Inga valobservatörer till Sverige

Jag skrev nyligen om skolbesöket i Mässen, Åtvidaberg. Där lyfte jag även fram hur rutten valrörelsen är just nu. Flera danska partier och andra utländska statsvetare har öppet kritiserat den svenska valsystemet och det har varit tal om att skicka hit valobservatörer till Sverige för att stoppa eventuellt valfusk. Detta är något jag sett som något mycket positivt, men nu nekas vi alltså detta.

Det har skapats en stor internationell debatt kring vårt kommande val i Sverige. Kritiken kommer främst från danska tidningar och danska partier och statsvetare är även mycket kritiska till röstsystemet i Sverige. Anledningen till kritiken är bland annat att vem som helst kan se vilka valsedlar varje väljare tar med sig in i båset. Detta kan i sin tur påverka vilka partier som väljaren röstar på.

Vår valfilm som TV4 stoppat har också fått uppmärksamhet. De danska partierna Venstre (V) och De Konservative (K) anser med all rätt att detta handlar om bristande yttrandefrihet.

Trots detta väljer nu valobservatörerna att inte komma till Sverige, som de senast gjorde under EU-valet. De säger även att om det i detta val skulle vara något problem med hur valet går till får det skickas observatörer vid ett annat val istället. Då kan man undra om det inte är för sent. Eller? Hur tänker dem?

Danska EU-parlamentariker begärde redan i december att EU skulle skicka valobservatörer till Sverige för att bevaka riksdagsvalet i Sverige. Detta har dock alltså avfärdats.

Länk: Svenska Dagbladet

Annonser

2 Responses to Inga valobservatörer till Sverige

  1. Fideli skriver:

    När man ser filmerna om invandrarpolitik och äldrepolitiken som Jimmie pratar i på Sverigedemokraternas hemsida,känns det klockrent!! Synd att ni inte gjorde en valfilm mer åt det hållet. Nu blir det bara som om ni provocerar,vilket uppfattas fel av många.

    • Göran Andersson skriver:

      Tar man inte i, så hör inte folk vad man säger. Och i svensk politiskt korrekt media får det nätt och jämt, viskas.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: