremot så tror jag att ni vinner mer än vad ni tror på att agera ”opposition” emot regeringspartierna. Era sakfrågor får ju ofta (med undantag från debattinlägg) stå hyfsat odebatterade vilket jag upplever som tråkigt.

  • markuswiechel skriver:

   Så sant. Sedan tror jag att fler skulle tycka att debatter vore mer intressanta om vi fick vara med.

   • Kalle skriver:

    Ja det hade ju onekligen skapat ett intresse hos gemeneman att följa debatterna med tanke på hur partiet beskrivits i media under lång tid. På senare tid så har båda blocken närmat sig varandra vilket inte direkt skapar mer intressanta debatter. Att ta med uppstickarpartierna som SD, PP, Fi visar ju på områden som stora delar av befolkningen ej anser att nuvarandande regeringspartier inte sköter på ett tillräckligt bra vis, dvs frågor som kan leda till en mer intressant debatt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: