Invandringen till Sverige är dyr

Jag har vid tidigare tillfällen diskuterat problematiken med att det i genomsnitt tar cirka sju år för en invandrare att få ett jobb i Sverige, vilket kan jämföras med USA där det tar ett halvår, men i ett klipp som visas nedan erkänner finansminister Anders Borg att över 50 procent av invandrarna idag har ett socialbidragsberoende. Förutom detta har stora och mycket dyra satsningar gjorts på just invandrare i form av instegsjobb (som är ren diskriminering), ökade anslag till SFI, generösa gåvor till nyanlända invandrare med mera.

Invandrade pensionärer får det också bättre än svenska fattigpensionärer då äldreförsörjningsstödet är oerhört generöst. Om vi bortser från den grupp invandrare som här granskats så får illegala invandrare, som de flesta redan vet, dessutom fri sjukvård idag.

Jag undrar om mina släktingar, vänner, ex-vänner och inte minst politiska motståndare (med flera) som läser detta och som tidigare påstått att Sverige vinner på den extremt liberala invandringspolitiken som förs idag fortfarande står fast vid att vi tjänar på det. I sådana fall önskar jag lite konkreta bevis för det.

Ett av mina favoritcitat passar rätt bra: ”I hate to say I told you so.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: