Religiösa extremister på frammarsch

Inte bara är det islamister som utför terrordåd runt om i världen. Även extrema kristna grupper blir allt fler, framförallt i USA enligt amerikanska organisationen ”Southern Poverty Law Center” som kartlägger hatbrott.

Från 2008 till 2009 har extrema religiösa grupper tredubblats från 149 till 512. Enligt Dagens Nyheter har nu en extrem kristen grupp som kallar sig för Hutaree-milisen åtalats för att de har planerat attentat mot poliser. Gruppen har betraktat poliser som statens fotsoldater och därmed även deras fiende.

Med i planerna, som funnit i flera år, var att träna gruppens medlemmar till att först mörda en polis, och sedan med hemmagjorda sprängladdningar mörda dem som kom på polisens begravning.

Tanken var främst att de då skulle kunna skapa ett krig mot poliser genom ytterligare sprängladdningar, och därefter fungera som en första dominobricka för att fler systemkritiker skulle gå samma väg.

Åtta gruppmedlemmar är gripna och polisen söker efter ytterligare en person. Oavsett vilken tro de religiösa terroristerna har, är det en gång för alla dags att sätta stopp för det religösa vansinnet som nu verkar bli en trend i världens olika hörn.

2 Responses to Religiösa extremister på frammarsch

  1. Tommy Hansson skriver:

    Detta är naturligtvis oroande att höra.

    Jag vill dock hävda att detta inte har med sann religion att göra, utan mer är en företeelse som liknar det som Baader-Meinhof-ligan et cosortes pysslade med på 70- och 80-talen.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: