Moderaterna vill skärpa straffen, men knappast tillräckligt

Moderaterna säger sig nu vilja skärpa vissa straff, men den aktuella höjningen är i mina ögon ett skämt. Moderaterna som tidigare ville stärka rättsväsendet rejält är visserligen på rätt väg, dock är detta förslag i mina ögon mycket ynkligt. Sverigedemokraternas pressekretariat kommenterar detta på partiets hemsida. Allt går att läsa här:

Regeringen meddelade under gårdagen att man beslutat att inhämta lagrådets yttrande över ett förslag om ändringar i brottsbalken. Förslaget innebär en viss skärpning av straffen för våldsbrott. Till exempel så menar regeringen att fängelsestraffet för grov misshandel skall höjas med tre månader.

Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson menar att det visserligen är positivt att regeringen börjat röra sig i rätt riktning, men att de föreslagna straffskärpningarna i vissa fall är så låga att det blir löjeväckande:

– Efter en mandatperiod som präglats av en nästan häpnadsväckande passivitet på det kriminalpolitiska området presenterar regeringen nu ett förslag om skärpa straff. Att man överhuvudtaget rör på sig, och dessutom i rätt riktning, är naturligtvis positivt, tyvärr är de förslagna straffskärpningarna så låga att det i vissa fall blir löjeväckande.

– Till skillnad från regeringen anser sverigedemokraterna att straffen för grova och upprepade brott är så låga att en radikal skärpning måste till. Andra för oss prioriterade frågor såsom slopandet av mängdrabatten på brott, införandet av obligatorisk utvisning av utländska medborgare som begår grövre brott i Sverige och införandet av verklig livstid utan möjlighet till tidsbestämning eller benådning, nämner regeringen inte överhuvudtaget. Det är uppenbart att de väljare som vill se en lagstiftning som är i samklang med den allmänna rättsuppfattningen bör välja andra alternativ än den borgerliga alliansen, säger Jimmie Åkesson.

Fria Nyheter skriver även om detta som går att läsa här. Du kan även läsa ett pressmeddelande från justitiedepartementet här.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: