4,6 procent i ny Sifo-mätning, dvs 6,9 procent

I den senaste Sifo-mätningen får Sverigedemokraterna 4,6 procent vilket är ett ökat stöd sedan den senaste undersökningen från Sifo. Alliansen får en knapp egen majoritet med sina 50 procent. Vänsterkoalitionen får i samma mätning 43,3 procent av väljarsympatierna.

Sifo är ett opinionsinstitut som ofta använder sig av telefonintervjuer. Därför är Sverigedemokraterna troligtvis grovt underskattade då många ungdomar, som är en av våra största väljargrupper, inte har fast hemtelefoni. Dessutom finns det en hög så kallad ”skämmighetsfaktor” för folk att säga till en okänd person att de tänker lägga sin röst på oss. I förra riksdagsvalet kunde man se att Sverigedemokraternas siffror i opinionen inte alls stämde överens med vårt väljarresultat. Man var tvungen att multiplicera resultatet (1,9) i opinionen med minst 1,5 för att få vårt sanna resultat i riksdagsvalet (2,9).

Ja, matematik har aldrig varit ett huvudämne, men låt säga att vi multiplicerar 4,6 som är vårt resultat i sifos senaste mätning med 1,5. Då får man 6,9 procent. Nu är det svårt att veta hur många ledamöter vi skulle få efter ett valresultat med tanke på att vi inte vet hur många partier som kommer sitta i riksdagen efter valet eller hur många procent varje parti får, dock kan vi konstatera att det troligtvis blir 24-25 mandat.

Andra goda nyheter är att vi får 3,8 procent av väljarsympatierna i Stockholms stad. Detta innebär att vi får ca tre mandat i stadshuset!

För att följa Sverigedemokraternas väg mot riksdagen, och se våra resultat i opinionen kan ni trycka här.

Länk: SVD

8 Responses to 4,6 procent i ny Sifo-mätning, dvs 6,9 procent

 1. Svårt att gissa var SD egentligen ligger, men om man följer din metod att multiplicera SIFO’s SD-resultat med 1.5, så hamnar man på de nivåer som United Minds webb-baserade mätningar visar. Förmodligen underskattar även IM SD, men inte lika mycket.

  Vid valet 2006 snittade SD 1.7% i opinionsmätningarna. Det blev 2.9%.

  Observera även att SD endast bedömdes får 1.9% vid den stora vallokalsundersökningen, som presenterades på valdagskvällen när vallokalerna stängt. Samma visa var det vid vallokalsundersökningen inför EP-valet, som visade 2,4%, mot verklighetens 3,3%. Så när vallokalsundersökningen presenteras på kvällen 19 sept ska vi inte bli besvikna av det som visas där, för SD-resultatet kommer högst troligt att vara bättre även denna gång.

 2. Sorry, IM skulle vara UM, d.v.s. förkortning för United Minds.

 3. kadawerhielm skriver:

  Tillhör inte ert gäng men kämpa på bara ! Ni behövs som påtryckargrupp. Till lykke !

 4. Micke skriver:

  Jag gillar bättre siffrorna i Facebook. 17% SD och 114.000 röstande över 18år.

 5. Göran Andersson skriver:

  För SDs vidkommande så kan sluträkningen, enligt förhoppningsfulla bloggkommentatorer, hamna på upp till 20%. I detta läge får vi problem eftersom 63 namn på valsedeln inte räcker till mer än 18,5%. Då blir det ju läge för Riksdagen att minska antalet ledamöter. Helst med 200. Statskassan sparar på detta sätt 200 milj. Tänk Er, gode läsare, bara på att minska antalet riksdagsledamöter. Kan Nederländernas parlament klara sig med 150 ledamöter så kan Sveriges.

  Förvandla inte varje uppgift till ett problem.

 6. Ingvar Våxmo skriver:

  Jag håller fullständigt med dig Göran Andersson, att våra kära och blivande SD-riksdagsledamöter ska driva frågan om färre riksdagsledamöter.

  Man bör erinra sig att anledningen till det alldeles för stora antalet ledamöter, 351 st, beror på ändringen från tvåkammar- till enkammarriksdag år 1971. Alla från båda kamrarna var angelägna om att få fortsätta med sina välavlönade jobb. Man prutade ändå ner från sammanlagt 380 ledamöter till 350. Den senare siffran var förstås idiotiskt, jämnt delbar med två som den var, och det uppstod en jämviktsriksdag 1973-1976.

  Sedan ändrades till 351 riksdagsledamöter. Så många behövs definitivt inte. EU-delegater sitter på sina stolar för att tjäna riktigt stora pengar. Svenska riksdagsledamöter tjänar betydligt mindre, men ändå, det är pengarna som lockar i de flesta fall.

  Undantaget är Sverigedemokraternas blivande ledamöter, som är de enda som vågar tala klarspråk om Sveriges riktigt stora problem, massinvandringen och EU:s nya överstatlighet.

  Ca 80 % av alla beslut som tas i Riksdagen är underordnade EU:s direktiv och detta ger en särskild anledning till att antalet riksdagsledamöter bör minskas till en rimlig nivå, någonstans mellan 151 och 201 personer. Jag tolkar det som Göran Andersson skriver att en riksdagsledamot skulle kosta skattebetalarna en miljon kronor. Jag tror att den siffran åtminstone ska dubbleras om man tar med alla kostnader för sekreterare, boende och resor m.m. Jämför med att en fängelsekund kostar oss skattebetalare ca två miljoner kronor per år.

  Som blivande kommunfullmäktigeledamot i Norrköping kommer jag att föreslå en minskning av antalet ledamöter där från 85 till omkring 65. Vi Sverigedemokrater vill vara rädda om andras pengar, som vi får förtroendet att förvalta!

 7. Göran Andersson skriver:

  Tack Ingvar Våxmo, för Ditt tillrättaläggande! I hastigheten tänkte jag inte på de omständigheter som Du nämner. Emellertid, mycket pengar blir det som kan sparas. Inte bara genom riksdagsledamöternas numerär utan även genom att lägga ner påhittade myndigheter, decimera antalet tjänstemän, sänka lönerna för offentliganställda tjänstemän med 20% m.m, m.m. Vi lär nog få skäl återkomma till olika åtgärder så småningom.

  Vår statsskuld är över 1100 mdr. Vår politiskt korrekta regim har sålt av nästan allt av värde, (varför man inte gjort sig av med sorgebarnen SAS och arbetsförmedlingen är för mig en gåta)men har inte lyckats med att minska statsskulden. Nu håller denna gangsterregim på med att försämra skolan, sänka pensioner, försämra sjukvården och försäkringskassan.
  Det medborgerliga grundskyddet urholkas allt mer, medan en nymoderat, glassig överklass får allt högre svansföring till tveksam nytta. Vart tar alla pengar vägen?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: