Moderater stjäl SD-förslag

Jag har tidigare skrivit om förslag från andra partier som mer eller mindre skulle kunna vara tagna direkt från Sverigedemokraternas politik. I Malmö är nästan samtliga av Moderaternas tänkta reformer idéer som Sverigedemokraterna har jobbat för. De vill bland annat avskaffa stadsdelsnämnderna, sänka kommunalskatten, stoppa flyktingmottagningen samt inrätta mobila polisstationer.

Jag tänkte presentera några förslag som Moderaterna i Malmö gått ut med i olika samhällsområden.

Barnomsorg/skola: Moderaterna vill ha färre barn i förskolans barngrupper samt en utbyggnad av den öppna förskolan. Förutom detta ska reglerna för förskoleplacering förändras så att föräldrarnas önskemål blir viktigast. I grundskolan vill de lokala moderaterna att skriftliga omdömen ska ges från första klass och de vill se ett ökat samarbete mellan grundskola, gymnasieskolan och näringslivet med fler mentors- och lärlingsprogram. Duktiga elever på gymnasiet ska också kunna läsa universitetskurser i bland annat matematik och naturvetenskap. De lokala moderaterna säger även nej till religiösa och politiska friskolor.

Äldreomsorg: Fler äldreboenden i kommunen ska byggas samt trygghetsboenden. I dessa ska det finnas en gemensamhetslokal, personal samt möjlighet till gemensamma måltider. Den enskilde ska själv ha chansen att bestämma när och hur stöd och hjälp behövs. De säger även att de vill att det friska sätts i centrum, inte det sjuka. De påstår att dem vill ha en lokal värdighetsgaranti, en konkret beskrivning av vad äldre, deras anhöriga och övriga i kommunen kan förvänta sig av de tjänster som erbjuds samt att maten på äldreboenden ska lagas så nära som möjligt. Förutom allt detta påstår dem att de vill inrätta ett äldre­team som ska se till äldre som har flera sjukdomar.

Trygghet: Malmöpolisen ska enligt de lokala moderaterna bli mer synliga i staden, kameraövervakning ska finnas över gator och torg och belysningen ska förbättras. Minderåriga som är ute sent på kvällarna eller nätterna ska kontrolleras och polisen ska inrätta mobila polisstationer.

Bostäder: De vill tillåta att fler vindar byggs om till bostäder samt att kommunen ska frigöra fler villa­tomter. Vissa hyresgäster ska ha möjlighet att friköpa sina bostäder.

Miljö/kollektivtrafik: Trafiklösningarna ska enligt föreningen inte stå i vägen för miljövänligare bilar och stadskärnan ska vara lättillgänglig oavsett om man går, åker buss, cyklar eller kör bil. Den tunga trafiken ska ledas i särskilda stråk liksom bussar och cyklar ska få särskilda vägar, eller ”korridorer”. En större städning av gatorna vill de också ha enligt deras förslag.

Kultur: Malmö ska enligt moderaterna vara den mest spännande staden. Därför vill de att ett nytt konstmuseum ska byggas för att visa upp stadens konstsamling. Malmö ska framhållas som konststad. Stadsdelsbiblioteken ska enligt moderaterna inte utarmas och staden ska anordna en internationell filmfestival. De vill att design och arkitektur ska ha en framträdande roll i Malmö stad.

Invandring: Svenska för invandrare, ska hålla hög klass och den som har ogiltig frånvaro får ingen ersättning och en karensdag vid sjukdom ska införas. Malmö ska tillfälligt inte heller ta emot fler flyktingar och avtalet med Migrationsverket ska sägas upp.

Det är tydligt att Moderaterna nu är oerhört desperata för att få röster från människor som upplever en vanlig människas vardag. Populism och valfjäsk eller inte, det spelar ingen roll. Med tanke på hur länge Moderater och andra stora partier har suttit vid makten finns ingen trovärdighet. Därför hoppas jag att de boende i Malmö som tror på detta istället tänker om. Lägg eran röst på originalet istället. Dvs, Sverigedemokraterna.

Länk: Sydsvenskan, Fria Nyheter

Annonser

2 Responses to Moderater stjäl SD-förslag

  1. Göran Andersson skriver:

    Det lär inte dröja så länge förrän Moderaterna riks tar sina överlöpare i örat och får rättning i leden. Det som pågår är inget annat än servering av valfläsk i akt och mening att försöka stjäla väljare från Sverigedemokraterna. Finner det tveksamt att de lyckas. En sak är dock säker. SD får hjälp med att sprida delar av sitt budskap. Men… För att vara på den säkra sidan bör nog väljarna lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Inte Moderaterna.

  2. staffan skriver:

    Blir så jävla lack asså. Jag undrar hur de ska få igenom skiten, de ville ju tydligen inte överhuvudtaget samarbeta med SD.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: