SDU demonstrationen i Malmö

Igår kväll kom jag och 11 andra östgötar hem efter att ha deltagit i SDU demonstrationen under parollen ”Med folket för fosterlandet” i Malmö. För att säkerställa de cirka 150 demonstrerande Sverigedemokraternas trygghet kallades poliser in från hela landet, och totalt fanns där cirka 650 poliser med hästar, hundar, piketbussar, kravallbussar och även en polishelikopter. Notan landade på 1,5 miljon.

Den första tanken som slår mig efter att ha sett polisbevakningen och notan för polisens stöd är att pengarna kunde ha använts på annat. Det är sorgligt att detta ska behövas för att skydda demokratin och för att tillgodose säkerheten för att ett av Sveriges riksdagspartier, som enligt opinionen nu även kan vara Sveriges fjärde största parti, ska få yttra sig genom att demonstrera eller ha torgmöte.

Motdemonstranterna kommer ifrån alla möjliga politiska läger. Kommunister, syndikalister, anarkister och till och med Socialdemokrater demonstrerade tillsammans. Flera motdemonstranter kastade tändare, ägg, stenar, knallskott och annat. Två personer lyckades även bryta sig igenom polisens avspärrning och komma fram till Erik Almqvist (SD) men greps som tur var av SÄPO.

Totalt lär ett 90-tal personer ha blivit bortkörda med buss av polis, 22 personer gripna misstänkta för brott och ett 20-tal personer omhändertagna. Jag rekommenderar att ni läser vad journalisten Ingrid Carlqvist skrivit på sin blogg. Ett klipp från dagen kan ni se nedan.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: