Tack, Lars Ohly

Jag blev otroligt förvånad, men glad, efter att ha läst att vänsterledaren Lars Ohly, som ensam partiledare, har fördömt det vidriga dådet mot SD-kandidaten David Von Arnold. Det är bra att en partiledare offentligt talar ut mot detta våld och demokratiförakt.

Även om jag har otroligt svårt för Lars Ohlys politiska åsikter och värderingar, tycker jag nu att han nu gjort det som samtliga andra riksdagspartier borde ha gjort. Även om Ohly själv inte kan rå för allt som sker i hans eget parti eller i partiets ungdomsförbund, hoppas jag att han nu gör vad han kan för att stoppa de odemokratiska tendenser som finns bland dess medlemmar. Inte minst Ung Vänster tycks ha stora kopplingar till autonoma vänsterorganisationer.

På socialism.nu, ett forum för extremvänstern, kan man inte allt för sällan hitta personer som säger sig vara aktiva i Ung Vänster. Även om detta inte behöver innebära att de samarbetar med dessa kretsar, finns det stora skäl att tro att det tyvärr är så.

Efter Europaparlamentsvalet förra året lät Säpo göra en studie som pekade på att de autonoma vänstergrupperna som Antifascistisk aktion (AFA) eller Revolutionära fronten (RF) utfört det mesta politiska våldet. Syndikalistiska Ungdomsförbundet och andra grupper står säkerligen för merparten av det resterande våldet.

Tragiskt nog går våldsverkarna från extremvänstern oftast fria. I endast ett av 130 fall som Göteborgs Posten granskat, har polisen och åklagaren lyckats binda någon för brottet (enligt en artikel från 2009).

Länk: Svenska Dagbladet

Annonser

3 Responses to Tack, Lars Ohly

 1. Göran Andersson skriver:

  Det är inte första gången som Lars Ohly gör ett, i mina ögon, tafatt försök till att stryka SD medhårs. När den mannen visar tecken på vänlighet, då får jag negativa vibbar. Då är det något jävelskap i görningen !

  Morgonnyheterna låter oss veta att många är beredda att stödrösta på C och KD för att dessa inte ska åka ur Riksdagen. Jo,jo, detta kan straffa sig. Gör de det riktigt grundligt så kan ju t.o.m. M åka ur Riksdagen. Inte vår huvudverk, jag tänkte bara.

 2. Anders skriver:

  Han stryker inte SD medhårs. Han står upp för grundläggande demokratiska och mänskliga rättigheter, samt de lagar och värderingar som den överväldiga majoriteten av sveriges befolkning har.

  Sedan så är det inte Vänsters ungdomsförbund som begår dessa åtgärder, det är vänsterextremister. Iofs kan några vara medlemmar i V, på samma sätt som kända Nazister är medlemmar i SD. Både sådanna som avsvurit sin tidigare åsikt och sådanna som inför kamera säger att de inte har ändrat sig.

  Högerextrema grupper har även de en stor del, och är väl de enda, vad jag vet, som begått politiskt mord. Dvs de har mördat en syndikalist.

  • Göran Andersson skriver:

   När Ohly av en journalist blir tillfrågad om SD och i sitt svar inte spyr galla över SD, så betraktar jag det som ”stryka medhårs”,(hände hos Lotta Brome i P4 Extra i förra veckan)när han utan att nämna SD ger ett svar bredvid frågan. Min första tanke var ”nu är det något jäkelskap i görningen”. Sedan dess har mycket jäkelskap inträffat. Han kanske ”haft på känn vad som var i görningen”. Tror dock inte att Lars Ohly gett direktiv om detta, men kan mycket väl ha känt till vad som var på gång.

   Vi känner till att alla till höger om V, av V betraktas som nationalsocialister.

   Jag vet bara om en uttalad nationasocialist och denne är engagerad och aktiv i Folkpartiet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: