Svenska Dagbladets ogenomtänkta uthängningar

I Svenska Dagbladet presenteras de 25 Sverigedemokrater som står längst upp på riksdagslistan. Hälften av oss utmålas som exmoderater, när endast några stycken har varit aktiva moderater. Inte nog med det utmålas vi som kriminella och oansvariga. Två personer finns med i kronofogdens register vilket troligen är en oerhört låg siffra om man jämför med riksdagskandidater från de etablerade partierna. Jag och Carina utmålas även som hemska människor som förtalar folk, men vänta nu. Jag är INTE dömd för förtal, domen mot mig drogs tillbaka då jag befann mig i utlandet och därför inte fick in mitt svaromål i tid. Kanske Svenska Dagbladet inte har granskat oss så bra, pinsamt för dem, de har ju själva nu förtalat mig inför hundratusentals läsare.

I valet 2006 hade 9 procent av Sverigedemokraternas kandidater någon form av brottsbelastning. I samma val hade riksdagspartierna 19 procent brottsbelastade kandidater (Källa BRÅ). Sverigedemokraterna hade alltså MINST antal brottsbelastade kandidater och är idag det ända partiet som kräver att kandidaterna skriver på en vandelförsäkran där de får kryssa i att de inte är brottsbelastade.

Antalet kandidater som har en betalningsanmärkning av Sverigedemokraternas topp 25 namn är troligen också mycket lågt i jämförelse med riksdagspartierna. Vad som vi klart kan konstatera är att det inte finns något parti som har så stor koll på sina kandidater som Sverigedemokraterna. Det är ett tryggt val med bra kandidater med andra ord.

Länkar: SVD, SVD, SVD, Aftonbladet

Annonser

10 Responses to Svenska Dagbladets ogenomtänkta uthängningar

 1. jossan skriver:

  När man inte får kommentera artikeln så förstår man att ämnet är intrikat och vi vanliga får inte kommentera. Bloggmöjlighet ges. Tack ialla fall.
  Återigen en politiskt korrekt statsvetare som har föga kunskaper. SD är ett uttryck för ”överhetsjournalismen”. SD skulle tigas ihjäl hade överheten bestämt. Det gick inte. Folk letar upp sanningen i alla fall. Då skulle SD förtalas. etc. Vi känner igen DN och Dehlgren / Herrlitsz som under kriget stod för censur och nazisupport. Nu har vi samma sak. SD agerar mot det socialdemokratiska judehatet i Malmö. Tystnad! DN censurer. Samuelsson SvD samma sak.
  Utvecklingen liknar 30 talets nazistiska uppbyggnad, då Hitler kunde styra och leda de okunniga. Nu sker samma sak dock med en medeltida religion som förebild.
  SKAM över dessa chefredaktörer. Helin på aftonbladet utgör ytterligare en skamfläck. Hans hattande och fokusering på att sälja lösnummer hotar freden.
  Jossan

 2. […] Läs mer på Markus blogg […]

 3. Rolf skriver:

  Då torde de övriga vara från det sk.vänsterblocket, men som sagt, det nämner inte ”statsvetaren” och Svd.

  Det bästa SD kan göra är att klart och bestämt deklarera
  att vi tar inte rygg på något parti, såvida inte vårt program följes.

 4. Emelie skriver:

  Jaha? Som om det gör saken bättre att det är mindre med skulder och kriminella handlingar på listan.

  Och varför är det kandidater som är brottsbelastade fast det tydligen skrivs under en försäkran om att det inte ska vara så? Lustigt.

  • markuswiechel skriver:

   Domen mot Carina är en civilrättslig och dessutom politisk dom, varpå hon inte kan klandras för den. Annars finns inga fler brottsbelastade kandidater. Två pers på listan har skulder hos kronofogden men det är nog oerhört många svenskar som har det. Tar du en titt på riksdagspartiernas lista finns inte ens en sådan kontroll. De har betydligt fler kandidater som är brottsbelastade eller har skulder hos kronofogden.

 5. SixDays skriver:

  Marcus! Jag tycker självfallet att du skall anmäla SvD för förtal.

  Emelie, när det gäller Carina är det precis som Markus säger en politisk dom. I övriga fall när det gäller betalningsanmärkningar kanske du borde ta och läsa Jan Kallbergs böcker om just socialism och kanske även några väl valda böcker om svensk historia sedan 1900-talets början så du får en inblick i hur pass simpelt det är att som egen företagare bli krossad under socialismen och sluta som skuldsatt.

 6. jamesbonde skriver:

  Sedan har vi ju partiet med den krossade tomaten som logga – sosseriet. Deras partiledare är väl inte direkt känd för ekonomiskt ansvarstagande eller laglydighet.

 7. SixDays skriver:

  Jamesbonde, nej nej det är inte en tomat det är en apa och en goja.

 8. […] Vad man heller inte får missa är att Brandel är samma reporter som tidigare förtalade SDs Marcus Wiechel genom att påstå att Wiechel är dömd för förtal. […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: