Moderat riksdagskandidat en katastrof

Abdirisak Waberi är nummer fem på moderaterna i Göteborgs riksdagslista och har en därmed en relativt god chans att komma in i riksdagen. Han är även ordförande för Islamiska förbundet och anser i en tidigare intervju att han och Islamiska förbundet ”representerar muslimerna i Sverige”.

Enligt Waberi finns endast en tolkning av Islam. Han har i en annan artikel dessutom stött uppfattningar så som att män och kvinnor har olika skyldigheter och rättigheter, inte minst med avseende på sexualitet. Bland annat anser han att de kvinnor som inte följer muslimska klädregler kan skapa oro i vårt samhälle. Inte nog med detta. Han anser också att varje man ska få ha fyra fruar och att en man ska få slå sin fru om hon är otrogen.

Abdirisak Waberi jobbar idag som rektor på en muslimsk friskola i Göteborg. Efter att ha läst vad denna man har för åsikter och hur starkt han trycker på dem kan man undra vad de muslimska barnen får lära sig i skolan. Det är sånt här som får en att vilja jobba extra hårt med politiken. Det skulle vara en katastrof om Waberi kom in i riksdagen men det som är mest oroväckande är att det säkerligen finns fler som honom och att detta bara är början.

I Båstad har en moderat politiker mordhotat en journalist efter en intervju. Jag vet själv hur det är med journalister som mer eller mindre trakasserar med frågor för att få något hemskt att skriva om, men inte mordhotar jag dem för det. Bakgrunden till hotet ska ha varit att han sagt nedlåtande saker om en utsatt persons familj och att han inte ville bli citerad.

Enligt moderaten, Christer Nordin, var det ett skämt. Ett mycket dåligt skämt lär det då ha varit, och journalisten tog mycket allvarligt på det hela varpå en anmälan om olaga hot upprättades. Christer Nordin sitter som ordförande för Vård- och Omsorgsnämnden i Båstads kommunfullmäktige och kandiderar som andra namn i årets val till kommunfullmäktige.

Länkar Abdirisak Wajberi: GP, Newsmill, SVD, RFSU, UNT, Varjagers blogg

Länkar Christer Nordin: SVT, DN, SVD, PI

Annonser

11 Responses to Moderat riksdagskandidat en katastrof

 1. Rolle skriver:

  Hur kan moderaterna godkänna en kandidat som har åsikter som strider mot svensk lag?
  Polygami är förbjudet i svensk lag.
  Står det inte också att skolorna i Sverige skall ha religionsundervisning.
  Tydligen behöver inte detta förekomma i muslimska skolor.
  Varför är det ingen som ställer frågan till vår statsminister varför Abdirisak Waberi finns med som riksdagskandidat?

 2. Åsa skriver:

  Jag håller med dig Rolle.

 3. Jimmy skriver:

  Jag anntar att om så blir fallet så blir det väl ett par lagändringar också.Då slopar vi förbuden mot månggifte & misshandel i hemmet.

 4. svensk1 skriver:

  Den här Waberi ska få sina fiskar varma om han kommer in i riksdagen. Tryck hela tiden på hans tidigare uttalanden. Var i hyresgetto idag, såg där flera små flickor som hade rejäl huvudduk. Vad är detta? Är det någon som har en dold agenda som håller på att genomföras? Saudi?

 5. Muslim skriver:

  Stoppa Islam?
  min kära okunniga islamofob, islam är här för att stanna oavsett vad du, sahlin eller jimmi tycker. Nu bygger vi moske på din heliga mark på Hisingen, Bygget är igång och det finns inget du kan göra åt det. Kärringen Asa som inte verkar ha många år framför sig kommer tyvärr inte att se Islam härska. Skaffa er ett liv gör något vettigt och slösa inte era små krafter på att smutskasta islam och muslimer. Islam har överlevt många onda krafter genom åren. Ett par insekter som ni kommer aldrig att kunna åstadkomma nåt. Underkasta er istället. Waberi kommer om ett par år att ersätta Hallberg och då kommer det att byggas många fler moskeer. Jag må ha åsikter om Waberi men han är en hedersman, en sann muslim.Vi har många som Waberi, målet är att islamisera Sverige och tro mig vi är på god väg. Islam är ju lösningen

  • markuswiechel skriver:

   Antar att texten är ironiskt.

   • Jimmy skriver:

    Det tråkiga är att det nog inte är ironi.Det finns så många av dem & dom smyger sig på & tar över bit för bit.Det är dags att sätta stop för det här så vi slipper bli en minioritet vi svenskar i Sverige

  • Birgitta skriver:

   Aldrig i livet att svenska folket att ”underkasta” sig Islam, era barbariska regler, värderingar och kvinnosyn. Då tar vi inbördeskrig istället, din lilla obetydliga råtta.

 6. Håkan T skriver:

  Håller med Rolle: Varför är det bara islamister som tillfrågas om Waberi ? Varför är det inga moderater som frågas ut om vad de tycker om Waberis framtid som riksdagsman för Moderaterna. Att låta honom ta plats i riksdagen är att acceptera infiltrationen.

  Får han stå kvar i partiet uppmanar jag alla andra moderater att gå över till SD.

 7. Pappan skriver:

  Texten skulle i princip vara ironisk. Men jag minns den tid — inte så länge sedan — då jag inte skulle ha kunnat tänka mig annat än att en sådan text måste vara ironisk.

  Nu vet jag dessvärre bättre.

  Det finns många i vårt land som delar signaturen ”Muslim”:s sentiment och strävan. Och de är kaxiga. Ingen ”svag grupp” där inte.

  Det är fullt möjligt att vårt uppvaknande (SD i riksdagen osv) är för sent. Men det är också för sent att vända på kudden och somna om.

  Låt plikt och samvete tala. Agera därefter.

  Pappan

 8. Berit skriver:

  Hur kan ni vara så naiva och blåögda så ni röstar på alliansen inklusive moderaterna den som följer med i politiken vet väl att Fredrik Reinfeldt är muslim.
  Det är denna vägen han eftersträvar för sina barn det har han uttalat.
  Rösta på SD det är enda alternativet till ett Sverige där vi etniska svenskar kan leva någorlunda annars får vi fly hals över huvud från vårt eget land!
  Det är folkomflyttning i Sverige precis som på balkan.
  Det finns en bok som handlar just om balkaniseringen men jag är osäker på titeln,fråga i bokhandeln.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: