Journalister, ni bär den största skulden

Jag väntar mig att många journalister läser detta. Det är bra, det är meningen. I mina ögon står ni inte högt. När vi ibland talas vid för en intervju kan ni vara hur trevliga som helst, trots detta fortsätter ni att skriva och berätta om vad ni kan för att vi Sverigedemokrater ska framstå som rasister eller andra idioter.

Vi vet vad ni är ute efter, kanske ni inte själva bär det SD-hat inom er som många andra i Sverige, men ni vill sälja nyheter och ni är lika hjärntvättade som många av era läsare. Det är på grund av er som den falska bilden av Sverigedemokraterna lever kvar.

Runt om i landet har det länge funnits ett SD-hat. Det har hetsats mot oss från alla håll och kanter. Antingen ges vi för mycket utrymme i den offentliga debatten, eller så kallas det att vi endast vill åt en martyrroll i svensk politik. Det jag frågar er är, vem skulle vilja leva i den vardag vi Sverigedemokrater tvingas leva i? Vill vi verkligen utsättas för allt det vi utsätts för?

När vi har tomma stolar i landets parlament får vi ta emot ständig kritik. Såväl etablerade politiker som media kallar oss för oansvariga. Hos vem ligger egentligen skulden kan man fråga sig? Är det vi som i flera år till stor del arbetat ideellt och som i flera år har tvingats ta emot hat från alla håll och kanter? Nej, det är ni som orsakat detta. Ställ er frågan om ni skulle vilja kandidera eller representera ett parti som oss om ni delade våra grundläggande värderingar. Jag tror inte att ni skulle det, och våra representanter runt om i landet förtjänar all respekt och all ära för deras insatts i svensk demokrati.

Sedan valet har hets mot Sverigedemokrater blivit allt vanligare. Företag och caféer uppmanar dem som röstat på Sverigedemokraterna att inte handla hos dem längre. Det börjar likna den förföljelse som sågs i Tyskland under nazitiden. Det är skrämmande. Alla är välkomna, om man inte är Sverigedemokrat.

Längst ned kan ni se en bild från ett café där SD-väljare som använt sin demokratiska rättighet uppmanas vända om vid ett fik. Ni kan även se ett klipp där de unga miljonärerna Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto, grundarna av skoföretaget Brandos, ber alla SD-kunder att inte handla hos dem.

Svenska naturskyddsföreningen har också lagt sig i politiken och petar nu SD. Jag tycker att det är tragiskt hur dessa håller på och väljer därför att gå ur naturskyddsföreningen. Jag kommer även bojkotta företagen Brandos, T2 Ticket Market AB, Rhinomed AB, Snowmaiden AB, Epicent Aktiebolag och Nordnet (bank). Samtidigt uppmanar jag alla Sverigedemokrater och läsare av min blogg att göra detsamma.

Alla politiskt korrekta politiker, företagare och journalister bör tänka om. Även efter valet fortsätter ni er hets mot oss Sverigedemokrater. Även efter valet fortsätter ni med att komma med anklagelser om att vi skulle vara rasister. Även efter alla våra bemötanden och efter allt bevis på att det ni påstår inte är sant fortsätter ni. På grund av er blir demokratin i Sverige allt svagare. På grund av er vågar inte våra medlemmar ställa upp i allmänna val. På grund av er kan folk inte uttrycka sina åsikter. På grund av er blir våra företrädare brutalt misshandlade. Ska ni fortsätta trots allt detta?

Journalister och politiskt korrekta politiker bär bland annat skulden för vad som hänt den 31 år gamla SD-politikern Issa Issa som efter ett brutalt överfall nu valt att lämna politiken. Ironiskt nog fortsätter Aftonbladet med sin smutsiga kampanj mot oss ovanför artikeln som ni kan läsa här.

Övriga länkar som kan vara intressanta: Öppet brev till Brandos, Naturskyddsföreningen, Avrättningsförsök


36 Responses to Journalister, ni bär den största skulden

 1. Kollade det från Brandos precis. Jag skrattade för full hals, fastän jag inte borde. De menar ju allvar.

  En reaktion i mängden:
  De kan ta sina j-a skor och stoppa upp dem nånstans… men det går kanske inte eftersom det redan sitter 3 par 45or där förstås, hahaha… nej nu skrattar jag igen, fastän det verkligen inte är något att skratta åt. Det hela är bara så otroligt sjukt.

  Men nu har vi 4 underbara år av sverigedemokratisk politisk aktivitet framför oss, i kommunerna, i landstingen och i riksdagen. Motståndarna kan göra vad de vill, de blir aldrig av med oss sålänge vi har folkets stöd.

  • Mika skriver:

   Det är bara så att alla partier har försökt vinna massa röster på att kalla SD för rasist parti. Själv är jag heller inte svensk, men jag anser att alla partier skall ha samma chans att delta i debatter och marknas föras i media. Utan att bli avisade, detta är ett frittland alla skall få ha sina åsikter, utan att behöva bli misshandlad. Nu är jag trött på allt skit, nästa val blir det SD.

 2. Göran Andersson skriver:

  …Brandos

  Det dröjer inte så länge förrän skrattet avlöses av en stilla undran: Var går det att upphitta en sverigedemokrat med så undermåligt omdömme så att han/hon köper denna firmas undermåliga produkter ?

  Nu till det allvarliga. Företagare som aktivt arbetar för att förlora kunder, förstår inte att kunden är den viktigaste personen i företaget. Dessa bevis som förevisas på denna blogg torde vara fullt tillräckliga för att påvisa företagets oseriositet, varför lönegaranti inte kunna utgå till företagets anställda vid konkurs. Som ett råd till anställda vid detta företag, sök Er annat jobb!

 3. Ingvar Våxmo skriver:

  Brandos får marknadsföra sina produkter, vad det nu är, bäst de vill för mig.

  Självklart kommer jag aldrig någonsin att köpa något från detta Politiskt Korrekta företag, PK, som tydligen utnyttjar massmedias PK-indoktrinering för att få kunder till sig.

  Det är massmedia och den fortfarande socialistiskt styrda skolan som ska anklagas för denna förbannade PK, som genomsyrar all samhällsdebatt nu för tiden.

 4. gerd wall skriver:

  Bra skrivet.
  Jag undrar hur länge media orkar hålla på med sina helt otroliga påståenden, de sjunker lägre och lägre.sedan beror det ju på vem det är som uttalar sig.Soran Ismail kallade hunden Cujo för Mohammed i parlamentet för någon månad sen. Men det går tydligen bra hade jag gjort det så hade det blivit ett himla liv.
  Men vi ger inte efter för mediadrevet bara att jobba på.
  Har pratat med några gamla jobbarkompisar,som är ärkesossar, det började lite hetsigt men det slutade med att de tyckte precis som jag, de är ju igentligen sverigedemokrater utan att veta om det, helt otroligt.
  DET ÄR BARA ATT JOBBA VIDARE MINA VÄNNER.

 5. Zalgonenko skriver:

  Det är nog dags för SD att börja se till att man har en egen ofiltrerad kanal att nå ut till folkmassorna.

  Det är ju inte för inte som TV radio och tidningar är det första som en ockupationsmakt tar kontrollen över.

 6. Har skrivit om just detta på somjagserdet68.wordpress.com
  ”Ondskans parti”.

 7. **** skriver:

  Det är inte medias fel att ni har en nynazistisk historia och hyser odemokratiska värderingar. Ingen ska behöva utstå misshandel, verkligen inte, men skyll inte er dåliga retorik/politik på media. SD är ett pinsamheternas parti.

  • markuswiechel skriver:

   Vi har haft några tråkiga barndomsår, men vi hyser absolut inga nynazistiska eller odemokratiska värderingar. Uppenbarligen har du läst i tidningen för mycket. Kan det vara Expo kanske? Tja, det är som att läsa om Moderaterna i kommunisternas tidningar.

   • **** skriver:

    Ni hyser i allra högsta grad odemokratiska värderingar, inte minst du Markus, som exempelvis bara vill hjälpa i första hand din familj, i andra hand oss ”svenskar”, och därefter eventuellt resten. Jag skulle vilja veta hur du prioriterar bland resten? Får vi se vilken världsklassretorik du använder för att besvara den frågan?

    Och beträffande vilka tidningar jag läser kan du ju fortsätta spekulera, men att de skulle sätta prägel på mina åsikter om er sverigedemokrater är föga troligt. Du är på gränsen även där, Markus, när du menar att jag ”uppenbarligen läst i tidningen för mycket”. Skulle inte jag vara kapabel att forma min egen åsikt? Jag har läst ert partiprogram, PI, din och andra bloggar in absurdum, och det enda jag kommer fram till är att ni är fascismens fanbärare. Ni går längst fram i ett led av främlingsfientlighet, människoförakt, rädsla, korruption, antidemokrati etcetera. Kom inte och säg att jag inte kan forma min egen åsikt, ni är ett oseriöst smutskastarparti som saknar demokratisk värdegrund och efter er har ni en smutsig svans av smygrassar och ”föredetta-nassar” som gnäller över förföljelse och förtryck. Ni förtjänar inte stryk rent fysiskt, visst inte, men Sverige skulle bli åt helvete mycket sämre för åt helvete många fler om ni fick något inflytande, än vad det är nu för er stackare till sverigedemokrater.

    • markuswiechel skriver:

     Jag kan inte svara för hur du har fått din tolkning av oss. Faktum är dock att jag känner mig själv, och jag känner mitt parti. Därav vet jag hur mycket skit som pratas i media och av etablerade politiker om oss.
     Jag hjälper givetvis min familj i första hand, sedan mina vänner. Jag tror inte att jag är ensam om det, eller är du möjligtvis lika mån att hjälpa en okänd person mer än tex din flickvän eller din mor?

   • **** skriver:

    Lite sorgligt är det att jag ska behöva tala om för dig vad du som politiker har för uppdrag. Det är inte att hjälpa dina egna i första rummet, du representerar ett folk, alltså ska du hjälpa folket. I en nödsituation prioriterar jag min mor och min flickvän, men du befinner dig knappast i en sådan situation.

    Jag menar att alla ska ha samma rätt till hjälp, oavsett om det är din mor, flickvän eller Mahmud. Och här har du misslyckats med att förstå något avgörande, nämligen likavärdesprincipen. Svaret på din synnerligen korkade fråga är alltså ja, jag är lika mån om att alla ska få samma hjälp. Det är inte du Markus. Du borde skämmas.

    • markuswiechel skriver:

     Ja, som politiker ska jag hjälpa hela folket, det är därför jag valt att bli politiker. Som människa vill jag hjälpa min familj i första hand. Det går till viss del hand i hand med politiken. Jag jobbar som kommunpolitiker främst för Norrköpings invånare. Som rikspolitiker skulle jag jobba för svenskarna i första hand. Det är väl inte så konstigt?

   • **** skriver:

    Jo, det är oerhört konstigt eftersom en mycket stor del av Norrköpings befolkning är vad du betraktar som ickesvenskar. Det finns alltså folk i Norrköping, och i resten av landet också, som du vill hjälpa i andra hand. Det finns ingen demokrati i det, Markus. Det är högerextremt angränsande till fascism. Och ännu värre blir det när du ska uttala vilka det är som enligt dig ska komma i andra, tredje, fjärde o.s.v. hand. Då blir det fråga om riktigt otäcka förfaranden som definitivt inte går att gömma bakom fina ord. Hur ska du prioritera bland människorna som kommer efter din familj, dina vänner och de du kallar svenskar? Vem kommer näst? Kommer någon näst?

    • markuswiechel skriver:

     Jag talar om Norrköpings invånare, inte om de är födda i Norrköping eller inte. Jag är inte född i Norrköping, jag har dessutom spenderat merparten av mitt liv i ett annat land. Varifrån man kommer spelar ingen roll, det är dem som röstat på mig jag representerar, och jag vet att det tex är en mycket stor andel syrianer från Norrköping som röstat på mig.

   • **** skriver:

    Inser du att du just förringade hela mitt inlägg, alla mina frågor? Varför?

    Det spelar ingen roll för mig vilken härkomst dina sympatisörer har, men när du hänvisar till ditt syrianska stöd kan jag inte se det som annat än ett väldigt dåligt alibi. Eller varför vill du att jag ska veta det? Om det inte spelar någon roll varifrån man kommer, varför är du så noga med att poängtera att just dessa är syrianer? Hur definierar du ”syrianer”?

    • markuswiechel skriver:

     Det känns ganska lönlöst att spendera så mycket tid på att svara på frågor när det inte spelar någon roll vad jag svarar. I dina ögon är jag alltid en rasist och odemokrat. Även om du fick följa mig 24/7 i några månader skulle du ha samma uppfattning.
     Jag poängterade att de var syrianer för att du uppenbarligen tror att vi är ett parti endast bestående av svenskar. Du tror att vi är rasister när det är det sista vi är. Jag poängterade också det för att visa att det inte spelar någon roll var de kommer ifrån från början. Det är i första hand dem jag representerar i kommunfullmäktige, inte tex någon från Linköping.

 8. _K_ skriver:

  Eh, ni ÄR rasister. Med det inte sagt att det på något som helst vis skulle vara okej att ta till våld eller direkta hot mot någon av er SD-anhängare av den anledningen.

 9. hamarstrom skriver:

  Jag håller med dig, till viss del. Jag håller med om att den SD-hets vi har i Sverige inte är rätt – i en demokrati råder fri åsiktsbildning, och ingen har rätt att inskränka den hos någon annan.

  Jag håller med om att den färgade journalistiken är skamlig och oseriös. Den hindrar öppen debatt och skapar fördomar och ogrundad ilska.

  Jag håller med om att de etablerade partiernas alla utspel och uttalanden är snudd på barnsliga – de, precis som pressen, behöver skapa möjligheten för en seriös debatt.

  Sen är det två saker jag inte håller med om.

  Det första är er politik. Jag anser att den har en negativ effekt vad gäller både Sveriges ekonomi, kultur och samhälle – inte minst de internationella relationerna. Men det är min åsikt, och även om den skiljer sig från eran har jag ingen rätt att hindra er från att utrycka er version – det är inte heller något jag vill göra.

  Det andra jag inte håller med om, eller snarare inte uppskattar, är din reaktion på de organisationer som har valt att ta avstånd från SD. Tycker du inte att din behandling av dem, dvs att du själv tar avstånd från dessa organisationer och uppmanar de som läser din blogg att göra detsamma, är precis samma sak som de gör mot er?

  • markuswiechel skriver:

   Nja, jag skulle inte ha något emot att stödja dessa organisationer om deras chefer endast sa att de tog avstånd från SD. Dock så har de nu uppmanat Sverigedemokrater att inte handla hos dem vilket jag tycker är skrämmande. Därmed så gör jag exakt vad de säger och bojkottar dem. De som läser min blogg är antagligen till 90% Sverigedemokrater.

 10. kadawerhielm skriver:

  Man ska hysa respekt för valresultatet. Med det förstås också att ingen ska behöva utstå förtal eller fysiskt våld.
  Debatten om SD har på ett olyckligt sätt komma att handla om en enda punkt i deras partiprogram nämligen den att bromsa invandringen.
  Där finns mycket mer att diskutera.

  • **** skriver:

   Nej, det finns ingenting mer att diskutera. Varje gång SD spyr ur sig sin invandrings”politik” kommer också ett implicit människohat vilket underminerar demokratins viktigaste princip, den om mänskligt likvärde. Således behöver vi inte lyssna till SD:s dravel om sin övriga politik heller. De är lite som Turkiet i EU-frågan: välkomna när ni är en demokrati.

   • markuswiechel skriver:

    Med tanke på att Sverigedemokraterna har den mest humana flyktingpolitiken vet jag inte var du hittar detta ”människohat” och ”underminering av demokratin”.

   • **** skriver:

    Och hur högt prioriterar ni ”den mest humana flyktingpolitiken”? Nej, på vilken plats på listan över åtgärder kommer den? Och på vilken plats kommer era invandringsåtgärder? Vilken väger mest? Hur mycket pengar avsätts i er budget åt flyktingar?

    • markuswiechel skriver:

     Det är en del av vårt valmanifest och vi vill under kommande mandatperiod tredubbla biståndet till FN:s flyktingorgan UNHCR. Det är givetvis högt prioriterat, inte minst eftersom det är ett löfte till våra väljare och det är något vi gått ut med. Givetvis kan vi, precis som andra partier, inte ha någon lista över vad som är mest prioriterat, men eftersom det ingår i punkten ”en ansvarsfull invandringspolitik” är det också en av våra tre mest prioriterade områden.

   • **** skriver:

    Det där är naturligtvis kvalificerat skitprat, eller sverigedemokratisk retorik om man så vill. Ni vill skära ner invandringen med otroliga 90% vilket ska finansiera allt som ni prioriterar högre. Den tredubbling som du pratar om må vara en del av det, men det motsvarar inte i närheten av de pengar ni ”tjänar” på att stänga Sverige. Alltså prioriteras flyktingar i princip bort fullständigt, vilket visar hur mycket dynga ni sprider. Usch.

    • markuswiechel skriver:

     Absolut inte. Vi har räknat på det så gott det går, och med hjälp av riksdagens utredningstjänst kan det bli en ny, kanske bättre uträkning. Det är högt prioriterat, som sagt så ingår det i en av våra tre fokusområden.

   • **** skriver:

    Bättre uträkning i vilken bemärkelse? För vem? Är det högt prioriterat kontrasterat mot era andra frågor? Knappast! Restriktioner mot invandrare/invandring är högt prioriterat inom SD, att altruistisk flyktingpolitik skulle vara det är lögn och det vet du också. Att du sedan refererar till något som inte finns, d.v.s. ”en ny, kanske bättre” utredning är så pinsamt att det gör ont i mig. Jag får svårt att hålla en god nivå, så jag ber dig att tänka efter, snälla, tänk efter hur du resonerar. Det håller inte. Det framställer inte SD i något gott ljus om man säger så. Ni prioriterar bort hjälpbehövande människor, ni väljer 60-70 år gamla värderingar framför demokratiska. Det är smärtsamt.

    • markuswiechel skriver:

     Demokratin är det viktigaste vi har. Så nej, demokratin framför allt. Ja, SD har inte tidigare haft tillräckligt stora resurser, men med riksdagens utredningstjänst kan vi på riktigt räkna på vad t.ex. massinvandringens intäkter och utgifter.

   • **** skriver:

    Jag undrar om det är dig själv du försöker lura. Mig är det uppenbarligen inte eftersom du så noggrant undviker att besvara mina frågor.

 11. Göran Andersson skriver:

  … via Toralf Alfssons blogg inhämtas liknande tretiotalskonsept. En krögare som driver företaget ”Kallskänken” uppmanar de som röstar på SD att äta någon annanstans. Det har gått så långt att denne krögare uppviglat 16 andra företagare till detta beteende. Företagare i Kalmartrakten vill tydligen inte ha några kunder. Även om inte alla tycker som SDs anhängare så kan detta sprida sig som ringar på vattnet. Det finns andra än sverigedemokrater som har hög moral och som kanske gör avslut med dessa fördomsfulla kontakter. Som man bäddar får man ligga, brukar det ju heta.

 12. michaeleriksson skriver:

  @**** skriver

  Kan du ge en kort definition av vad demokrati är och förklara hur SD är odemokratiskt baserande på denna definition?

 13. Mats skriver:

  Det pågår en insamling till Issa Issa. Enligt bifogat inlägg från min inkorg för den som vill stödja honom och hans familj.

  Jag ber er hjälpa till med detta utskick till förmån för Issa och hans familj. Kan Du se till att det kommer ut till relevanta epostadresser så att det sprids till så många som möjligt ? Om det kan läggas ut på bloggar och hemsidor är det förstås också bra.

  Insamling till Issa Issa

  Få har offrat så mycket för det Sverigedemokratiska partiet som Issa Issa som knivhöggs fyra dagar efter valet och var nära döden. Issa har rekryterat flera nya medlemmar, ställt upp vid utdelningar samt var uppsatt på partiets lista vid kommunvalet i Göteborg. Han säger bestämt att han inte avser att lämna partiet trots påståenden om motsatsen i media.

  Issa och hans familj har haft och har fortfarande stora extra kostnader eftersom de måste flytta från Hjällbo och gömmas på annan ort. För att de skall hålls skadeslösa har vi ordnat en insamling. Det akuta problemet är räkningar på 25 000:- som förfaller vid årsskiftet. 2010.

  Sverigedemokraterna Göteborgs pluskonto är 38 05 85-0. OBS: Skriv tydligt ISSA på talongen.

  Låt oss visa att vi håller ihop och är solidariska med Issa och hans familj.

  Sverigedemokraterna i Göteborg

  — – – – – – –
  genom
  Axel W Karlsson (Präst och aktiv Sverigedemokrat: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174153)

  Kontaktperson för Issa inom SD
  axelwkarlsson@gmail.com
  Ni kan även kontakta Patrik Ehn (vice ordförande SD Göteborg) för att få detta verifierat.
  Det är bekräftat vid telefonsamtal av mig med Patrik att kontot går till Sverigedemokraterna. Det står Sverigedemokraterna då ni betalar in till kontot via er internetbank och längst ner på SD Göteborgs hemsida ser ni att 38 05 85-0 är SD Göteborgs kontonummer.

  Patrik Ehn goteborg@sverigedemokraterna.se

  Read more: http://galaxybloggen.blogspot.com/#ixzz1B0q6Ib2e

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: