Besök av vice partiordförande Jonas Åkerlund

Lördagen den 10 december kom riksdagsman och vice partiordförande Jonas Åkerlund på besök i länet. Jonas har varit Sverigedemokrat sedan 90-talet och sitter idag som ledamot i konstitutionsutskottet för Sverigedemokraterna. Inbjudna till mötet var medlemmar, tidigare medlemmar och personer som visat ett särskilt intresse för vår politik.

Jonas pratade mest om hur många av de etablerade partierna försöker förändra historien. Han talade även om hur arbetet i riksdagens konstitutionsutskott går till samt om bemötandet mellan riksdagsledamöter och tjänstemän. I många fall behandlas tjänstemännen dåligt av ledamöter från andra partier. Till dessa hade det även spridits rykten om att vi Sverigedemokrater skulle vara extra otrevliga och obehagliga personer. Efter vårt riksdagsinträde kunde dessa rykten så klart motbevisas och den hierarki som byggts upp av de övriga ledamöterna blev snart ifrågasatt. Efter Jonas Åkerlunds anförande, som varade i ungefär en timme, fick deltagarna chansen att ställa frågor. Många av frågorna rörde ämnet assimilering och bemötandet i riksdagen efter riksdagsinträdet.

Lördagens träff var Jonas Åkerlunds andra besök i Östergötland. Den tidigare träffen med Jonas ägde rum, hösten 2008 i Norrköping. Det var då det första större mötet för länets Sverigedemokrater. Det råder inga tvivel om att Jonas är mycket uppskattad talare, därför kan vi tveklöst konstatera att det endast lär vara en tidsfråga innan han besöker länet igen.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: