Angående den pågående hetsjakten mot Cornelia Dahlberg

Cornelia Dahlberg (SD) skrev tidigare ett inlägg på sin NT-blogg som har väckt starka reaktioner. Några av våra politiska motståndare i Norrköping försöker få läsarna att tro att Cornelia, en av de mest fredliga, harmlösa och välvilliga personer jag känner, skulle vilja avrätta politiker. Hennes inlägg handlar främst om den sjuka och makabra vällust som finns bland svenska politiker efter att diktatorn Khadaffi avrättats. Det handlade även om att detta är på tok fel väg att gå för att lösa problem med toppstyrning och diktatur. Att våra politiska motståndare sedan kopplar sig själva eller det rödgröna styret i Norrköping med diktatorer är dock en helt annan sak. Det har ingenting med vad min partivän Cornelia skriver.

Gång på gång frågar jag mig själv varför vänsterstyret i Norrköping känner sig så träffade av att läsa Cornelias inlägg. Mina partivänner Jonas Andersson och Johan Karlsson från Linköping bevittnade delar av vårt senaste kommunfullmäktigesammanträde. De var chockade över hur vi blev behandlade, och uttryckte sig i stil med att det var bland det värsta de varit med om när det kommer till vuxna människor. Flera ledamöter gjorde absurda och mycket osmakliga antydanden, som inte alls hör hemma i en folkvald församling.

Är det för att de har dåligt samvete efter ett dåligt bemötande av oss Sverigedemokrater eller kanske de bara lusläser våra texter för att vinkla någonting som sedan kan användas emot oss för att på så sätt vinna billiga politiska poäng?

Oavsett vad det handlar om tycker jag att anklagelserna mot Cornelia har gått alldeles för långt. Endast den mest illvilliga läsaren kan tolka hennes text som ett hot eller som att det skulle vara en antydan till att våra folkvalda representanter skulle avrättas. De som har följt Cornelia och hennes blogg förstår att det handlar om en person som avskyr krig och är emot något så sjukt som dödsstraff.

Som svar till Teresa Carvalho (S) och Kikki Liljeblad (S) vill jag säga att om Cornelia hade önskat avrätta folkvalda politiker så skulle det inte vara okej på något sätt. Ett sådant fruktansvärt tankesätt är inte förenligt med att vara Sverigedemokrat. Att vara Sverigedemokrat innebär att man tror på gemenskap och solidaritet. Det innebär även en betydligt större tro på yttrandefrihet och demokrati än vad ni och de andra riksdagspartierna gör idag.

Ni som tidigare följt Cornelia Dahlbergs blogg kan numera följa henne här.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: