Lagändring diskuteras, det ska bli lättare att straffa terrorister

Jag tittar då och då på riksdagens webb TV för att följa diskussionerna som förs bland våra folkvalda. Idag var det en diskussion kring EUs rambeslut om att bekämpa terrorism som skärptes år 2008. För att vi skall kunna följa EUs skärpta regler måste Sverige komma med en lagändring. Regeringen har därför föreslagit en ny lag som skall förebygga terrorism.

Även om detta är ett tydligt tecken på hur Sverige körs över av det överstatliga EU ser jag det nya lagförslaget som en mycket god ide. Lagen innebär att fler handlingar ska kunna klassas och därmed också straffas som terrorism. Detta innebär att de som uppmanar, rekryterar eller utbildar personer för att utföra terrorhandlingar kan straffas enligt den nya lagen. Svenska domstolar får dessutom ökade befogenheter att utdöma straff för terrorism och svenska medborgare som bor eller vistas utomlands kommer kunna ställas inför svenska domstolar. Icke svenska medborgare som befinner sig i Sverige kommer också att kunna ställas inför svenska domstolar.

Med denna lagändring är det möjligt att den svenska demokratin kan skyddas ännu mer genom att de vänsterextremister och andra våldsgrupperingar som idag mer eller mindre kan härja fritt i Sverige kan ställas inför rätta för de terroristhandlingar de gör. Förhoppningsvis kommer de redan efter den 1 december, när lagen föreslås träda i kraft, få stora problem efter all skada de gjort mot Sverige och vår demokrati.

Skulle en person dömas för ett brott under den nya lagen kan det resultera i fängelse i upp till sex år.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: