Åkesson utmanar Hägglund på debatt

Socialministern Göran Hägglund har nyligen tillsatt en utredning som syftar till att ta fram nya regler som skall tvinga samtliga landsting att erbjuda gratis vård till illegala invandrare. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är mycket kritisk till förslaget och kräver nu att Göran Hägglund skall leva upp till det löfte som han gav i Almedalen 2008 om att möta Sverigedemokraterna i debatt.

Jimmie Åkesson kommenterar:

– Regeringens förslag om att tvinga alla landsting att erbjuda kostnadsfri vård till illegala invandrare väcker en rad frågor som jag, och säkert också många väljare, vill ha svar på:

1. Hur tänker sig regeringen och Göran Hägglund att den reglerade invandringen skall kunna upprätthållas när man samtidigt belönar de utlänningar som saknar rätt att vistas här och som struntar vårt lands lagar genom att garantera dem fri utbildning och sjukvård?

2. Vilken effekt tror Göran Hägglund att det aviserade förslaget kommer att få på människosmugglingen och den illegala invandringen till Sverige?

3. Vari ligger rättvisan i att fattiga svenska skattebetalare tvingas betala för något som illegala invandrare får gratis?

Jag kräver ett svar på dessa och andra frågor och jag tycker att det är hög tid att Göran Hägglund visar att han är en politiker som menar vad han säger genom att leva upp till sitt offentliga löfte från Almedalen 2008 om att möta mig i en öppen debatt, säger Jimmie Åkesson.”

Text hämtad från SD-Kuriren. Det är även publicerat på Carina och Stefans blogg.

Annonser

2 Responses to Åkesson utmanar Hägglund på debatt

  1. Kalle skriver:

    Ser att du på din bloggrubrik trycker på fyra värdord, varav två är trygghet och omtanke. Känns som du får förtydliga dessa två värdeord i din rubrik då de med inlägg som ovanstående känns lite skrattretande. Ett förslag kan t.ex. vara …med tro på ärlighet, utveckling, trygghet och omtanke för din granne, men ej din grannes granne.

    • markuswiechel skriver:

      Ja, alla ska ha rätt till vård och omsorg, men på lika grunder. Varför skall svenska skattebetalare betala vården för alla människor i världen som lyckas ta sig hit vilket i praktiken skulle kunna ske om vård för illegala invandrare beviljades? De som behöver vård skall givetvis också få vård, men då ska de betala för det. Kan de inte betala för det får de göra det när de har möjlighet. Svårare än så är det inte.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: