Fler spårvagnar till Norrköping…

Nu utökas Norrköpings spårvagnsflotta med sex Berlinare. Inte nog med att det blir fler spårvagnar, de är dessutom begagnade vagnar från 1988 (förvisso renoverade i mitten av 90-talet). Jag vet att flera som är insatta i spårvägstrafiken och dess konsekvenser tänker samma sak som jag gjorde: ”Suck!!”

Men nej. Detta är faktiskt något jag ser som positivt, i alla fall ur ett Norrköpings-politiskt/ekonomiskt perspektiv. Eftersom Stockholm i dagsläget hyr några av Norrköpings spårvagnar kommer dessa begagnade vagnar att betalas av Stockholm. De kommer att rulla på Norrköpings gator tills de sista nyinköpta spårvagnarna levererats och då blir tyskarna reservvagnar. Detta kanske innebär att spårvagnsfanatikerna lugnar ned sig lite och inte inbillar sig att vi ska köpa ännu fler innan vi utrett konsekvenserna.

Det ska bli spännande när fullmäktige får ta del av vår kommande motion som handlar om att undersöka konsekvenserna för spårvägs- respektive busstrafik (biogas, givetvis). Kanske någon av de andra politikerna vågar bifalla vår motion trots den rådande spårvägstrenden och miljöhetsen?

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: