Ship to Gaza – ett dåligt skämt

Okej. Ship to Gaza kan röra runt i de flestas huvuden. Många känslor berörs och den ena kan se det som en frihetsflotta medan den andra ser det som… ja… ett dåligt skämt. Nu lägger jag mina kort på bordet. Ship to Gaza är endast ett stort PR-jippo och har ingenting med verkligheten att göra. Ship to Gaza är ingen hjälpflotta till palestinierna, inte heller finns det någon logik bakom deras agerande.

Vad som händer i mellanöstern är riktigt allvarligt. Israel är inte snälla mot palestinierna och palestinierna är inte snälla mot israelerna. Vänsterfolket som ligger bakom Ship to Gaza verkar dock ignorera den konflikt som idag finns, för att istället fokusera på att sprida sitt hat mot Israel. Syftet med den provokativa resan lyser igenom.

Det är tydligt att Ship to Gaza inte alls har tagit hänsyn till de förändringar som inträffat i Mellanöstern sedan resan förra året. Egyptens tidigare diktator Hosni Mubarak har störtats, vilket innebär att gränsen mellan Egypten och Gaza har öppnats. Skulle man vilja skicka förnödenheter till Gazas invånare är det lättare att ta dem via Egypten och då faller dessutom vänsterargumentet att Gazas invånare skulle vara helt isolerade och inte ha någon möjlighet att skaffa sig förnödenheter. Förutom detta får Gazaborna 15 000 ton förnödenheter varje vecka från Israel, men det ignorerar Ship to Gaza som inser att deras två av tio båtar som har förnödenheter med sig endast är en piss i havet i jämförelse.

På Ship to Gazas hemsida kan man bland annat läsa att man vill ge ”Gazaborna tillbaka sina mänskliga rättigheter” och att de på ett fredligt sätt ska ”bidra till att häva den inhumana och illegala blockaden mot Gazas instängda befolkning”. Om de nu menade allvar med att hjälpa folk som blivit förtrykta av sina regeringar kan man undra vart protesterna fanns/finns för människorna i nordafrika eller delar av mellanöstern?  Sedan kan man undra varför Ship to Gaza inte protesterade mot Egypten som tidigare också hade stängda dörrar mot Gaza och fortfarande idag inte låter palestinska män mellan 18-40 år gamla åka till Egypten.

Trots att höga representanter för EU och FN sagt rakt ut att detta inte är någon humanitär insats och snarare är en provokation mot Israel åker vänsterpartiets riksdagsledamot Torbjörn Björlund från Norrköping med på en av båtarna. Stöd för Ship to Gazas provokation har inte helt oväntat även visats från andra ledande vänsterpartister i Norrköping som förvisso redan har starka kopplingar till den autonoma och utomparlamentariska vänstern. Det säger väl egentligen en hel del om vilka som företräder vänsterpartiet? Inte minst när de i en insändare till Folkbladet kallar revolutionerna i mellanöstern för demokratiska.

Länkar: DN, Corren

Annonser

5 Responses to Ship to Gaza – ett dåligt skämt

 1. Johan Karlsson skriver:

  Mer känt som ”Shit to Gaza”.

 2. Ronald Axelsson skriver:

  Varför säger du Israel är inte snälla mot Palestinierna?

  • markuswiechel skriver:

   Palestinier trakasseras av israeler precis som israeler trakasseras av palestinier. Palestinierna får ta emot så enormt mycket skit av israelerna som svensk media inte lyfter upp. Tyvärr är detta även ett okänt fenomen för några av mina partivänner.

 3. Ingvar Våxmo skriver:

  Du glömde nog ett INTE i den här meningen:
  ”Förutom detta får Gazaborna 15 000 ton förnödenheter varje vecka från Israel, men det ignorerar Ship to Gaza som INTE inser att deras två av tio båtar som har förnödenheter med sig endast är en piss i havet i jämförelse.”

  • markuswiechel skriver:

   Nja. Jag är rätt övertygad om att arrangörerna är smarta nog att inse det, vilket är skälet till att de ignorerat detta faktum.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: