Utvisning efter bedrägeri och bidragsfusk

En 32-årig man har dömts till grovt bedrägeri och grovt bidragsfusk efter att ha låtsas vara CP-skadad. 32-åringen får ett tre år långt fängelsestraff och sedan utvisning. Under en längre period hade polisen spaning på mannen vilket ledde till upptäckten. 32-åringen kunde bland annat delta i en bordtennisturnering utan några problem. Förutom den dömda 32-åringen har en 54-åring dömts till fängelse i ett år och nio månader för grovt bidragsbrott, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. 54-åringen jobbade som mannens personlige assistent. Assistansföretagets 41-årige vd har också dömts för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott till fängelse i två år och sex månader. Ytterligare fem inblandade fick villkorlig dom för medhjälp till grovt bidragsbrott.

Jag tycker att det är vidrigt hur personer kan fuska till sig skattebetalarnas pengar när det finns personer som verkligen behöver statens hjälp. Det spelar ingen roll hur grovt bedrägeri det är, det handlar om principen. När det dessutom handlar om en person som fått komma hit till Sverige och ta del av vår generösa välfärd är det extra fult gjort. Det jag beklagar är att mannen inte utvisas direkt så att han får avtjäna sitt straff i sitt hemland istället för här i Sverige. Sedan hoppas jag att mannen tvingas betala tillbaka de drygt fem miljoner kronor som han lurat till sig.

Länkar: FN, SVT, Expressen, DN, SvD, GP

Annonser

13 Responses to Utvisning efter bedrägeri och bidragsfusk

 1. Milan skriver:

  Mina morfor kom till Sverige då han var 23 år och arbetade 42 år på Volvo personvagnar (utan avbrott för längre sjukdom). Mormor arbetade 38 år på SKF utan längre tids avbrott för sjukdom (förutom att hon födde 5 barn). Själv driver jag en konsultfirma och betalade förra året 4,5 miljoner i skatt och moms. Är det då extra fint av mig (och eller min familj) då vi skött oss så väl mot bakgrund av att vi har invandrat? Är detta land mer ditt än mitt? Sluta upp med denna billiga och farliga demagogi min vän. Har man gjort sig skyldig till brott skall man straffas, oavsett om man är gul, svart eller gremlin färgad. Etniska renrasiga svenskar existerar inte, titta på dig själv, av vid bilden förtäljer är du bra mycket mörkare än än den mörkaste i min familj då vi i princip alla är relativt ljusa. Homo Sapien är vi alla hopa och vi har alla utvandrat ifrån Afrika (Kenya) allihopa för ca 276 000 år sedan. Gör rätt för dig, betala din skatt och håll dig sakfrågor min vän!

  • markuswiechel skriver:

   Jag håller helt med. Straffas ska vi alla oavsett etnicitet. Har man invandrat har man större krav, anser jag, och jag vet själv hur det är att vara invandrare efter att ha bott sex år i ett annat land. Har man kommit till ett land är man en gäst, och då har man större krav på sig.

   Låt säga att du äter upp en tårta från din mammas kylskåp. Visst är det illa, hon hade antagligen köpt den för att hon ville bjuda på den när hon hade sin fest. Som sagt, illa. Låt säga att det istället är en granne, eller än värre, någon du inte känner från andra sidan stan som kommer in i huset för att det regnar ute som öppnar kylskåpet och äter upp tårtan. Ja, då är det betydligt värre. Så gör man bara inte.

   Det här exemplet kanske du skrattar åt, men faktum är att det handlar om precis samma sak.

   • Milan skriver:

    Aha, så det är där skon klämmer. Du blir alltså mer upprörd då personen ifråga är invandrad. Får jahg fråga dig en sak, smålog du lite bara du Piercy Barnek i all tysthet lyfte 1000 miljarder ur ABB:s kassa?(Dock är han ju valon-ättling..?).
    Låt oss gå till lite sakfrågor.

    1. Invandrare har under 200 år byggt upp Sverige.
    2. Med nuvarande demografiska utveckling finns det fler pensionärer än som arbetar år 2040. (Enligt fjärde AP-fondens analytiker).
    3. Skulle du, om du hade blivit invald till högre förtroende post, använt dig av detta exempel (med mamma & tårtan) offentligt så hade du troligen i det närmaste skapat inbördeskrig.
    4. Vem är svensk?
    5. Om du hade fått bestämma, hade du velat utvisa även mig (för min invandrar-bakgrund).

    Vänligen,
    Milan

    • markuswiechel skriver:

     Många invandrare har hjälpt till att bygga upp Sverige. Många har varit riktigt bra för vårt land. Det är ju just därför man blir så irriterad på dem som inte gör rätt för sig när de får komma till Sverige. Jag skulle absolut inte vilja utvisa dig pga din invandrarbakgrund.

     Svensk enligt lag är den med svenskt medborgarskap. Svensk är den som känner sig som svensk och av andra ses som svensk.

   • Michael Gajditza skriver:

    Spontant så måste jag säga att jag skulle bli mer förbannad på grannen än på främlingen. För främlingen är även jag en främling och att stjäla från främlingar tycker jag är ett lindrigare brott (om det nu kan graderas) än att stjäla från en vän/bekant för då blir det även en fråga om svek.

    • markuswiechel skriver:

     Intressant iakttagelse. Dock så är det mer respektlöst att ta från en främling som låtit dig komma in i huset när det regnar. En familjemedlem är ändå en familjemedlem. Precis som att en landsman är en landsman. Är jag snäll och låter en person från ett annat land komma till mitt hem Sverige och dessutom få den hjälp personen vill ha vill jag också att personen visar lite respekt. En person som är född här ska givetvis också visa respekt och göra rätt för sig, men han/hon har i mina ögon inte riktigt lika stor plikt att göra rätt för sig som den som fått komma hit.

 2. Thomas! skriver:

  Bäste Milan,
  Att Vi alla härstammar från Afrika är numera historia!
  Genom DNA-tekniken så konstateras, att Vi som härstammar från nuvarande Europa en blandning från olika grenar!
  Till skillnad från Din mormor och morfar som rekryterats som arbetskraft, så har de ovan nämnda från Irak erhållit uppehållstillstånd på grund av förföljelse och dylikt!
  Till skillnad från Din mormor och morfar som varit med och byggt upp Sverige så har dessa individer som nämns ovan konstant dränerat Sverige, via sin kriminalitet, och förskingrat skattemedel vilka då drabbat verkligt sjuka och behövande i Sverige!
  Jag tror inte, att jag som ”etnisk svensk” skulle ha en chans att få komma till Din mormors och morfars gamla hemland och bli livstidsförsörjd av landets skattebetalare och absolut inte som ”skurk och bedragare”!
  Milan var glad, att Din mormor och morfar tog chansen och flyttade till Sverige. Därmed gav de Dig chansen till gratis utbildning så Du har givits möjligheten till, att bygga upp ett framgångsrikt företag och liksom Din mormor och morfar betalat tillbaka de sociala förmåner, via skattsedeln, som Du har fått och kommer att få i framtiden!
  Om inte Din mormor och morfar tagit chansen till ett nytt och bättre liv i Sverige så hade Du kanske växt upp i deras gamla hemland och vallat får och getter och/eller blivit offer i det ”etniska krig” som plågade hela Balkan på 1990-talet!
  Eftersom jag är ”etnisk svensk” sedan minst kyrkobokföringens tillkomst på 1500-talet har jag uppfostrats med en devis; ”Gör Din plikt först och kräv Din rätt sedan!”
  Jag är mycket tacksam för, att Du, Din mormor och morfar och övriga i Din familj har hjälpt till att bygga upp Sverige! Men icke förty, så ger inte detta rätt till andra invandrare, att få komma till Sverige och parasitera på svenskarnas välvilja, samt bedriva kriminell och övrig destruktiv verksamhet!
  Dessutom, så förstår jag inte varför inte invandrarna tar tag i sina forna landsmän och ”läxar upp” individer som förstör och skapar dåligt rykte för sina landsmän?
  Jag har själv arbetat och bott utomlands och ”fick ta tag” i landsmän som inte kunde följa landets regelverk med påföljd, att dessa individer med omedelbar verkan skickades tillbaka till Sverige!

 3. Milan skriver:

  Bäste Thomas!

  Vad vill skall göras som inte redan görs. Utlänningar som begår grova våldsbrott utvisas (vilket för övrigt är helt rätt). Svenskar som gör dito straffas, eftersom de i princip alltid är svenska medborgare, har sett enstaka undantag, där den etniske svensken med främmande medborgarskap utvisas (vilket också är helt rätt).

  Vad är det Ni i SD egentligen vill? Personligen tror jag (med all respekt för Er som individer) att ni är ett gäng ut nolltaxerare som inte riktigt hittat rätt här i livet.

  Ni försöker spela på folk rädsla an har inga konstruktiva lösningar. Visst har ni en poäng med invandringspolitik som i flera avseenden fallerar. Problemet är att Ni inte närmar er problemet på ett seriöst sätt.

  Ett annat problem är att Ni är lite ur tiden. Det ”etniska” får allt mindre och mindre betydelse. Vi lever i en alltmer globaliserad värld där människor istället åtskills ekonomiska och sociala klyftor istället för etniska. Ni har lite fel fokus på hotet mot välfärdssamhället :):).

  Vänligen,

  Milan

 4. Milan skriver:

  Bäste Marcus!

  Ok, låt oss säga att jag köper att det gör mindre ont när mors lilla olle snor tårtan istället för Hassan för Irak. Dock är detta tämligen enkelt fall där det lätt att åtskilja ”svart” från ”vitt”. Hur gör vi då ?

  a) Olle har en svensk och en utländsk förälder.
  b) Olle är adopterad från Korea eller Indien.
  c) Olle är gift med en utlänning och är far till mulatter.
  d) Olle är kommunist
  e) Olle är yrkeskriminell
  f) Olle ingår i ett s.k blattegäng
  g) Olle är 44 år är sjukförsäkrad p.g.a psykiska problem. Han har aldrig och tänker aldrig göra det heller.
  …………………….

  Vänligen,

  Marcus

  • markuswiechel skriver:

   Det handlar om att man visar respekt för dem som låtit en komma till ett land. Det handlar om att visa respekt för dem som snällt erbjuder stöd när man har det svårt. Inget annat.

 5. Leif skriver:

  Milan, tycker du inte själv att din kommentar haltar och är direkt ologisk?

  Du beskriver din familj som väldigt lyckad. En familj som kommit till Sverige för att arbeta och göra rätt för sig, en framgångssaga (gratulerar). Samtidigt så vill du på något sätt jämföra din hederliga och lyckade familj med en samling bevisligen samvetslösa kriminella bedragare som skrupellöst lurar till sig miljonbelopp..!

  Jag vet inte vad du vill ha sagt med din kommentar. Antingen tycker du att du och din familj är lika usla som denna samling eller så äger du inte förstånd till att begripa att brottslingar ska straffas och det oavsett om de är invandrare eller ej.

  Sen är det väl världens naturligaste sak att den som sagt sig vara tvungen att fly till Sverige och sen uppdagas leva på brottslighet och på det viset grovt utnyttjar den vänlighet som landet och dess skattebetalare visat, inte längre är önskvärd och ska utvisas.

  Denna samling skurkar lever ju även på dig Milan, dina vänner och släktingars arbete, anser du att det är rätt?

  För att ytterligare förtydliga så är logik inte rasism. Ingen vill utvisa någon på grund av hudfärg eller etnicitet men om man kommer till ett nytt land och uppenbarligen inte har som avsikt att leva på ett hederligt vis eller respektera det landets befolkning som de facto visat vänligheten att ge en främling alla de möjligheter som landet kan erbjuda, då har man missbrukat den gästvänlighet som man visats.

 6. Stig skriver:

  Det är mycket märkligt att en invandrare kan få allt detta med tanke på hur vi etniska Svenskar jagas av FK, knappt när man lider av en dödlig sjukdom kvalificerar an sig för sjukförsäkring, men när det gäller invandrare tycks pengar finnas i massor. En annan sak är ju att det är svårt att få sjukförsäkring även om man har läkares utlåtande då kassans egen läkare ofta underkänner diagnosen, här verkar man ha svalt allt med hull och hår?? Är det för att vederbörande inte heter Svensson i efternamn? Varför utvisas inte den Imam som ligger bakom bedrägeriet tillsammans med söner?

 7. Michael Gajditza skriver:

  Fundering: Knepigt det där med utvisning och återbetalning. Jag tror ju inte att betalningsviljan direkt ökar från utlandet men har å andra sidan inga invändningar mot utvisningen heller så det är lite av pest eller kolera över situationen.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: