Bomb intill Synagoga i Malmö

Ett helt kvarter på Norra Skolgatan i Malmö skakades på onsdagskvällen av en hög knall och polisen har under natten kunnat konstatera att det var en bomb som detonerat.

Ett mindre skyltfönster och glaset i dörren till en pizzeria på Norra Skolgatan skadades av explosionen och en som bodde i närheten har berättat hur han hoppade till av det kraftfulla ljudet. Han säger också att det strax efteråt började det lukta krut.

Flera som bor flera kvarter bort hörde smällen och kunde ringa polisen. Många begav sig också mot den plats ljudet kom ifrån.

Polisen kunde skicka flera patruller och kunde fastslå att det luktade krut på platsen. Polisen kunde ganska snabbt fastslå att det handlade om en bomb som detonerat. Flera stycken som bor i närheten av platsen säger sig ha sett en man fiffla vid pizzerian innan smällen men han var inte kvar när polisen kom.

En Synagoga ligger nära den plats där bomben har detonerat men vakthavande befälet vid Skånepolisen, Peter Martinsson, vill inte spekulera i eventuella hotbilder men säger att en polisutredning just nu pågår. Just nu rubriceras händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Länkar: Sydsvenskan, Pppress

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: