Debattartikel publicerad om våra motioner

Jag kommer strax att skriva ett inlägg om det senaste fullmäktigesammanträdet, men idag publicerades en debattartikel skriven av mig i Norrköpings Tidningar. Den visas nedan eller på denna länk.

Det är inte bara Håkan Juholt och Lars Ohly som leker med hink och spade under demokratins viktiga debatter. Det visar sig även vara fler, från så väl alliansen som de rödgröna. Nu kritiseras allianspolitiker för att ha stöttat några av våra förslag här i Norrköping. Tydligen ska politiker från andra partier inte få rösta för de förslag som vi driver även om de anses vara bra. De ska i stället svika den uppgift de är valda för, att föra den politik som de själva och deras väljare tror på.

Man kan fråga sig hur snacket skulle gå om vi inte lämnade in några motioner eller om vi lämnade in färre motioner än genomsnittet. Hur skulle tidningsrubrikerna se ut om våra motioner endast handlade om våra kärnfrågor? Antagligen skulle svaret på den första frågan vara att vi är inaktiva. På andra frågan skulle svaret vara att vi endast bryr oss om ett fåtal områden inom politiken, exempelvis våra profilfrågor som invandringspolitiken eller äldreomsorgen.

Det som i dag retar upp våra politiska motståndare är att vi i Norrköping är det mest aktiva partiet när det gäller att lämna in motioner samt att vi driver frågor inom alla politiska områden. Då är det klart att våra politiska motståndare är rädda. De inser att vi tar de stora samhällsproblemen på allvar, oavsett vad det handlar om.

Sverigedemokraterna är inget enfrågeparti. Vi driver precis som andra partier frågor i flera områden och har en bred och välplanerad grund att stå på. Vi har givetvis också en fördel, vi är inte bara ett politiskt parti, vi är även en folkrörelse som driver frågor som många i dag tycker är viktiga. Därför är våra förslag folkligt förankrade och borde även få stöd från andra politiker.

Som jag flera gånger tidigare har nämnt så finns det inget parti som har monopol på någon politisk idé. Det betyder inte att vi kan kopiera andra partiers motioner, och det gör vi inte heller. Dock inspireras vi av idéer från olika organisationer, företag, privatpersoner och till och med andra partier. Det är vårt ansvar som politiker att driva frågor som vi tror kan göra vår kommun, vårt län eller vårt land bättre. När andra partier sviker sina väljare genom att inte driva sin politik framåt eller rösta för våra förslag, trots att det är förslag som även de gillar, ja då har det gått riktigt långt. Då har det helt enkelt spårat ur.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: