Sverigedemokraterna får 5,6 % i United Minds

Samtidigt blir vi vågmästare mellan alliansen och den rödgröna oppositionen. Detta är en uppgång för Sverigedemokraterna med 0,1 procent sedan förra månaden och för första gången sedan United Minds började mäta partisympatier blir Moderaterna Sveriges största parti.

Alliansen får 46,4 procent mot oppositionens 45,5 procent. Skulle inget av blocken vilja förhandla med Sverigedemokraterna kan partiet fälla regeringen så att nyval utlyses, vilket kan stärka Sverigedemokraternas stöd.

Störst stöd i United Minds hade vi i december förra året då vi erhöll 7,1 procent. Vi har i samtliga undersökningar från detta institut legat över riksdagsspärren på 4 procent. Det högsta resultatet vi någonsin har fått är 7,6 procent. Denna siffra fick vi njuta av i Sentios opinionsundersökning i mars tidigare i år Kolla gärna andra resultat Sverigedemokraterna har fått i olika opinionsundersökningar här.

Källa: Aftonbladet

One Response to Sverigedemokraterna får 5,6 % i United Minds

  1. […] för Piratpartiet tillhör varken något parti som riskerar att åka ut ur riksdagen (C,KD,V), SD eller de rödblåa. Därför kan jag inte komplettera valpejl med mina egna […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: