Upploppen i invandrarförorterna fortsätter

För tredje dygnet i rad har det uppstått problem i en invandrartät förort. I natt blev det våldsamma upplopp i Rinkeby, vilket jag nästan inte ens är förvånad över. Som jag skrivit tidigare är detta bara en bricka i ett dominospel. Förra natten var det också upplopp. Innan dess var det i Rosengård.

Problemen i de invandrartäta förorterna kommer endast bli värre med tiden. Att riksdagspolitikerna inte inser detta är förvånansvärt. Förmodligen inser dem det men är för politiskt korrekta för att säga det rakt ut. Miljöpartiets politiker vill ju öppna gränserna helt och hållet, vem tror att det ska funka på fullaste allvar? Alla ska få permanent uppehållstillstånd efter ett år om ärendet inte behandlats om man frågar dem.

Denna gång blev polis och brandkår som väntat attackerade av ett 60-tal ungdomar som kastade gatsten. Fem bränder i Rinkeby rapporterades, bland annat mopeder, bilar, sopsäckar, byggmaterial samt ett annex till Rinkebyskolan. Ett tjugotal rutor lär även ha krossats. Brandkåren avvaktade att släcka bränderna tills de kunde få skydd av polis men fick retirera efter deras första räddningsinsatts på grund av stenkastning.

Jag säger vad jag sa tidigare. Om denna mångkultur är så berikande för Sverige, flytta dit! Det är riktat till alla som förvarar mångkulturen. Politiker som väljare.

Länkar: DN, SvD, DN, SvD, SvD, SvD

Annonser

23 Responses to Upploppen i invandrarförorterna fortsätter

 1. Jeff skriver:

  Patetiska svenne,
  du skriver själv att du vart invandrare i USA men samtidigt bestrider mångkultur. Varför utvandrade du med din släkt?

  Haha, själv har jag sett många svenskar kasta sten på polisen efter t ex derbymatcher, vad ska vi göra åt dessa. Vad tycker du Marcus? ska vi slänga ut svenskarna från detta land också?

  Eller ska vi låta SD representeras utav f.d invandrare som åkt till USA och belastat deras välfärd?

  • markuswiechel skriver:

   Först och främst, moget (ironi).
   Ja, jag har bott i USA och jag följde med mina föräldrar som var arbetskraftsinvandrare. Inget fel med det eller? Ja, vad tycker du man ska göra med folk som kaster sten? Jag tycker att de ska straffas och låsas in.
   Belastat USAs välfärd? Jag antar att du skojar.

 2. KM skriver:

  Enl min åsikt bör en handlingsplan upprättas för att få tillbaka muslimerna ut ur Europa! -De har visat med all öskvärd tydlighet att de inte platsar hos oss! -Precis lika lite som om man inte kan uppföra sig på en ny arbetsplats, Då får man sparken.
  Muslimer vill t.ex inte gifta sig med oss. Bara det tycker jag är bevis nog på att de inte alls platsar bland oss i Europa.

  • markuswiechel skriver:

   Nja, jag är emot repatriering om det inte är så att personen begått grova eller upprepade brott alternativt har ljugit sig in i landet.

   • Göran Andersson skriver:

    Det lär vara så att blott 8% av hitkommande landsförrädare medför pass eller andra identitetshandlingar. Jag håller med Dig, 92% kan skickas tillbaka per express. Det ser ju inte speciellt snyggt ut att ljuga det första man gör när man kommer till ett annat land.

 3. […] Ett annex till Rinkebyskolan sattes på tisdagskvällen i brand av ett sextiotal ungdomar som sedan började angripa polis och brandmän med gatsten.- Vi är fullt upptagna av ett sextiotal ungdomar som tänder eld och kastar gatsten mot oss och som tycker att det är jätteroligt, sa Jens Wissmar, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till DN.se vid 00.45 natten mot onsdagen. Brandpersonal som försökte rädda byggnaden tvingades retirera sedan de utsatts för stenkastning. Bygnaden tog då åter eld. Flera bränder i Rinkeby, WEB TV Idrættshal i Tumba brændt ned til grunden. Upploppen i invandrarförorterna fortsätter. […]

 4. Schack skriver:

  Mångkultur är det definitivt inget fel på så länge den fungerar. Jag ser inga problem alls med att vissa i min högskoleklass kommer från mulimska, hinduiska eller buddistiska kulturer, för de är så pass integrerade att fungerar som vanliga Svenssons.
  Problemen uppstår främst i förorter som Rinkeby där det blir en del av identiteten att vara ‘utanför’ vilket ger en känsla av ‘vi och dom’.
  Det är då ungdomarna kan kasta sten utan att få dåligt samvete, för de kastar på någon som inte har med dom själva att göra.

  Alltså är det integreringen som brister, inte mångkulturen i sig. Därmed är det definitivt en fråga som måste diskuteras och arbetas.

  • Andreas skriver:

   Bra skrivet. Dessa upplopp är uttryck för att integrationen brister. Önskar partier som SD kunde diskutera sakfrågan (integration) istället för att ständigt prata om deportering osv.

   • markuswiechel skriver:

    Tack!
    Det finns inget parti som SD. De andra ”nationalistiska” partierna är extremister, även om det finns några lokala partier som är riktigt små som inte är det. Deportering är inhumant och fel. SD är det enda valet för en sann Sverigevän som vill ha en restriktiv, välfungerande och human invandringspolitik.

  • Andreas skriver:

   Problemet med hela det svenska invandringssystemet är att anhöriginvandringen verkar omfatta hela släkten, inte som kan verka vettigt familjen.
   Ett annat problem är att man slänger in alla på samma ställe, eller att dom väljer att gruppera sig, spridning skulle vara bättre, och arbete, och nu kommer nog någon säga att det inte finns tillräckligt med jobb, det hade inte varit något större problem om man inte tog in alla som knackade på.
   Vi tar in bidragstagare som inte bidrar, sen tycker dom att det inte är nog, utan går på korståg mod lede fi (medborgarna, polisen, brandkåren o.s.v)

   Jag har inget emot arbetskratsinvandring, den behövs, men bidragstagarinvandring, nej tack.

   Rackarns vad jag svävade iväg, men jag antar att ni fattar poängen.

 5. Andreas skriver:

  Varför får inte polisen använda gummikulor?
  Och är det inte dags att glömma Ådalen snart?

 6. Niklas skriver:

  Varför tar ingen ansvar? Vi måste göra något, men ingen vågar. Den här gången får SD min röst för det är det enda partiet som tar anvar. Nästa gång kan det bli vilket parti som hellst.

 7. Johnny skriver:

  Nu när vi har 500.000 arbetslösa finns det ingen anledning att ta in fler invandrare. Vi klarar ju inte av att integrera de invandrare vi tagit in i landet ändå fortsätter invandringen.

  Om vi i framtiden behöver arbetskraft så väl människor från närområdet med så lika kultur, språk, religion (kristen) med låg brottslighet så att vi slipper en massa ekonomiska, sociala och kriminella problem.

  Muslimer är mycket svåra att integrera, koranen måste skrivas om till kärleksbudskap i stället för hat och döda budskap, det kan gå att konvertera muslimer till kristendom, att skicka hem dem till muslimska länder medför egentligen att våra barn eller barnbarn får ta kriget. Islamfascism och demokrati är helt oförenliga och egentligen har kriget redan börjat med 9/11 år 2001.

  Våra politiker har skapat ett enormt problem som kostar 100-tals miljarder, 5000 extra våldtäckter per år och en brottslighet som kommer att li minst lika hög som i USA under mycket lång tid framöver.

 8. KM skriver:

  Aftonbladet & Expressen förskönar beskrivningen så oerhört i mitt tycke att jag förstår att man fått order att mörka uppifrån. Man har infört censur att tala om sanningen! -Hoppas verkligen fler röstar SD på valdagen så att vi får tillbas vårt Sverige.
  Är det inte bättre att hjälpa ett fredligare folkslag än muslimer? Det måste väl finnas många asiater el sydamrikaner som är lika utsatta men som inte är lika våldsamma, snarstuckna och oförsämda.

 9. Sally skriver:

  Problemet är invandringen!

  Problemet med invandringen är politikerna som tillåter den!

  Enkelt – eller hur!

  Tjosssan så det blev i Sverige!

 10. […] bränder i Rinkeby, WEB TV Idrættshal i Tumba brændt ned til grunden. Upploppen i invandrarförorterna fortsätter. Brandattentat mot polisstation. Ungdomar brandbombade bankkontor i Stockholm. Rinkeby – en […]

 11. hrrmpf skriver:

  Det är skillnad på mångfald och segregationsfrågor. Jag är uppvuxen i ett invandrartätt miljonprojektområde där problemen inte kom sig av faktumet att majoriteten av de som bor där inte är etniska svenskar. Det är det bara Sverige”demokrater” och deras (uppenbarligen rasistiska och) reaktionära anhängarpack som tror. Nej, problematiken beror snarare på ett misslyckande i att hantera integrationen under invandringen, vilket inte ligger vare sig i kulturell eller etnisk härkomst som SD låter påskina. Det är alltså inte fråga om att värdera mångfalden eller att flytta någonstans (vilket är ett outsägligt patetiskt argument, men jag är naturligtvis inte förvånad).

  Newsflash till SD: Sverige är ett mångfaldens land. Det Sverige ni efterfrågar är en rasismens (okej, inte i direkt rasbiologisk bemärkelse (åtminstone inte uttalat så)) anförvant ställt emot det faktum att det för längesen, genom demokratiska processer, är övergivet. Det är beundransvärt att människor, så många som ca 5% av väljarna, längtar tillbaka dit. Undrar vad mer för barnsligheter ni slösar bort era små liv med? Målar staket? Snart kommer ni väl sitta och titta på Fångarna på fortet, tänker jag…

  Att vara svensk år 2010 är att göra allt det där. Men det är också att kunna hälsa på arabiska, att äta shishkebab för 25 spänn och att inte döma människor efter deras etniska, religiösa eller kulturella bakgrund.

  • markuswiechel skriver:

   Snälla, vad i vår politik anser du är rasistisk? Vi är för en logisk, human och ansvarstagande invandringspolitik. Dagens politik är extrem, något alla Europas ledare lär hålla med om.

   • hrrmpf skriver:

    1. Ni sorterar människor efter etnicitet, religion, kultur etcetera, vilket rimmar med ”politik” som har förts förr i Europa. I ert fall är det inte rasism i någon rasbiologisk bemärkelse, precis som jag skrev.
    2. Men med tanke på era väljare (se bara på kommentarerna som följer SD:s eller dess anhängares publikationer) attraherar ni uppenbarligen rasister, ni är deras fanbärare.
    3. Jag har aldrig hört en SD-politiker betacka sig några röster från rasistiskt håll, vilket är sorgligt. Men du vet lika väl som jag att ni aldrig skulle ha en chans att komma in i riksdagen utan rasisterna i ert följe. Så alla paralleller som era motståndare drar till rasism får ni leva med.

    • markuswiechel skriver:

     Varför tror du att vi sorterar in människor efter etnicitet, religion, kultur? Det stämmer nämligen inte.
     Det är möjligt att någon rasist röstar på oss, och det får de gärna göra. Bättre det än att de röstar på ett rasistparti. Huvudsaken är att vi inte har några politiker med rasistiska åsikter, och det har vi inte.

  • Andreas skriver:

   Varför ska vi kunna hälsa på arabiska, är det inte bättre araberna kan hälsa på svenska?

   • hrrmpf skriver:

    Jag tror att du lite grann missade min poäng, men jag vågar inte fråga mig varför.
    Men för att besvara din fråga:
    Det kan de, tro mig.

 12. realist skriver:

  hrrmpf
  Ja det är ju väldigt beundransvärt att folk längtar tillbaka till en svunnen tid. Eller är det konstigt att folk längtar tillbaka till en tid då skottlossning, mord, våldtäkter, stenkastning och bränder inte var vardag.

  Borde du inte ifrågasätta hur beundransvärt det är av invandrare att längra tillbaka till sin kultur eller det land de kom ifrån? Snacka om att kasta sten i glashus. Vem är det som trakasserar judar i Malmö? Du kan ju pröva själv att gå runt med en Davidsstjärna på kragen i Malmö. Du får säker många ”trevliga” tillrop från stadens arabiska befolkning. Eller pröva på att bosätt dig som muslim i Södertälje, då kanske du får en ruta krossad av dina kristna syrianska grannar.

  Man blir väldigt trött på PK människor som dig som hela tiden går runt med skygglappar och skyller allt på svenska ”rasister”. Är du verkligen så blind?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: