Höstens första skolbesök

Idag, eller om man ska titta på klockan, igår, var det dags för höstens första skolbesök. Skolbesöket var på Mässen i Åtvidaberg, och alla inbjudna partier fick ställa upp bokbord. Från Sverigedemokraterna var förutom jag själv även SD Östergötlands vice ordförande Johan Karlsson och suppleant Jonas Andersson med. Förutom oss fanns Kopparpartiet, Folkpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sveriges pensionärers intresseparti på plats.

Egentligen var det inte mycket mer än att vi dukade upp fem sorters flygblad och två buntar SD-kuriren på ett bord. Givetvis delade vi även ut knappar med blåsippor på samt lite pennor. Bordet var vid flera tillfällen mycket populärt och det verkade som om eleverna släpptes in i olika grupper. Många kom för att ställa frågor och ta lite material från vårt bord. Något som var otippat var att väldigt många elever glatt tog en knapp med Sverigedemokraternas blåsippa på. Vad som var än mer otippat var att många också satte på sig knapparna. Det glädjer mig att så många äntligen börjat visa sitt stöd för vår politik och att så många äntligen lärt sig vad vi står för. Att den falska bilden av oss nu börjar försvinna märktes också efter elevernas frågor.

Det tråkiga var att flera partier sysslade med skrämselpropaganda emot Sverigedemokraterna. Det kändes som om framförallt Socialdemokraterna ägnade lång tid åt att bara prata skit om oss. Flera elever kom därför fram till oss för att fråga om det de sa om oss verkligen stämde.Tydligen hade de själva inte så mycket att säga om sin egen politik och måste därför smutskasta oss. Något jag tyckts se på andra håll är att de även smutskastar regeringspartierna, inte minst moderaterna.

Valrörelsen har börjat olyckligt. Jag har aldrig tidigare bevittnat en sådan rutten valrörelse, och hoppas verkligen att det ska bättra på sig. Sönderslagna valaffischer, vandaliserade valstugor, våld mot politiker, smutskastning och diverse partisabotage mot motståndare börjar tyvärr bli vanligt att läsa om i tidningarna. Jag är trött. Inte bara på allt trassel med demokratiföraktande grupper, utan allra mest på den ruttna och fula valrörelse som andra partier dragit igång. Smutskastning av partier tillhör inte ett modernt samhälle och jag önskar att det kunde sluta. Partipolitik bör främst handla om att visa väljarna om sina egna idéer för ett bättre land.

Jaja, om man ska sluta se ut att vara så negativ var det trots allt en givande dag med många intressanta samtal. Jag hoppas att även att eleverna tyckte det.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: