Aktivisthelg i Göteborg

Sent på söndagskvällen kom jag hem efter en otroligt trevlig helg i Göteborg. Under lördagen åkte jag, tillsammans med 12 andra aktiva SDU:are från Östergötland, till Göteborg för att först delta på SDU Västs årsmöte och sedan umgås med dem på kvällen. Under söndagen deltog vi i SDU:s demonstration mot svenskfientlighet i centrala Göteborg.

Det var så klart otroligt kul att få träffa Sverigevänner från landets alla hörn. På kvällen efter årsmötet blev det för min del ett besök på en pizzeria i närheten av Lisebergsbyn, vandrarhemmet som vi all bodde på, tillsammans med andra SDU:are. Efter middagen umgicks vi och lärde känna varandra, vilket kan behövas då och då, inte minst med tanke på hur snabbt vårt ungdomsförbund växer just nu.

Helgens höjdpunkt var givetvis den stora demonstrationen i centrala Göteborg på söndagen. Jag skulle gissa på att vi var upp emot 100 SDU:are som deltog i demonstrationen. Det fanns många motdemonstranter i form av vänsterextremister främst ifrån ”Rättvisepartiet Socialisterna,” men många av motdemonstranterna lär ha sympatier även hos andra stollepartier på vänsterkanten.

Det blev mycket turbulent under vår demonstration och vänsterpöbeln kastade allt ifrån tändare, tomater och ägg till brandbomber, glasflaskor och smällare. Polisen hade dock gjort ett oerhört bra jobb med att planera och säkerställa vår säkerhet, så demonstrationen kunde vi ha utan några större problem. Nedan kan ni se ett klipp där de odemokratiska motdemonstranterna bråkar med polisen.

Dessa aktiviteter betyder mycket för vår nybildade SDU-förening i Norrköping som redan på egen hand börjat med ett flertal aktiviteter. Förutom deltagandet i Göteborg och tidigare intensiva flygbladsutdelningar, höll tre Sverigevänner ett bokbord i Ebersteinska Gymnasiet i Norrköping under torsdagen förra veckan vilket bör ses som mycket lyckat och även uppskattat av flera studenter.

Länkar: DN, SvD, AB, GT, GT

2 Responses to Aktivisthelg i Göteborg

  1. Anna skriver:

    Demokratin försöker störtas av ligister. Bra gjort SDU, ni har oss unga som stöd vid nästa val. Otroligt att polisen tillåter dessa okvädningsord mot en grupp fina ungdomar som vill föra fram sitt budskap!!

  2. erik h skriver:

    Mycket starkt jobbat nere i Götet. Och som Anna säger, ni har starkt stöd bland oss unga. Som ofta ser den mer otrevliga sidan av den misslyckade invandringen.

    Ser fram emot liknande demonstrationer i stockholmsområdet.

    Fridens Liljor!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: