Attacken mot SD i Birgittaskolan 5/5

Jag kommer lägga upp lite sammanfattningar kring tidigare skolbesök, men efter den mediala uppmärksamheten kring just detta besök tänkte jag skriva om besöket redan nu.

Det började mycket lugnt. Jag och min vän, tillika partikollega Jonas Andersson, kom till Birgittaskolan i Linköping klockan 10.40 då en omvårdnadsklass i tredje ring bett oss komma för att svara på frågor. Det var ett trevligt besök, och eleverna verkade ha läst på bra om vår politik vilket märktes på de konkreta och välformulerade frågorna. Trots att där troligtvis inte fanns många sympatisörer till oss från början verkade det som om alla var nöjda med vårt besök när vi efter en timme senare blev klara och tackades med applåder.

TV4 var på plats sista halvtimmen för att filma besöket. De intervjuade även en del elever, varpå vi SD-representanter fick gå ut ur klassrummet. Efter ett tag var intervjun med eleverna klar, och vi gick in i klassrummet igen för att reportern skulle intervjua oss. När intervjun med mig var klar stod vi kvar och pratade med reportern om lite allt möjligt. Plötsligt smällde dörren upp och jag känner igen en välkänd vänsterextremist. Han börjar genast skrika ”Nazistsvin” och liknande glåpord. Han rusade sedan fram emot oss med galna ögon (som om han var påtänd) och hotade med att slå oss. Bland annat hade han en knuten näve laddad för att slå och sa bland annat att det var tur för oss att reportern var där. Reportern fick också motta hot, varpå han var snabb med att säga att han inte hade något med oss att göra.

Jag drog upp telefonen och ringde polisen. Under hela attacken som troligtvis varade i cirka 15 minuter talade jag med polisen i telefon och jag visste inte om extremisten skulle slå mig i skallen eller ta mobilen först. Extremisten sprang in och ut ur rummet under tiden och kom varje gång tillbaka för att bete sig likadant som tidigare. Vid ett tillfälle lyckades jag stänga dörren till klassrummet men kunde inte låsa dörren. Detta gjorde att jag tvingades stå och hålla emot, medan galningen på nytt försökte ta sig in (det är detta som TV4 reportern lyckades filma, se snutten här). När han på nytt kom in började han ta samtliga flygblad och tidningar vi hade haft med oss, vilket uppgick i cirka 500-1 000 exemplar. Elever hade börjat komma in i klassrummet, och några var modiga nog att be extremisten, som också är elev på skolan, att lugna ned sig. Någon tog till och med tag i honom när han fortsatte sina angrepp mot oss. Någon elev lyckades låsa dörren när han än en gång gick ut ur klassrummet. Under hela händelsen var ingen lärare eller skolpersonal i närheten, det skulle inte förvåna mig om de medvetet sökte skydd i receptionen.  Under tidigare skolbesök har vi kontaktat polis redan innan för att se till att de visste om vår närvaro, men det har skolorna ofta skött bra själva. I det här fallet hade de inte kontaktat polis alls, vilket vi inte annat än beklagar.

Efter att ha låst dörren slapp vi fler attacker, och polisen dök strax upp för att kunna intervjua mig och Jonas i ett annat klassrum. Jag frågade polisen om de hade gripit gärningsmannen och de sa att de hade patruller i närheten som letade efter honom. Sedan sa de att om han var kvar i området hade han antingen gripits eller så skulle han gripas. Detta visade sig vara helt fel. När vi skulle eskorteras ned till polisbilen för att få hemtransport såg jag från ett fönster att extremisten pratade i telefon mitt på skolgården. Poliserna fick veta detta, och de gick ned för att konfrontera gärningsmannen. Efter att ha visiterat honom hände ingenting, och jag och Jonas fick skjuts hem av poliserna.

I media utmålas händelsen som ”tumult” när det handlade om en ren attack. Min respekt för vad som skrivs i media var redan mycket låg innan händelsen, och efter denna rubricering blir den knappast bättre. Det handlade inte om något annat än en ren attack mot oss. Det är mycket sorgligt att dessa påhopp mot demokratin inte tas på något stort allvar. Samtidigt förs nu diskussioner om att vi inte ska få komma till skolor på grund av detta. Är det inte de odemokratiska krafterna man ska bekämpa, istället för demokratiska partier?

Media om attacken och skolbesöket:
Corren
TV 4

Annonser

17 Responses to Attacken mot SD i Birgittaskolan 5/5

 1. jonas skriver:

  Ja media är idag blott en skugga av vad det en gång varit.

 2. […] Attacken hann pågå i c:a 15 min innan polis anlände. En anmälan om ofredande samt olaga hot upprättades på plats. Najafi ska även ha tillgripit samtliga flygblad och tidningar SD hade med sig, uppskattningsvis 500 – 1 000 exemplar, uppger Markus Wiechel på sin blogg. […]

 3. Stefan K skriver:

  Du och dina kollegor i SDU ska ha en stor eloge för det mod ni visar. Odemokratiska krafter som inte respekterar den förordning som Sverige står för och som vi byggt upp under många år, ska inte få chansen att ställa agendan. Kommer dessa odemokratiska krafter dessutom från andra länder med olika kulturer än vår, så säger det att något är fel i detta land.
  Stå på er Markus. Ni har stöd av fler än ni tror.

 4. Cavatus skriver:

  Det är så sorgligt att se hur vår demokrati raseras och den gapande pöbeln får styra och ställa. Du är en hjälpte som törs och orkar föra fram budskap som inte faller dessa drägg på läppen, dessa drägg som inte har faktaargument utan måste ta till våld och hot hela tiden. Och sen alla mesproppar som vänder kappan efter vinden för dessa gaphalsar. Man mår illa. Men fortsätt ert modiga arbete. Ni kommer att bli belönade efter valet! Vi är många som jobbar i det tysta för att skapa opinion för ett öppnare samhälle med en friare debatt.

 5. wied skriver:

  Markus, det kommer i til at leve med altid. I kan ikke ændre på det. Du skulle læse dette interview fra i forgårs om blandt andet vrede:

  Frontpage Interview’s guest today is Nicolai Sennels, a Danish psychologist who worked for several years with young criminal Muslims in a Copenhagen prison. He is the author of Among Criminal Muslims. A Psychologist’s Experience from the Copenhagen Municipality.

  http://frontpagemag.com/2010/05/05/among-criminal-muslims/

  ”For most Westerners, it is an embarrassing sign of weakness if people become angry. This view on anger is probably consolidated already in early childhood. While most of my Danish clients who had problems with anger felt embarrassed about it, none of my Muslim clients ever seemed to understand our view on anger.”

  ”In Muslim culture, it is expected that one should show anger and threatening behaviour if one is criticized or teased. If a Muslim does not react aggressively when criticized he is seen as weak, not worth trusting and he thus loses social status immediately. This cocktail of cultural differences has sparked the ongoing debate on free speech all over the world. The free world’s criticism and jokes about Islam is met with anger and threats of terror……….Unfortunately, the Muslim concept of honor transforms especially their men into fragile glass-like personalities that need to protect themselves by scaring their surroundings with their aggressive attitude. The show of so-called narcissistic rage is very common among Muslims. The fear of criticism is in many cases not far from paranoia”

 6. majs skriver:

  Om ni ska ha era äckliga åsikter kan ni väl för fan inte förvänta er annat än påhopp? Såsom ni attackerar invandrarna bör ni också attackeras, fast värre.

  • markuswiechel skriver:

   Seriöst? Vi attackerar ingen. Du verkar inte vara särskilt påläst om vår politik. Vi har Sveriges mest humana flyktingpolitik, och det står vi för.
   Du har tydligen ingen respekt för demokratin heller. Tråkigt.

  • Maja Dacke skriver:

   Förutom att majs rimmar på …. ska du veta att det aldrig i historien förekommit något påhopp från SDU-arnas sida mot invandrare – många av dem har ju för övrigt invandrade föräldrar/mor-eller farföräldrar.

   Det visste du inte?! Läs och lär!

   Vad vi alla – SDU-are och andra svenskar – vill är att det ska gå schysst till i vårt samhälle. Kriminella – och hit hör både aggressiva småtuppar och kåkfarare – ska följa landets lagar och ta straffen utan att skylla ifrån sig.

   Ansvar och rättvisa är två andra ord som många har svårt att förstå. Har du förstått? Alla har och ska ta sitt ansvar i alla situationer. Rättvisa betyder att ingen ska försnilla för andra utan dela med andra och dela med sig. Precis som vi svenska skattebetalare fått göra till bristningsgränsen.

   Bedrägeri och snyltande är inget utmärkande typiskt för vanliga hederliga svenskar – och vi reagerar när vi blir lurade och utsatta för sådant. Har du förstått mina ord?

   Ursäkta, det här blev väl för mycket för dig att läsa, majs?!

  • Niklas Larsson skriver:

   majs: har du överhuvudtaget läst SD.s partiprogram?? Antingen har du inte gjort det eller så har du inte riktigt alla chips i skålen. Mitt tips till dig är att besöka http://www.sverigedemokraterna.se & läsa på. Mvh Niklas Larsson/Linköping

  • Stefan K skriver:

   Du anonyme vars namn så mycket riktigt rimmar på ett annat ord för det skitsnack du presterar i ditt inlägg kanske närmare vill förklara vad ”äckliga åsikter” är?
   Uppenbart är du mycket dåligt påläst om Sd:s politik och dina åsikter grundar sig säkert från de möten med olika vänsterextrema grupperingar du förmodligen besöker.
   Sd:s representanter har aldrig attackerat vare sig invandrare eller kommunister med våld. Den baksidan av vår demokrati står endast ni för och detta våld är en av de bidragande orsakerna till den negativa inställning som många har angående invandrare. Har invandrargrupperna någonsin bett er att spela tuffa och försvara dem med stenar och andra tillhyggen?
   Era metoder väcker t.o.m. anstöt från de flesta med utländsk bakgrund, då de vet att vanligt folk gärna drar alla över en kam i såna lägen.
   Ni har ingen större sympati hos ”vanligt folk”, så sluta slår er för bröstet och tro att ni är något annat än det ord som rimmar på dit nickname.

  • Mittenradikalen skriver:

   Markus, har du ”majs” IP?
   Det här hotet kan du polisanmäla.

 7. […] Attacken hann pågå i c:a 15 min innan polis anlände. En anmälan om ofredande samt olaga hot upprättades på plats. Najafi ska även ha tillgripit samtliga flygblad och tidningar SD hade med sig, uppskattningsvis 500 – 1 000 exemplar, uppger Markus Wiechel på sin blogg. […]

 8. Mittenradikalen skriver:

  Markus,

  Hoppas du och Jonas kommit över händelsen. Det finns bara en väg och det är framåt.

  Ja detta är en direkt effekt av den mediala hetsen mot Sverigedemokraterna. De ytterst ansvariga för hoten och våldet mot sverigedemokrater sitter på tidningsredaktionerna och Sveriges politiska ledning! Iraniern ifråga är bara den pitbull som de hetsats upp av husse.

  Det tog alltså en kvart innan polisen kom? Det låter som om tjänstefel begåtts. Oacceptabelt. Ni borde begära att polisen håller sig väldigt nära inför varje aktivitet i Östergötland, såvitt jag förstår situationen och även om det inte blir problem precis på varje ställe. Det kan iofs bli problem varsomhelst, inkl. på den skola jag själv ska besöka den 20 maj här i Ängelholm, men riskerna är större på vissa håll och mindre på andra håll.

  Jag utgår från att extremisten är identifierad och kommer lagföras?

 9. […] blev ju mycket omtalat i media då vi attackerades av en välkänd vänsterextremist (tidigare inlägg om förra besöket). Denna gång gick det dock lugnt till. Vänsterextremisten skolkade under dagen […]

 10. […] blev ju mycket omtalat i media då vi attackerades av en välkänd vänsterextremist (tidigare inlägg om förra besöket). Denna gång gick det dock lugnt till. Vänsterextremisten skolkade under dagen […]

 11. […] Attacken hann pågå i c:a 15 min innan polis anlände. En anmälan om ofredande samt olaga hot upprättades på plats. Najafi ska även ha tillgripit samtliga flygblad och tidningar SD hade med sig, uppskattningsvis 500 – 1 000 exemplar, uppger Markus Wiechel på sin blogg. […]

 12. […] Daniel Riazat har även vänner av mindre trevliga karaktären, och en av dem är den ökända iranska vänsterextremisten Armin Najafi, född 901202, och enligt uppgift då var av de drivande inom Revolutionära Fronten (RF) i Linköping, och som attackerade SD:s representanter Markus Wiechel (riksdagskandidat och ordf. SD Östergötland) och Jonas Andersson under besöket på Birgittaskolan i Linköping i maj 2010. Mer om det här och här. […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: