SDU Östergötlands första torgmöte

För en stund sedan kom jag hem efter att ha deltagit vid SDU Östergötlands första torgmöte under parollen ”Enad nation istället för mångkulturell segregation”. Torgmötet ägde rum på stora torget i Linköping. Det var ett lyckat möte och bland åhörarna såg jag flera som såg intresserade ut samt en och annan SD-medlem. Förutom SDU Östergötlands ordförande Jonas Andersson så talade förbundsordförande Gustav Kasselstrand samt Christoffer Dulny och Stefan Lundkvist.

Inte helt oväntat hade SSU och hittepågruppen ”Linköping mot rasism”, som består av en grupp dåligt organiserade vänsterextremister en motdemonstration. Ett 30-tal poliser var väl förberedda med avspärrningar och utrustning fall om att något skulle hända. Trots detta lyckades motdemonstranterna störa mötet så att flera av åhörarna inte kunde höra talarna och demokratiföraktet bland vänsterfolket kunde inte bli mer tydligt.

Polisen kroppsvisiterade nio personer, beslagtog knogjärn, avvisade motdemonstranter från platsen och grep två stycken. Totalt gjordes tre anmälningar om störande av allmän sammankomst och en anmälning om förberedelse till grov misshandel.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: