Skolbesök, bokbord och presentation i De Geergymnasiet

Den 6e maj var det dags för De Geergymnasiet i Norrköping att få besök. Jag och en till representant från Sverigedemokraterna i Norrköping åkte dit för att svara på frågor om partiet och dela ut flygblad/tidningar till intresserade. En sal i gymnasiet blev bokat för alla partier som var på plats för att ha sitt bokbord, och det kom fram en hel del elever som ville ha svar på sina frågor.

Generellt sett tyckte jag att även detta besök också var positivt, även om det till stor del var samma frågor som ställdes. Alla partier i Norrköpings kommunfullmäktige var på plats samt Kommunistiska partiet och Piratpartiet. Efter frågestunden och utdelningen av tryckmaterial fick alla representanter och elever samlas i aulan för att på ungefär två minuter presentera våra viktigaste valfrågor.

Under presentationen i slutet var det oerhört kul att se hur Kommunistiska partiet gjorde bort sig totalt när de näst intill sa att de inte hade någon politik men gick till val på att skapa ett socialistiskt samhälle. Så väl elever som närvarande anställda på skolan lär ha märkt hur flummiga de var och vilken katastrof det skulle vara om de fick makten i Sverige, av flera skäl.

Annonser

6 Responses to Skolbesök, bokbord och presentation i De Geergymnasiet

 1. Rickard Danell skriver:

  Vad roligt att SDU etablerar sin verksamhet i Östergötland :). Själv är jag en ung linköpings-bo som är lite för blyg och okunnig inom politisk argumentation för att kunna ställa upp. Men detta sporrar mig, verkligen! 🙂 Lycka till nu i valet!

 2. Rickard skriver:

  Har Markus någon kommentar till detta? Skicka det gärna till redaktionen@arbetarklass.se

  • markuswiechel skriver:

   Jag såg dig på tåget ja. Men att jag skulle vara rädd är bara ett stort påhitt. Jag vet att du, Rickard, inte är våldsam så varför skulle jag vara rädd? Nazister? Vilka nazister fanns i Norrköping när jag anlände till station? Jag tar starkt avstånd från nazismen, och eftersom du troligen läst min blogg så borde du känna till det.

 3. Rickard skriver:

  Tyvärr markus jag tror inte på slumpen. Skulle ju inte vara första gången en Sverigedemokrat ringer sina nazistpolare för att få hjälp.

  • markuswiechel skriver:

   Det kan ha hänt förut, att någon Sverigedemokrat ringt efter hjälp hos extrema individer, eftersom polisen inte gör något. Men det var nog oerhört många år sedan. Jag såg inga nazister på station, även om jag inte riktigt vet hur de ser ut så borde väl ni haft en del att prata om? Det skulle lika gärna vara ett påhitt av dig.

   Vi hade egentligen ingenting att prata om så varför skulle jag vilja gå i närheten av dig och dina vänner?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: