Den ruttna vänstern

Vänsterpartiet accepteras fullt ut idag. De accepteras som om de vore att demokratiskt parti som alla andra, och ibland som om de var som socialdemokraterna, fast lite mer vänster. Det är tråkigt att det ska vara så. Vänsterpartiet är samma kommunistparti som när de officiellt också hette Vänsterpartiet Kommunisterna.

Jag tittade tidigare idag på bilder från min senaste semester i Thailand vilket också får mig att tänka tillbaka på de stora och fina marknaderna. Jag minns att jag blev lite smått chockad över att se en av försäljarna sälja fanor från andra världskrigets Tyskland. Samma person sålde också fanor med Che Guevara, Bob Marley och från kommunismens Sovjet, men det chockade mig inte ett dugg. Egentligen kan man undra varför det ena är okej, men inte det andra. Mössor och andra klädesplagg med kommunistsymboler är relativt vanligt att se i Sverige. Det anses helt och fullt acceptabelt, trots att det precis som nazismen symboliserar en mördarideologi med en hemsk människosyn.

Om vi lämnar mina minnen från Thailand och istället tittar på dagens Vänsterparti så är det ofta många företrädare för partiet som förnekar att de skulle vara kommunister. De påstår sig istället vara demokratiska socialister. Oavsett vad de ser sig själva som råder det ingen tvekan om att den stora massan, av Vänsterpartiets företrädare, har stora kopplingar till kommunismen. Partiledaren Lars Ohly har tidigare setts som ett exempel på en företrädare som öppet kallat sig för kommunist, men som inte längre gör det eftersom det kan skada partiet. Så ser det ut på flera håll. Många av partiets företrädare idag blev medlemmar redan innan namnbytet, och har inte bytt åsikter för det.

Den senaste valrörelsen var ful och det var ett ruttet spel både från de tidigare etablerade partierna och från den extrema vänstern.  Flera aktioner mot oss Sverigedemokrater var direkt odemokratiska och det var inte sällan som aktivister och medlemmar från Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster gick hand i hand med revolutionära och utomparlamentariska vänsterextremister. Kopplingen mellan Vänsterpartister och den autonoma vänstern lyser när man läser på forum som socialism.nu eller på lokala hemsidor tillhörande de vänsterextrema grupperna. Allt för ofta länkas det från den ena till den andra, och på facebook kan man se hur Vänsterpartiets toppolitiker i Norrköping ger sitt stöd till hemsidan arbetarklass.se som tidigare sagt sig stå för en ”stridbar arbetarklass” och som länkar till sidor tillhörande autonoma grupper.

Kopplingen mellan de öppet revolutionära och dagens Vänsterpartister kan nog inte bli starkare om man tar en titt på Vänsterpartiets motsvarighet i studentvärlden, Vänsterns Studentförbund (VSF). VSF säger sig vara ”ett revolutionärt socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt förbund” och de säger sig kämpa för att skapa ett kommunistiskt samhälle.

Egentligen behöver inget mer sägas för att förtydliga min avsky över samhällets, och inte minst Socialdemokraternas och Miljöpartiets acceptans över, i mina ögon, Sveriges mest odemokratiska riksdagsparti. Dock vill jag avsluta detta blogginlägg med att publicera en symbol från Vänsterpartiet i Östergötlands hemsida som är tänkt att leda läsaren till hemsidan tillhörande Ung Vänster Östergötland. Symbolen är en klassisk röd socialiststjärna och i mitten är en symbol som antagligen ska representera kvinnornas kamp korsad med vad som ser ut som ett vindkraftverk. Det känns som om Ung Vänster har lyckats ta fram två dagsaktuella frågor från dagens vänsterpolitik, men annars får upplägget och färgsättningen mig att tänka på en enda sak: Kommunismens och Sovjetunionens hammare och skära.

Klicka här för att komma till ungdomsdistriktets hemsida
Bilden är hämtad ifrån

3 Responses to Den ruttna vänstern

 1. göran skriver:

  jahaja! kan det ha något att göra med att vänstern är en frihetsideologi som står för grundläggande mänskliga värderingar! ngt som ni kungadyrkande reaktionärer saknar.

  nationalismen skiljer på människor och människor, vänstern ser på det stora hela och analyserar samhället på ett vettigt sett medans eran idealistiska och nationalistiska historiesyn är .. minst sagt speciell

  vänliga hälsningar

  en göran bland flera

  • markuswiechel skriver:

   Vänstern är i mina ögon inget annat än en symbol för statlig kontroll över människor och har ingenting med frihet att göra. Ju mer vänster, desto mindre frihet.
   Nationalismen ser varje folk och varje människa som en unik person, med unika egenskaper. Vänstern ser alla som en enda grupp.

 2. Jan skriver:

  Okej, för det första. Ung Vänster är ett revolutionärt förbund och det är inget de håller hemligt. När VSF säger att de kämpar för ett kommunistiskt samhälle syftar det till den marxistiska betydelsen av kommunism, alltså ett samhälle där klasser och stat är upplöst. Du kan läsa lite om det så blir allt nog tydligare. Den allmäna uppfattningen, att kommunismen är odemokratisk, är väldigt felaktig. Faktum är att kommunismen till och med skulle kunna anses vara mer demokratisk än det samhällssystem idag, eftersom den förespråkar att demokratin även ska inkludera ekonomin.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: