Rör inte RUT, självförsörjande kvinna talar ut

Sylwia Niebudek från Polen är en kvinna som invandrade till Sverige år 2008. Anledningen var för att hon träffat och förälskat sig i en svensk man. Hon kom hit med den vettiga ambitionen att kunna försörja sig själv och bli en del av samhället. Tack vare RUT-avdraget var det möjligt, och hon kom in på den svenska arbetsmarknaden.

Hon skriver i Aftonbladet att hon ville försörja sig själv och att det också var en självklarhet redan när hon tog beslutet att flytta till Sverige. Hon säger sig inte vilja ligga någon annan till last och hon startade en egen firma med hushållsnära tjänster.

Sylwia beskriver sina kunder som vanliga människor som försöker få livspusslet att gå ihop. Många av hennes kunder är småbarnsfamiljer, andra har tonåringar och några tar även hand om sina gamla föräldrar.

Hon ser RUT-avdraget som en möjlighet för hårt arbetande människor att få hjälp i vardagen och att det samtidigt skapar en hel del jobb. För henne själv har avdraget inneburit en möjlighet att bidra till det svenska samhället. Nu är hon dock orolig för att RUT-avdraget kan komma att tas bort om de rödgröna som är motståndare vinner valet. Hon har idag planer på att expandera firman och därmed anställa fler, som idag kanske är arbetslösa.

Hon vill inte att någon ska ta bort allt det som hon har byggt upp och undrar hur de partier som är motståndare till avdrag har tänkt. Ska hon behöva arbeta svart eller leva på bidrag?

Det Sylwia beskriver är precis den verklighet som jag länge haft i åtanke. RUT-avdraget gör inte bara svarta jobb vita, det underlättar också för dem som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det råder inget tvivel om att ungdomsarbetslösheten är katastrofal, och avdraget kan ge ungdomar en chans till arbete. Sedan är det givetvis bra att de arbetslösa invandrare som idag kostar samhället mycket pengar får en chans att komma in i arbetslivet och därmed bli en del av det svenska samhället. Om RUT-avdraget tas bort riskerar många av de företag som byggts upp att raseras och de som arbetat inom dessa branscher tvingas leva på staten eller genom svartarbete.

Ta inte bort RUT, utveckla den! För jobben, familjerna och Sveriges skull!

Länk: Aftonbladet

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: