Ja till ny kärnkraft

Det är med glädje som jag läste artikeln i Dagens Nyheter där det framgår att riksdagen med all sannolikhet kommer rösta ja för ny kärnkraft.

Svens Bergström från Centerpartiet har länge hotat med att rösta nej till regeringens förslag om att tillåta nya reaktorer. Nu har han dock gett sitt stöd efter att regeringen gått med på några förändringar som han framfört i en motion. I och med detta finns en säker majoritet i riksdagen om det inte är någon ledamot som råkar trycka på fel knapp den 17 juni när omröstningen i riksdagen sker. Förändringarna innebär bland annat att riksdagen får mer att säga till om.

Annonser

One Response to Ja till ny kärnkraft

  1. Ingvar Våxmo skriver:

    Toppenbra att riksdagen äntligen tillåter att gamla kärnkraftsreaktorer ersätts av nya. Sverige var i början av kärnkraftsepoken en av de ledande nationerna inom forskning och utveckling. Men i slutet av 1970-talet fanns Torbjörn Fälldins centerpartistiska regering, som i praktiken förbjöd forskning om kärnkraftteknologi genom ett så kallat moratorium.

    Äntligen har denna idioti upphävts, men fortfarande finns tydligen en centerpartist som ställer till problem, Sven Bergström. Denne har fått igenom att staten inte ska bidra ekonomiskt till ombyggnad av kärnkraftverken och han skriver triumferande att ”Nu har jag vridit alla verktyg ur händerna på dem som vill ha ny kärnkraft”. Men staten kostar på en dyrbar utbyggnad av järnvägarna. Är det då inte befogat att också förse loken med ström? Sveriges industrier är i hög grad beroende av billig elkraft, likaså vi vanliga medborgare.

    Kärnkraften kan bli ännu mer miljövänlig med den fjärde generationens kärnkraftverk. Man kommer att kunna tillvarata radioaktivt avfall från tidigare kärnkraftsproduktion för en ny ”förbränning”. Men för detta behövs mycket av forskning och vi har mycket att ta igen efter alla år av Centerpartisters och de socialistiska partiernas smått religiösa kärnkraftsmotstånd.

    Sverigedemokraterna vill stödja kärnkraftstekniken, som det enda bärkraftiga och miljövänliga alternativet till den globalt miljöförstörande förbränningen av fossila bränslen.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: