RFSU sprider fördomar om HBT-personer

Erik Almqvist skriver om fördomar som RFSU sprider om HBT-personer på sourze. En artikel jag starkt rekommenderar.

RFSU som i Aftonbladet angriper Sverigedemokraterna för att ha en extrem familjepolitik kan knappast påstå sig själva ha något annat än en extrem syn på familjefrågor. Läs även partiordförande Jimmie Åkessons och andre vice partiordförande Carina Herrstedts svar på anklagelserna här.

10 Responses to RFSU sprider fördomar om HBT-personer

 1. Fredrik skriver:

  Sverigedemokraterna nya profil i HBT-frågor känns väldigt mycket som en ”Kejsarens Nya Kläder”-historia.

  Har Åkesson och Herrstedt glömt att de själva motsätter sig insemination och adoption för homosexuella par? Eller att deras partisekreterare beskrev Pride som ”kulmen på perversiteterna” och jämställde pedofili med homosexualitet?

  Eller att partiet inför valet 2002 var det enda av tillfrågade partierna som ville behålla bastuklubblagen trots att den var en lag som till och med lagstiftarna erkände rörde sig om moralpanik samt att den hade ingen påtaglig inverkan på spridningen av HIV eller AIDS.

  Eller att partiet hade företrädare som uppmanade människor att skriva under uppropet ”Bevara Äktenskapet” och således motsatte sig partiets officiella linje (som egentligen aldrig tydligt redogjordes för) att partnerskapslagen skulle avskaffas och att äktenskapsbalken skulle utvidgas att gälla både heter- och homosexuella par?

  Det enda, möjligtvis, som är konsekvent när Sverigedemokraterna talar om HBT-frågorna är väl det entydiga budskapet att om det är några som får kränka homosexuellas rättigheter i Sverige så är det svenskarna.

  • markuswiechel skriver:

   Ingen skall kränka homosexuellas rättigheter, oavsett etnicitet eller kulturell tillhörighet. Dock får vi inte glömma att alla har rätt att ifrågasätta rättigheter, t.ex. rätten till insemination för lesbiska par då det inte bara handlar om paren, utan även om barnet.
   Min personliga åsikt gällande t.ex. om homosexuella får gifta sig eller ej är att vi politiker inte har med det att göra. Det är upp till kyrkan att fatta sådana beslut.

   • Fredrik skriver:

    Jag måste ha glömt att Sd tillhör de politiska grupper som anser att familjebildande för homosexuella inte är en rättighet. Så det är ju omöjligt att kränka rättigheter som inte finns? Det är väl i alla fall så jag tolkar dig?

    Nu känner jag gott och väl till barn-argumentet men faktum kvarstår ju att socialstyrelsens egna rapporter som först låg till underlag för att underkänna lagstiftningen inte gav utslag åt något håll. Barn tar inte illa upp av sina föräldrars sexualitet. Studier har ju också visat att barn i homosexuella förhållanden inte växer upp utan manliga eller kvinnliga förebilder oavsett. Faktum kvarstår ju att det är lagligt idag och då måste man ju fråga sig varför Sd i sin familjepolitik vill ta bort det ur lagen igen? Varför skall homosexuella inte få bilda familj längre? På vilket sätt profilerar man sig som ett HBT-parti då om man vill dra tillbaka fri- eller rättigheter som homosexuella redan har?

    Det är lite pinsamt att du som politiker inte har bättre koll på läget. Ta det inte personligt men när det gäller den nya äktenskapslagen kan en vigselförrättare inte tvingas att viga ett par. Svenska Kyrkan öppnade ju dessutom för vigsel av homosexuella redan ett år innan men kunde, enligt lag, inte utfärda äktenskapsbevis för homosexuella par.

    Sedan får vi ju inte glömma de transsexuella också där Sd, som enda parti, i RFSL:s undersökning inför valet -02 då SD argumenterade mot att reformera namnlagen så att transsexuella skulle kunna ta ett förnamn som passar deras könsidentitet. De nöjde sig med ett kanske på den frågan. Nu har ju SD haft 8 år på sig att ändra åsikt så du kanske kan svara på vad transsexuella har för valfriheter i sverigedemokraterna nya valmanifest? Eftersom ni trots allt är ett HBT-parti?

    • markuswiechel skriver:

     Jag kan erkänna att jag inte är så insatt i HBT-frågor då jag själv inte är så intresserad av frågorna. Jag borde vara mer påläst och kommer läsa på mer om området.

     Personligen anser jag som sagt att HBT-personer skall ha samma parrättigheter som heterosexuella par. Vi lever inte på 70-talet då homosexualitet betraktades som en sjukdom (fram till 1979) och inte heller vill jag gå bakåt i tiden igen så jag ser deras fulla rättigheter till kärlek som en självklarhet. Jag har svårt att tro att det finns studier på hur barn till HBT-personer drabbas, och försöker därför istället sätta mig in i situationen hur det hade varit för mig om jag hade två samkönade föräldrar. Jag har också sett hur det har pratats om personer som har en förälder som blivit förälskad i en annan med samma kön. Därav mina slutsatser kring barnets bästa. I och med detta tror jag det är bäst att det eventuella barnet alltså inte blir fött. Gällande adoption är det en oerhört svår fråga. Skulle jag sitta i riksdagen och den frågan skulle tas upp vet jag inte hur jag skulle rösta, troligen skulle jag lägga ned min röst.

     • Fredrik skriver:

      Markus,

      Det finns mängder med studier om barn till homosexuella. Du får ju inte glömma att vi har homosexuella föräldrar i heterosexuella förhållanden, vi har homosexuella föräldrar som gått från heterosexuella till homosexuella förhållanden och vi har numera även nya möjligheter för homosexuella att bli föräldrar även de just nu är relativt komplicerade. T ex finns ju nästan inga utländska adoptionsbyråer att tillgå för homosexuella och köer för insemination kan vara ohyggligt långa.

      Vill du ha några referenser kan du ju alltid ta en titt på Joakim Anrells gedigna samling av referenser: http://www.anrell.nu/homo/fakta/referenser.html till hans artikel här: http://www.anrell.nu/homo/fakta/referenser.html.

      Studiernas entydiga resultatet är att barn inte drabbas utan att det helt enkelt kvittar.

      Det är därför jag finner det så märkligt att sverigedemokraterna hävdar att de inte hyser något förakt för homosexuella när huvudargumentet som finns på er hemsida och era skrifter är att homosexuella skulle utgöra sämre lämpade föräldrar för ett barn.

      Särskilt när Almqvist själv skriver ovan att han tycker att sexualiteten är något som bör stanna som en privatsak. Barn tänker ju inte på sina föräldrar i sexuella termer förrän i vuxen ålder och även då vill de oftast inte tänka på sina föräldrar som sexuellt aktiva.

 2. Bengt held skriver:

  Hej Marcus.

  Jag vill bara förtydliga för dig att äktenskap inte bara handlar om religiös vigslar utan även borgerliga vigslar. Sd har varit emot både borgerliga vigslar för samkönade par och homovigslar i Svenska kyrkan.

  Så det är till sist riksdagen som avgöra äktenskapslagarna. Men det är väl bra om inte håller med sd när partiet säger nej till borgerliga vigslar för samkönade par.

  Bengt

  • markuswiechel skriver:

   Personligen anser jag att de ska få ingå äktenskap och få samma rättigheter som heterosexuella par. Det handlar trots allt om kärlek, inget annat.
   Som ateist så har jag inget emot att homosexuella ingår äktenskap i kyrkan, men jag har stor förståelse för att många kristna kan känna sig kränkta då bibeln är emot det. Dock är det i mina ögon som sagt inte upp till politiker att avgöra vad som sker i kyrkan, det är upp till kyrkan och prästen som håller i det hela.

 3. Bengt held skriver:

  Hej igen

  ”Jag kan erkänna att jag inte är så insatt i HBT-frågor då jag själv inte är så intresserad av frågorna. Jag borde vara mer påläst och kommer läsa på mer om området.”

  Är du inte intresserad av mänskliga rättigheter? HBT-rättigheter är mänskliga rättigheter. Men bra att du vill lära dig mer. Jag har själv en blogg om det, infon där är helt gratis.

  För övrigt så avgör varje samfund själv vilka par de vill viga, Svenska kyrkan har sagt ja till att viga samkönade par, det var inte riksdagen som tvingade dem.

  Bengt

  • markuswiechel skriver:

   Jo, mänskliga rättigheter är jag oerhört intresserad av. HBT-området är dock ett område som jag inte är så intresserad av, det innebär inte att jag inte är intresserad av mänskliga rättigheter.
   Jag tycker förövrigt att det är bra att ett sådant beslut tas i kyrkan. Religion och politik är två helt olika saker som bör skiljas åt.

 4. Fredrik skriver:

  Får rätta mig själv med följande länk: http://www.anrell.nu/homo/fakta/barn.html till Joakim Anrells sammanställning av befintlig fakta och argumentation för homosexuella föräldrar.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: