Ordförandebrev vecka 46

Nu är det dags för ett andra ordförandebrev. Rent spontant kan jag så här efter arbetsveckan konstatera att det är få veckor med så många möten och så många möten med nya människor. Det är givetvis mycket roligt och inspirerande att få höra vad folk har att säga om kommunen och om samhället. Kommunen erbjöd kommuninvånarna något särskilt under vecka 46, det var nämligen den s.k. ”psykiatriska veckan” med mängder av föreläsningar och öppna hus.

Måndagen spenderades mest framför datorn på kontoret tillsammans med två partivänner. Vi fikade och diskuterade frågor som är viktiga att driva i dagsläget. Jag finslipade även på en kommande motion om att se till så att kommunen och framförallt kommunens skolor ökar undervisningen om kommunismens hemska brott mot mänskligheten. När jag själv var mellanstadieelev minns jag när vi lärde oss om nazismens förbrytelser och vi fick chansen att träffa en polsk jude som överlevt flera tragedier. Detta var otroligt lärorikt och har på riktigt hjälpt mig att förstå vilka hemskheter som utfördes av nazisterna i mitten av 1900-talet. Kunskapen om detta gör att jag idag vill göra allt jag kan för att motverka att något så fruktansvärt händer igen. Vi fick dock inte lära oss särskilt mycket om kommunismens brott och det är troligtvis ett stort skäl till den att kännedomen om Gulag är så svag bland landets ungdomar. Motionen är nu inlämnad och ska anmälas vid nästa kommunfullmäktige, måndagen den 28 november.

Höjdpunkten under tisdagen måste ha varit en föreläsning av David Eberhard som är chefsläkare vid Prima Vuxenpsykiatri Danderyd. Han är även författare till tre böcker och var under denna dag en del av den psykiatriska veckan. David pratade om mycket som är relevant inom dagens psykvård. Många av dem som är diagnostiserade med en sjukdom, är också diagnostiserade med flera andra sjukdomar. Anledningen till detta är för att diagnoserna ofta är liknande. Som exempel förde han bland annat upp bordeline personlighetsstörning som innebär emotionell instabilitet samt svårighet att reglera sina känslor.

Onsdagen hade också en höjdpunkt som var mycket intressant. På kvällen var det ett mycket viktigt möte om regionbildningen och på plats fanns förutom representanter för de andra sju riksdagspartierna och Vrinnevilistan fyra östgötska Sverigedemokrater. Träffen anordnades av Östsam och Landstingets respektive styrelseordföranden som ledde det hela mycket bra. Åsikterna kring den kommande regionbildningen var oerhört spridda. Vissa ville bara söderut, andra bara norrut, några vart som helst och sedan var vi några som gärna behåller vårt fina län som det är. En kristdemokratisk representant sa att ett samarbete inte behöver sluta vid en gräns, vilket är något vi Sverigedemokrater till fullo håller med om. Till skillnad från de övriga partierna var vi ensamma om att vara överens internt. Moderaterna och Miljöpartiet ansåg att det skulle vara ett misslyckande att inte bilda en större region, det spelade tydligen ingen större roll vem man bildade regionen med, målet var att bli större! Tillslut enades sjuklövern om att söka sig norrut och inleda en regionbildning med Södermanland, Västmanland och Örebro län. Tillsammans med Vrinnevilistan reserverade sig Sverigedemokraterna.

Torsdagen bestod mest av mejlande och telefonsamtal, detaljerna lär inte göra någon så värst mycket gladare så jag ska låta er slippa dem.

Fredagen bestod av två långa möten som tillsammans varade från klockan 10.00 till klockan 19.00 med endast 20 minuters lunch som bestod av en god Kinabuffé på Peking house som ligger mitt emot Rådhuset. Det diskuterades vid ena mötet bland annat hur framtiden kunde se ut för SD Östergötland och hur vi kan arbeta framåt. För att arbeta framåt kan det vara bra att även blicka bakåt och se hur man har tacklat problem och jobbat förr i tiden. Det märks, framförallt efter möten som dessa, att vi har gått igenom en otrolig resa och att vi fortfarande lär oss mycket under resans gång.

Under lördagen höll jag i en internutbildning, eller interndiskussion kanske man skulle kunna kalla det. Flera Sverigedemokrater som är aktiva i länet gick igenom allt det positiva och negativa i samhället och i den politiska vardagen som vi tacklas med. Det var en mycket lyckad, lärorik och trevlig träff som förhoppningsvis resulterar i ett fortsatt gott arbete för SD i Östergötland.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: