Sverigedemokraterna blir utfrysta i Norrköping

Det har blivit ett stort intresse i media kring höger- och vänsterpartiernas planerade utfrysning av oss sverigedemokrater i Norrköpings kommunfullmäktige efter valet i höst. Detta med all rätt.

I hemlighet har allianspartierna tillsammans med Sveriges pensionärers intresseparti gått ihop med vänsterpartierna för att hålla oss utanför i kommunfullmäktige. Beslut kommer inte att tas i kommunfullmäktige enligt dem, utan istället i slutna rum. Detta trots att vi tex kan ha mer lika åsikter som moderaterna kring en fråga än vad de har med socialdemokraterna eller tvärtom. De etablerade partierna sviker därmed sina väljare, och kan lämna sina ideologiska och politiska ideal bara för att hålla oss utanför.

Om vi har en bra idé, kan den röstas ned bara för att den kommer från oss. Då spelar det ingen roll om vi kan sänka boendepriserna för studenter, se till att företag etableras i Norrköping eller satsa på något som gör att kommunen får en bättre miljö. Inget samarbete med oss oavsett fråga, är deras linje. Deras smutsiga metod skulle kunna vara definitionen på ansvarslös politik. De står inte upp för sina egna värderingar och de ignorerar/dumförklarar de tusentals väljare som lägger sin röst på Sverigedemokraterna.

Deras tänkta utfrysning kommer dock inte hålla i längden, som tur är. Som jag i ett tidigare blogginlägg skrev så kommer vi, om vi blir vågmästare, att även i kommunfullmäktige bli tungan på vågen och därmed avgöra utgången av viktiga beslut.

De etablerade partiernas utspel har nog lett ut till två huvudsakliga saker. Det första är att fler har fått upp ögonen för vad de sysslar med och därmed kommer fler säkert rösta på oss. Det andra är att Sverigedemokraterna här i Norrköping har fått mer publicitet efter att jag fått medverka i både nationell och regional TV samt att det skrivits en del om det hela. Det tackar vi för, och ser fram emot en spännande, givande och ansvarsfull tid i kommunfullmäktige (och riksdagen) efter valet.

De övriga partierna borde skämmas för att de är så ansvarslösa.

Länkar: Folkbladet, SVT Östnytt, PI

Annonser

9 Responses to Sverigedemokraterna blir utfrysta i Norrköping

 1. […] säger även att SD lika gärna förhandlar med de borgerliga som med de rödgröna och i hans blogg kallar han de etablerade partiernas taktik för […]

 2. Senart skriver:

  Om jag förstår det rätt så kommer Norrköping att styras av ett enda parti bestående av fraktionerna alliansen och röd-gröna. Därmed har partierna satt demokratins regler ur funktion och grovt svikit sina egna väljare. Fö en uppmärksam väljare finns då bara ett enda alternativ kvar – nämligen Sverigedemokraterna!

 3. […] Linking blogs (2) Markus Wiechels Blogg » Sverigedemokraterna blir utfrysta i Norrköping,Markus Wiechels Blogg » Sverigedemokraterna blir utfrysta i Norrköping Retweets (1) […]

 4. […] Sverigedemokraterna, burka, hijab, Folkpartiet, politik, val2010, Jimmie Åkesson, jan Björklund, Sd i Norrköping, Mp om burkan, […]

 5. Jimmy Windeskog skriver:

  Det är ju skämmande att SPI ställer sig bakom sådana här vidrigheter.

 6. Göran Andersson skriver:

  ”Sjuklövern” kämpar i vanlig ordning mot bättre vetande.

  Att göra tvärtemot sina åsikter i rädsla för att gå Sverigedemokraterna till mötes är inte blott oansvarigt utan förrädiskt mot sina egna väljare.

  Det bir säkert ”grant” den 19 sept.

 7. Ingvar Våxmo skriver:

  Den rödblågröna röran må bilda en ohelig allians, mot väljarnas vilja. I så fall kommer vi Sverigedemokrater att få ett ännu mycket starkare stöd som det enda opposionspartiet vid valet 2014. Man kan inte gå emot demokratin och folkviljan hur länge och mycket som helst.

 8. Don Carlos skriver:

  Självklart kommer ni fega råttor inte publisera mitt inlägg men ändå….

  • markuswiechel skriver:

   Med tanke på dina ordval så nej. Men jag publicerar alla inlägg som inte innehåller ”horunge” eller dylikt. Seriösa inlägg tack!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: