Sverigedemokraterna får betydelsefull roll efter valet

Sverigedemokraterna får 6,5 procent av väljarstödet i den senaste opinionsundersökningen gjord av United Minds. Bara för några dagar sedan presenterade opinionsinstitutet Sentio Research sina resultat och där fick vi 5 procent. I snitt under juli månad har vi, med dessa två undersökningar inräknade, också 5 procent av väljarstödet (länk).

Det råder ingen tvekan om att sympatier för vår politik ökar allt kraftigare efter en ganska tyst sommar och ju närmare det viktigt valet vi kommer. Jag kan tänka mig att många ser detta val som extra viktigt med tanke på de enorma problem vi fått de senaste åren på grund av riksdagspartiernas mångkulturella experiment.

Det har diskuterats länge i olika medier om vad som skulle hända när (och jag säger när) vi blir vågmästare efter valet den 19e september. Från så väl borgerligt håll som socialistiskt håll sägs det att ingen kommer samarbeta med oss eller göra sig beroende av vårt stöd. Trots detta har få statsvetare och journalister lyft upp faktumet att dessa partier redan har ljugit det svenska folket i ansiktet.

Det är praktiskt taget omöjligt för de övriga partierna att ignorera ett stöd av oss när vi är vågmästare såvida några av dem inte sviker sin egen politik helt och hållet. När ett budgetförslag eller en motion tas upp i riksdagen måste riksdagsledamöterna rösta på de förslag som de anser vara bra. Därmed kommer vissa förslag att gå igenom tack vare oss, och de partier som lagt förslaget har alltså blivit beroende av vårt stöd.

De etablerade partiernas företrädare påminner skrämmande mycket om vad folketingets ledamöter sa i Danmark inför valet när Dansk Folkeparti skulle komma in i riksdagen. Varför ska det vara så tabubelagt att få stödröster till en regering eller till förslag lagda av ens eget parti? Är inte medhåll från oss välkomna av andra partier? Om vårt stöd på riktigt inte är välkommet kan man undra varför man sitter i riksdagen. I riksdagen ska folkets röster bli representerat och i detta fall blir väljarna svikna av sina företrädare som väljer att inte genomföra sin politik för att vi sverigedemokrater råkar gilla deras idé. Samtidigt är det ett stort demokratiskt problem att de ens talar om att ignorera hundratusentals svenskar som genom sina riksdagsrepresentanter framför sina åsikter.

Nej, tur som det är håller inte deras resonemang och vi sverigedemokrater kan nu se fram emot är att få vara med att påbörja ett stort genombrott i svensk politik.

Länkar: DN, Aftonbladet, SVD, PI, GP, FN, FT, FT

Annonser

12 Responses to Sverigedemokraterna får betydelsefull roll efter valet

 1. Göran Andersson skriver:

  Hej Markus,
  Man förundras ibland över folks beteende. Tänker på vad som hände i en värmländsk kommun där SD stödde ett förslag som Folkpartiet hade lagt. Efter detta stöd drog Folkpartiet tillbaka sitt förslag !
  Det blir nog ”grant” i riksdagshuset den 20 Sept.
  SD blir nog inte större än att det blir fråga om att stödja de förslag som är bäst för Sverige och svenskarna. Det största nationella parti som jag känner till har varit Nya Zeelands med som störst 40 %. Siffror som jag inte tror på för SDs vidkommande i detta val.

 2. Lennart Holmberg skriver:

  Alla de övriga partierna har inga som helst problem
  att samarbeta med ett starkt antisemitiskt litet
  kommunistparti. Motbjudande och avslöjande.

  • Göran Andersson skriver:

   Kommunisterna utgör inget hot mot de övriga. Det verkar t.o.m. som om de tycker att det är lite gulligt och hemtrevligt med en lite speciell grupp därute i vänsterdiket. SD har en mångdubbel potential, vid jämförelse, och upplevs som det stora hotet.

 3. Lars M. Hermansson skriver:

  Jag tror att SD kan få mera än 6,5% då partiet inte tillhör något block och därför kan agera friare och profilera sig på ett helt annat sätt än de etablerade partierna.

 4. MartinA skriver:

  Dels tror jag det är osäkert om SD blir vågmästare. SVT och TV4 et al kommer garanterat att komma med extremt fula knep tillräckligt nära valet för att de inte ska gå att bemöta. Som till exempel Sundströms ”dokumentär”. Sånt kan nog skrämma bort en hel del människor som inte är så intresserade av politik, tänk på att SD låg runt 4% i vintras när medias ”tiga ihjäl” kampanj pågick för fullt.

  Sedan, om alliansen till exempel är korkade nog att samarbeta med MP så kommer ni bli ett av sveriges största partier 2014. Det är ju tråkigt att den sverigefientliga politiken fortsätter i 4 år till men hur mycket påverkan kan ett oerfaret 5% parti få bland de gamla rävarna? Så verklig makt 2014 är väl ok?

  Det absolut viktigaste är att ni är redo för nyval ifall alliansen försöker lura er, jag som väljare vill inte se en upprepning av Ny Demokratis fiasko som menlöst stödparti.

  • markuswiechel skriver:

   Vi är redo, och blir det nyval kommer vi endast att få fler röster. Blir det nyval är vi invalda i riksdagen och har samma förutsättningar som de andra partierna. T.ex. kommer vi få vara med i TV-debatter.

 5. MartinA skriver:

  Sedan tror jag aldrig att de politiskt korrekta och etablissemanget någonsin kommer lyckas mobilisera så pass stora delar av samhället emot er igen. Vet knappt någon offentligt betald institution som inte har hjälpt till med att försöka hindra SD att komma in i riksdagen. Men detta året var nog slutfyverkeriet för de politiskt korrektas skräckvälde.

 6. Hans Nilsson skriver:

  Du Markus de som företräder 7klövern söker INTE folkets förtroende för att LYSSNA på folkets vilja
  detta MÅSTE du ha noterat de sitter i Riksdagen av
  personliga skäl när de väl har blivit invalda slutar
  deras ansvar mot väljarna sen regerar de som det
  behagar dom.

 7. Anders skriver:

  Hej

  Jag förstår faktist inte vad som är så odemokratiskt med att partier hellre samarbetar med C eller Mp?

  Om de andra partierna menar att det inte går att få med er politik i en regering är det väl bara naturligt och demokratisk riktigt att välja närmare alternativ först? Mp ligger väl närmare alliansen än er ändå nu för tiden, med tanke på deras kursändring i bl a eu-frågan och ett allmänt närmande mot mitten.

  Jag förstår att det kan vara frusterande att inte ha chans till regeringsposition, men det vore väl värre om 4-5 % fick en vågmästarposition och skulle kunna stjälpa en sittande regering?

  ha en trevlig kväll

  • markuswiechel skriver:

   Det är inte odemokratiskt om de skulle gå ihop, dock är det odemokratiskt att lämna sina värderingar och åsikter för att utestänga oss. Det är odemokratiskt att inte släppa in oss i demokratin och att istället söka sig till partier som har helt andra åsikter gällande olika frågor.
   Tex kan man undra hur Moderaterna, Folkpartiet (!) och Kristdemokraterna skulle kunna samarbeta med Miljöpartiet när de har helt olika syn på bland annat energipolitik och skolpolitik när Sverigedemokraterna har alliansens syn på dessa områden.

   God kväll. 🙂

   • Anders skriver:

    Ok fair enough med miljöpolitiken, men jag menar ändå att Sd står ännu längre från alliansen än Mp, i bland annat många principfrågor. Inget av allianspertierna profilerar sig nåt särskilt med miljöfrågor förutom C, som ju står närmast Mp här.
    T ex kommer eran kulturpolitik gå helt emot alliansens. Hbt-frågorna är en annan fråga som ni får göra upp med bl a er partisekreterare innan ni kan komma samarbeta med liberaler.

    Jag har tyvärr svårt att se nåt odemokratiskt med detta om inte detta har blivit någon typ av nyspråk.

    Jämörelsevis kommer varken ni eller alliansen att samatbeta med V. Är detta också odemokratiskt? Jag tycker ni överdriver och utnyttjar ordet odemokratiskt.

    Ha även ikväll en bra kväll. Peace

 8. MW skriver:

  Hejsan.
  Stå ut – ni får kanske upp till 10 % i detta val – alla mina vänner går för SD i år.
  Bara rent valfusk kan stoppa detta.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: