Sverigedemokraterna får 5,5 procent i ny mätning

I den nya mätningen av United Minds minskar avståndet mellan blocken och Sverigedemokraterna får med våra 5,5 procent en vågmästarroll. Detta är ytterst intressant då frågeställningen denna gång, till skillnad från den i Skops mätning, faktiskt ställde frågan om vilket parti man ville rösta på till riksdagen, och inte vilket parti man gillar bäst i rikspolitiken.

Länkar: Norran, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet

Annonser

4 Responses to Sverigedemokraterna får 5,5 procent i ny mätning

 1. integrerad skriver:

  Väntar på att SVT 18:00 nyheterna gör ett inslag om detta; 3… 2… 1…

 2. integrerad skriver:

  Jag väntar fortfarande på att oberoende ‘public service’ TV gör ett inslag om SD:s framgångar i opinionsmätningen från United Minds. Det är alltid kul att se och läsa PK-medias analyser och ta del av alla bortförklaringar till varför SD nu håller på att passera Folkpartiet i vissa väljarbarometrar.

  Jag måste säga att jag blev lite konfunderad när jag läste aftonbladets förklaring till resultatet. Tydligen är jag som högskolestudent, förespråkare av ett minimum av lagar, positiv till fri rörlighet mellan civiliserade länder, öppen för förändring och bosatt i ett område i Göteborg där det finns massor av invandrare inte en typisk sverigedemokrat. Nåväl.

 3. Niklas skriver:

  Markus
  SD fick ju nu senast 3,5 % varför skriver du inte om det? Vågar du inte visa att ni pendlar mellan 5, 5 och 2,5 i mätningarna, Jävla hycklare och fegis?

  • markuswiechel skriver:

   Jag vet inte om du medvetet skrivit detta för att visa din dumhet eller om du är allvarlig.
   Jag skrev ett inlägg om förra mätningen, där det klart framgår att frågeställningen är orättvis och endast frågar vilket parti i RIKSPOLITIKEN som man skulle lägga sin röst på. SD är inget riksdagsparti, som du kanske vet. Inte konstigt att så många då valt ett annat parti.
   Hycklare och fegis? Utveckla gärna.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: