Debattartikel publicerad på Norrköpings Tidningar

Under torsdagen fick jag en debattartikel publicerad på Norrköpings Tidningar angående de mer etablerade politikernas hyckleri kring tragedin i Norge. Artikeln går att läsa nedan eller på denna länk.

Fortfarande lever ett ruttet politiskt spel vidare. Efter den hemska tragedin i Norge har flera politiker försökt skaffa billiga politiska poäng genom att skuldbelägga bland annat Sverigedemokraterna och våra företrädare för att ha ”piskat upp en stämning” hos den norska massmördaren Anders Behring Breivik. Detta är inte bara ett tecken på brist på empati och en oerhörd respektlöshet mot alla som drabbats av denna terrorist, det förstör också för oss politiker som på ett hederligt sätt vill bedriva seriös politik.

Flera av våra politiska motståndare, journalister och samhällsdebattörer, inte minst dem på vänsterkanten, anser att vi inte bör tala om den pågående islamiseringen av Sverige, eller ens om massinvandringen som bedrivits den senaste tiden. Vi ska alltså, på nytt, inte få tala om vad det är som händer i Sverige. Helt plötsligt ska vi inte längre kalla en spade för en spade, utan i stället acceptera den agenda som politiskt korrekta förespråkare av mångkulturen har satt.

Marxister beskylls inte för att ha haft en påverkan på den norska dåren. Inte heller homosexuella, judar eller aktiva antirasister trots att Breivik deklarerat sitt samtycke med grupper som dessa. I stödmanifestationer för offren i Norge utestängs vi sverigedemokrater och exemplen på detta är många. På SSU:s manifestation
i Stockholm fick Gustav Kasselstrand, ordförande för Sverigedemokratisk ungdom (SDU), ingen inbjudan till manifestationen som de andra partiernas företrädare. När han skulle hålla ett anförande nekades han och till sist tände han ett ljus och ställde det bland de andra ljusen som åhörare hade tagit med sig, bara för att senare plockas bort av unga socialdemokrater.

I Östergötland får vi inte heller någon inbjudan till manifestationerna och skulle vi anordna en själva skulle troligtvis ingen politisk motståndare våga sig dit för att inte visa att de gör något gemensamt med sverigedemokrater. Detta samtidigt som SSU:s distriktsordförande Jonathan Hermansson och Vänsterpartiets gruppledare
i Linköping, Monika Eriksson, talar på en manifestation anordnad av vänstergruppen Norrköping mot rasism. Andra talare var bland annat Rickard Karlsson (Syndikalistiska ungdomsförbundet), Nicholas Rahm (Arbetarmakt) och Erik Pettersson (Kommunistiska partiet). Att Rickard Karlsson har en lång bakgrund i den autonoma och utomparlamentariska vänstern är tydligen inget problem. Inte heller att Nicholas Rahm företräder en grupp som vill ta över makten i Sverige genom väpnad revolution.

Så här ser det ut i dagens Sverige. Socialdemokraternas och de förhållandevis starka kopplingarna mellan Vänsterpartiet och diverse utomparlamentariska grupper suddas ut för att lägga fokus på den enda demokratiska kraften som utgör ett hot mot de mer etablerade partierna. Hat riktas mot oss som tror på en stark gemenskap med våra medmänniskor, när det egentligen inte borde riktas mot någon alls. I Vänsterpartiets strategidokument från framtidskommissionen står det att man ska sparka uppåt. Vi sverigedemokrater vill inte sparkas överhuvudtaget.

Att det ser ut som det gör är en skam, en skam för alla oss som tror på demokrati och allas lika värde.

MARKUS WIECHEL (SD) ordförande SD Östergötland, ersättare i Sveriges riksdag och gruppledare kommunfullmäktige i Norrköping

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: