Näringslivet är framtiden

Under många debatter under våren och hösten har jag fått debattera problemet kring arbetslösheten. Det är en fråga jag brinner otroligt mycket för, och en fråga som är otroligt viktig. I vissa tider är det svårt med jobb, och i andra tider är det lättare. Det handlar främst som hur staten fördelar sina resurser och hur marknaden ser ut.

Jobb är något man utför för att det finns ett behov i samhället. Det måste finnas konsumenter av något, som därefter måste produceras, levereras eller hända. Staten kan erbjuda jobb åt vissa, och dessa jobb styrs av vad samhället erbjuder sina invånare. Exempel på statliga jobb kan vara politiker (för att förvalta samhället), lärare och läkare (för att tillgodose invånarnas rätt till välfärd).

Jobb som inte är statliga skapas främst efter behov, helt utan att staten garanterar någon tjänst eller någon vara.

Vad socialister, främst de längst ut på vänsterkanten ofta vill är att allt eller det mesta ska ske statligt. Detta innebär att staten tvingas betala ut löner och materiell för att kunna genomföra arbete med statens pengar. Allt till alla, kan man säga. Hur går detta då ihop, och varifrån kommer statens pengar? Svaret är givetvis att det inte alls går ihop. Statens pengar kommer främst från skatteintäkter, som dessförinnan kommit från arbetande medborgare. De socialister som tror på detta kan inte vara seriösa när de ser de offentliga jobben som en lösning på att minska arbetslösheten.

Givetvis ska staten erbjuda alla medborgare en värdig välfärd, där behov bemöts i form av vård, skola, trygghet och omsorg. Dock bör alla seriösa politiker tänka på att de jobb som skapas i offentlig sektor, ska skapas i mån av behov, snarare än att skapa jobb. Framtidens jobb ligger i näringslivet.

Jag tänkte avsluta med ett videoklipp som ni kan se nedan.

Annonser

2 Responses to Näringslivet är framtiden

 1. Ingvar Våxmo skriver:

  Förbaskat bra film! Det enda som jag saknade var någonting om hur innovationer inom privata företag gör våra liv bättre, på alla möjliga sätt. Bara som ett litet exempel kan nämnas att en TV-apparat i dag kostar ungefär en tiondel i fast penningvärde, jämfört med priset på 1970-talet och den tar ungefär en fjärdedel så mycket energi.

  En liknande film skulle inte visas i svensk tv, statlig eller privat. Anledningen är att TV4 och liknande bolag sitter i knäet på Statstelevisionen och fjäskar på för att få fortsätta med sina sändningar. Ofta överträffar de privata bolagen, och särskilt TV4, Statstelevisionen i sin Politiskt Korrekta Äcklighet, PKÄ.

  I slutet av 1930-talet försökte politiker i USA få till ett monopol angående ”etermedia”. Man ville ha kontroll över vad som sändes ut i det dåvarande viktigaste massmediet radion. Politikerna gav upp försöket, eftersom det redan hade startats så många populära radiostationer med sina sändare. Radio och TV i USA har sedan dess sluppit politikernas kontroll över vad som får sändas.

  Jag vill gå så långt att just detta har gjort att USA fortfarande är världens mest demokratiska samhälle, till största delen också det mest välmående.

  Trots att Sverige har haft en icke-socialistisk regering de senaste fyra åren har man inte lyckats ta bort Statstelevisionens och Statsradions monopol om vad som får sägas och inte i radio och TV. Jag hoppas att våra kommande riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna ska kunna ändra på den saken.

 2. Göran Andersson skriver:

  Ja, varför säljer inte staten av radio och television ?

  De grundläggande demokratiska värdena är naturligtvis inte intressant filosofi. Det är förmodligen det bästa sättet att behålla kontroll över censuren. Det passar de ”sjus klubb” bäst med en radio och television av ”sovjetstatsmodell”.

  Kan det vara någonting för SD i Riksdagen att motionera om ? Att skydda och utveckla demokratin i hela folkets tjänst !

  Sälj SR och STV ! Det är PKÄ att behålla mediekärnan !

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: